Puijo käy pilkkomaan Pölkyn puolustusta

22.3.2024

Puijo Wolley pelaa välieräottelun Studentialla keskiviikkona 27.3. kello 18:30. Vieraspelit Kuusamossa pelataan 25.3. klo 18:30 ja 29.3. klo 17:00.

Edeltävät ottelut: Molemmat joukkueet suorittivat puolivälieräsarjansa puhtaasti kolmella voitolla. Puijo ei antanut LP Viestille erääkään, mutta kuusamolaiset veivät kotonqqn kohtaamiset Arctic Volleyn kanssa luvuin 3-2 ja vierasottelun puhtaasti 0-3.

Aiemmat kohtaamiset: Pölkky oli liigassa voittamaton, Puijo onnistui nipistämään ainoastaan yhden erän. Suomen Cupin loppuottelu sen sijaan oli kuopiolaisten näytös ja kulta irtosi erin 3-0.

Lähtökohdat: Joukkueiden playoff-tilastoja vertailtaessa selviää, että Puijo oli LP Viestiä vastaan selvästi tehokkaampi torjuja kuin Pölkky ArVoa vastaan. Puijolle 24 torjuntaa yhdeksässä erässä, Pölkylle 13 torjuntaa kolmessatoista erässä. Syötössä kuusamolaiset ovat olleet vahvempia, mutta kuopiolaisten vastaanotto on toiminut aavistuksen paremmin. Molempien joukkueiden hyökkäyksistä pisteeseen on päättynyt 39 prosenttia. Pölkyn tehokkain rotaatio kotikentällä on ollut P3, eli Madeline Palmer nelos- ja Bettina Yli-Sissala kakkospaikalla passari Sofia Lehdon pelatessa heidän välissään. Myös Palmerin syöttövuoroilla pisteitä on ropissut.

Päävalmentaja Pekka Seppänen: ”Lähdemme haastajana pelaamaan Mestaruusliigan kestomenestyjä Pölkkyä vastaan välierissä, mutta silti uskoen omiin mahdollisuuksiimme. Pölkky kärsi poissaoloista kokoonpanossa alkuvuonna, mutta puolivälierien aikaan he saivat kaikki pelikuntoon. Mielenkiintoinen sarja edessä ja lähdemme haastamaan Pölkkyä ottelu kerrallaan!”

Seuraa heitä: Pelit kovenevat ja joukkueet tarvitsevat kylmähermoisia pallontappajia. Pölkky Kuusamon ylivoimaisesti kovin pistenainen puolivälierissä on ollut Madeline Palmer. Puijon Aniah Palmer ja Selma Räsänen jakavat kuopiolaisjoukkueen ykköstilan. Pelattua erää kohti Palmer iski 4,46 pistettä ja Palmer sekä Räsänen 4,44 kumpainenkin.

Puijo Wolley ja otteluisäntä Mestar toivottavat kaikki sydämellisesti tervetulleiksi välierähuumaan keskiviikkona!