Otteluraportti 22.3.2022: Puijon naisten huikea taistelu ei riittänyt, LP Kangasala vei ottelun puolivälieräsarjan

23.3.2022

Puijolta kentälle passari Courtney Baker, hakkuri Sanni Määttä, keskitorjujat Eveliina Smolander sekä Pilvi Kettunen, laidoissa Emilia Kääntä sekä Hilkka Hujanen ja liberona Henna Minkkinen.

Kotijoukkue LP Kangasalalta tuttu aloitus passarina Katja Kylmäaho, hakkurina Gabriella Da Silva, keskellä Braedyn Tutton ja Roosa Laakkonen, liberona TiiaMari Sievänen ja laidassa Emmi Riikilä ja Roosa Heikkiniemi.

Ensimmäiseen erään Puijo lähti ennakkoluulottomasti taistelemaan puolivälierään kavennusta. Erän alku mennään tasatahtia vuorotellen pisteitä takoen. Puijo oli selvästi tullut otteluun agressiivisemmalla syötöllä, tulos tai ulos oli ottelun teema. Kova syöttö alkoi tekemään tulosta ja heikomman vastaanoton vuoksi kotijoukkue oli myös vaikeuksissa hyökkäyspäässä. Ronja Heikkiniemi Roosa Heikkiniemen paikalle yleispelaajaksi. Puijo kasvatti eroa erän loppua kohden ja johti jo useammalla pisteellä. LP Kangasala otti kovan kirin Katja Kylmäahon hyvällä syöttövuorolla ja oli jo päästä tasapisteisiin, kunnes Puijo erän lopun otti nimiinsä 23-25 lukemin.

Toiseen erään Ronja Heikkiniemi jäi yleispelaajan paikalle. Puijo jatkoi kovaa syöttöpelaamista ja puolusti hyvin. Puijo sai revittyä hyvän eron erän puoleen väliin mennessä. Kotijoukkue piristyi ja sai Puijon sortumaan muutamiin virheisiin ja sai hienoja torjuntoja otettua Puijon naisista. LP Kangasala teki vielä tuplavaihdon, Emmi Jalonen passariksi ja Neea-Maria Joki hakkuriksi. Taija Tikka Tuttonin paikalle syöttämään, syötöt olivat painavia ja Puijo teki useita hyökkäysvirheitä. Sen jälkeen ei valitettavasti nähty Puijon puolelta erän voiton kannalta tarvittavia suorituksia, vaan erä lipui Kangasalle 25-22 lukemin.

Kolmanteen erään Emmi Jalonen jäi passarin paikalle ja Neea-maria Joki hakkuriksi. Erän alku oli Puijon naisille synkkä, kun se sai pisteitä lähinnä kotijoukkueen virheillä. LP Kangasala johti erää reilusti, eikä Puijo oikeastaan missään vaiheessa päässyt lähelle. Puijo kokeili myös ainoita mahdollisia vaihtoja, mutta ei saanut apuja niistäkään. Erä selvin lukemin LP Kangasalle 25-15.

Neljännessä erässä alkupuolen tasaisempien otteiden jälkeen LP Kangasala lähti viemään peliä ja johti jo selvästi erän puolen välin tuntumassa. Neea Hämäläinen tuli yleispelaaja Käännän paikalle. Puijo tasoitti peliä ja hivuttautui lähemmäksi kotijoukkuetta. Vielä erän edetessä Anni Toivonen hakkuri Määtän paikalle ja passari Baker siirtyi hakkuriksi. Puijo tuli rinnalle ja pinnalla ohi huikean pelin ansiosta. Erävoittoon ei valitettavasti tämä riittänyt, vaan LP Kangasala rutisti tarvittavat pisteet 25-23 ja voiton 3-1 lukemin.

Peli oli tasaista vääntöä ja Puijo tuli peliin huikealla asenteella ja agressiivisuudella. LP Kangasala oli jopa sillassa, kunnes Keräsen tekemä tuplavaihto Jalonen passariksi ja Joki hakkuriksi toi tarvittavan rytminmuutoksen kotijoukkueen peliin ja Puijo kohtasi liian isoja veikeuksia toisen erän voittoa ajatellen. Neljännessä erässä oli pienestä kiinni että Puijon naiset olisivat saaneet ottelun pitkitettyä vielä viidenteen erään, mutta ihan ei otteet riittäneet LP Kangasalan vahvaa torjuntaa vastaan. Puijon naiset kaatuivat tänään saappaat jalassa ja ylpeä saa olla joukkueen esityksestä. Ottelun parhaana palkittiin LP Kangasalta passari Jalonen ja Puijolta passari Baker.

Kauden pelit on nyt pelattu ja kausi on ollut vaiherikas, kuitenkin paljon positiivista ja huikea tasonnosto aikaisempiin kausiin verrattuna. Puijolla oli loppukaudesta valitettavia pahoja sairastapauksia, mikä vaikutti pelaajien kuntoon ja hakkuri Calkinsin nilkkavamma vielä heikensi hieman joukkueen hyökkäyspeliä. Pudotuspelisarjaan vaikka Puijo kaatuikin suoraan kolmessa, saatiin hieno taisteluilme päälle, se ei valitettavasti riittänyt LP Kangasalan tasoista joukkuetta vastaan. joka pääsi täysin terveellä kokoonpanolla tänä vuonna pudotuspeleihin parin koronan pilaaman vuoden jälkeen. Nyt on aika puhaltaa happea ja siirtyä suunnittelemaan tulevaisuutta. Puijon naiset kiittävät kuluneesta kaudesta kaikkia asianomaisia, taustahenkilöitä, yhteistyökumppaneita, talkoolaisia ja kannattajia.

Tilastot

LP Kangasala - Puijo Wolley 3-1 (23-25, 25-22, 25-15, 25-23)

LP Kangasala: Laakkonen 14/+11, Riikilä 14/+5, Heikkiniemi Ronja 12/+4
Puijo Wolley: Hujanen 15/+6, Määttä 11/+4, Baker 10/+6
Ässät 7-9, syöttövirheet 10-10, torjunnat 15-7, hyökkäys% 31-29, vastaanotto% 50-39