Otteluraportti Puijo Wolley 3 - 0 JymyVolley(25-14, 25-20, 25-21)

Avauskokoonpanot:
Puijo: Autere, Kääntä, Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)
Jymy: Mansikkaviita (C), Tyynismaa, Päykkönen, Heinimäki, Kantokoski, Koivuniemi ja Riikilä (L)

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmat joukkueet onnistuivat tekemään satunnaisia pisteitä omalla syöttövuorollaan. JymyVolley kävi kolmen peräkkäisen hyökkäyspinnan turvin 5-7 -johdossa, mutta hakkuri Selma Räsäsen mainion syöttövuoron aikana kotijoukkue nousi 11-7 keulille. Aikalisän jälkeen keskipelaaja Emilia Tyynismaa onnistuikin hyökkäämään Puijon pisteputken poikki. Jymy uudelle aikalisälle 16-9, kun Aino Kantokosken hyökkäys viuhui yli sekä Puijon torjunnan että kentän rajojen. Aikalisän jälkeen Puijon Räsänen haki uskomattoman pelastuksen, joka yllätti Jymyn pelaajat ja jäi vieraiden parkettiin. Erän lopulla etenkin Annika Koivuniemi onnistui kaunistelemaan Jymyn tilastoa 14 pisteeseen asti, mutta lopulta Emilia Käännän loppuerästä korvannut Minna Uusi-Illikainen hyökkäsi lukemiksi 25-14.

Toiseen erään Hanna Kastarinen vapautti ensimmäisessä erässä kaksi torjuntaa ottaneen Ella Autereen lepovuoroon Puijon kentällisestä. Kotijoukkue repikin heti 4-0 -johdon. JymyVolleyn riveissä etenkin yleispelaaja Veera Heinimäki otti isoa roolia ja nurmolaiset tulivat tasoihin 8-8. Vieraat kävivät jo pinnan johdossakin, mutta tuolloin sisuuntui Emilia Kääntä, joka hyökkäsi ja syötti Puijon taas 10-9 johtoon. Kotijoukkueen rymisteltyä jo 15-10 -johtoon Jymyn päävalmentaja Jukka Tuovinen yritti katkoa Taija Tikan syöttöputkea aikalisällä, muttei onnistunut. 17-10 ja uusi aikalisä: Nyt pallo jäi Puijon torjunnan syliin. Pisteissä 18-11 kapteeni Megija Dambrehte korvasi mainiosti esiintyneen Selma Räsäsen kuopiolaisten hakkurin tontilla ja pari pistettä myöhemmin Uusi-Illikainen Käännän laitahyökkääjänä. Tässäkin erässä vieraat onnistuivat kaunistelemaan lukuja vielä loppumetreille asti, ja Puijo katkoi aikalisällä Koivuniemen syöttövuoroa pisteissä 22-16. Jymy kuitenkin eteni Sofia Päykkösen torjunnan myötä 20 pisteeseen asti ennen kuin kotijoukkue onnistui ratkomaan erän edukseen.

Kolmas erä alkoi sinisissä sävyissä ja Puijon Pekka Seppänen otti aikalisän jo pisteissä 0-3. Kotijoukkue pääsi kunnon takaa-ajon makuun vasta, kun keskipelaaja Taija TIkka palasi kentälle liberovaihdosta. Pari satasta ja torjunta tekivät tilanteeksi 6-7 ja Jymy otti vuorostaan aikalisän. Selvää eroa ei meinannut nyt joukkueiden välille syntyä, vaikka Puijo kävi Liina Rädyn ässällä pari pinnaa keulilla 13-11. Vieraat kävivät 13-14 ja 14-15 johdossa Heinimäen hyvien suoritusten ansiosta. 16-16 jäi erän viimeiseksi tasatilanteeksi, sillä Puijo sai koneensa käyntiin ja erä päättyi kotijoukkueen voittoon luvuin 25-21.

Ottelun lehdistötilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.