Otteluraportti Puijo Wolley 3 - 0 LP Viesti (25-22, 25-23, 25-16)

Avauskokoonpanot:
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo ja Laaksonen (C)(L)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, TIkka, Räsänen ja Help (L)

Ottelu alkoi tasaisena, eikä kumpikaan joukkue pahemmin onnistunut tekemään pisteitä omilla syöttövuoroillaan. Tilanteessa 7-7 syöttämään asteli LP Viestin passari Nea Luntamo, ja kun piste 7-10 oli raakana kenttään pudonnut ässä, Puijon päävalmentaja Pekka Seppänen jututti joukkojaan. Aikalisän taika ei toiminut, vaan Luntamo syötti kaksi ässää lisää. Puijon hyökkäysvirheen jälkeen peli oli 7-13 ja Seppänen käytti toisenkin aikalisänsä, jonka jälkeen Viestin syöttövirhe. Vierasjoukkue paineli pisteisiin 9-15 asti ennen kuin Puijo sai hieman draivia peliinsä ja pääsi neljän pisteen päähän. Kun ero kaventui kolmeen 16-19, otti Viestin Tomi Lemminkäinen ensimmäisen aikalisänsä. Puijo pääsi pisteen päähän 18-19, mutta ei jaksanut vielä painella ohi. RInnalle päästiin lopulta 22-22, kun Luntamon passi lipsahti seinille. Ohi kotijoukkue pääsi Aniah Palmerin lyötyä nelosesta sikaviiston hyökkäyksen. Eräpallon Puijo saavutti hakkuri Selma Räsäsen torjunnalla ja erä päättyi Viestin hyökkäysvirheeseen 25-22.

Toisessa erässä Puijo sai tempaistua parin pisteen kaulan jo alkumetreillä. Emilia Käännän ässän ja LP Viestin sähläämän pallon jälkeen johto oli 12-8, ja vuorossa vierasjoukkueen aikalisä. Seuraava piste Viestin kenttään Palmerin viistohyökkäyksellä, jonka jälkeen salolaiset vaihtoivat passariksi Irina Mäkisen. Ero kutistuikin pienimmillään kahteen 16-14, mutta Puijo onnistui pitämään johtoasemansa. Tilanne tiivistyi pisteen eroksi 18-17, mutta seuraava trilleripallo päättyi lopulta Puijon eduksi Emilia Käännän hyökkäyspisteeseen. Ero jälleen pisteeseen 19-18 Clemence Garcian toimesta ja kahteen Viestin syöttövirheellä. 21-18 puolestaan vieraiden hyökkäysvirheellä ja Viestin toinen aikalisä. Erä ei ollut vielä taputeltu, sillä vieraat nousivat pisteen päähän 22-21, ja Puijo otti aikalisän. Seuraava piste kotijoukkueelle Räsäsen jujutettua hienosti kakkospaikalta. Viestin Arita Ternavan torjunnalla 23-22 ja eräpallo kotijoukkueelle Käännän hyökkäyksellä. Syöttövirheellä 24-23, mutta erä lopulta Puijolle 25-23 Taija Tikan keskihyökkäyksellä.

Pitkän erätauon jälkeen Puijolla oli vauhtia. Mm. Käännän ja Tikan ässäsyöttöjen ansiosta peli oli pian 6-1 ja Viesti aikalisän tarpeessa. Vieraat saivat eron kurottua kolmeen pisteeseen, mutta eivät päässeet lähemmäs. Räsäsen korvanneen Megija Dambrehten syöttövuorolla ero kasvoi jälleen 13-7:ään, jolloin Viesti käytti toisen aikalisänsä. Dambrehte ei hämmentynyt, vaan syötti ässän raakana kenttään. 16-8 oli jälleen hiuksia nostattava palloralli, joka päättyi Dambrehten hyökkäyksellä Puijolle. Puijo eteni 22 pisteeseen, mutta tuolloin Viesti innostui tehtailemaan pisteitä Emmi Mäki-Kojolan syöttövuorolla. Vieraat pääsivät 16 pisteeseen, mutta erä ja ottelu päättyi lopulta Dambrehten ässään ja Tikan hyökkäyspisteeseen 25-16.

Ottelun lehdistötilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.