Puijo Wolley kukisti OrPon pitkän kaavan mukaan ja liiteli runkosarjan voittoon

Puijo Wolley 3 - 2 Oriveden Ponnistus (19-25, 25-18, 27-25, 21-25, 15-8)

Avauskokoonpanot:
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku ja Koskenkorva (L)
OrPo: Viljanen, Aronen, Rinta-Tassi, Butkevych, Mursula, Matsumoto ja Putkisaari (L)

Ottelun alkua tahditti OrPon pirteä peli. Puijon vastaanotto ja puolustus ei ollut täysin hereillä ja muutamista hyökkäysonnistumisista huolimatta ensimmäisen aikalisän joutui ottamaan kotijoukkue tilanteessa 5-9. Sarah Schmidin satasella ja Oksana Rusnachenkon toisen kosketuksen hyökkäyksellä numerot kaunistuivat 7-10:en. Seuraavat pallot hoiteli keskeltä Ella Autere torjunnalla ja pamauttamalla vastapallon kenttään. OrPon aikalisä tilanteeseen 9-10. Tasoihin 10:ssä pisteessä Autereen torjunnalla, jonka jälkeen joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen. Yhtä pistettä suuremman kaulan 14-16 saavutti OrPo, kun Reina Tokokun hyökkäys liiteli pitkäksi. Orpo repi pari pinnaa lisää ja Pekka Seppänen otti Puijon toisen aikalisän tilanteessa 14-18. Vieraat pääsivät 19:än pisteeseen, jonka jälkeen Puijo kiri 16-20:en. Tuon jälkeen Puijolle koitti synkkä vaihe ja OrPo pelaili vapaasti eräpalloon asti. Kentälle Emilia Käännän tilalle tullut Minna Uusi-Illikainen sai syöttää muutaman pallon, kun Puijo kaunisteli erän loppulukuja 19-25:en.

Puijo aloitti toisen erän paremmin, mutta OrPo kuroi tasoihin neljän pisteen kohdalla. Puijo onnistui saavuttamaan pienen johdon 10-7, jonka jälkeen mentiin taas tasatahtia. Molemmat joukkueet tekivät paljon syöttövirheitä, eikä muunkaan pelin tarkkuus päätä huimannut. OrPo otti tuumaustauon tilanteessa 14-12. OrPo onnistui erässä käymään pisteen päässä useampaan otteeseen, mutta Puijo veti joka kerralla pidemmän korren: Vieraiden toinen aikalisä tilanteessa 18-14, mutta siitä ei saatu merkittävää etua. Tilanteessa 20-16 OrPo vaihtoi passari Piper Matsumoton Taija Kaukorantaan, mikä ei myöskään parantanut pelin laatua. Puijo sen sijaan piristyi selvästi ja otti 25-18 erävoiton Hilkka Hujasen kahden ässän myötä.

Pitkän erätauon jälkeen OrPo palasi kentälle virkeämmällä ilmeellä ja Pekka Seppänen otti aikalisän jo tilanteessa 1-4. Puijo ei oikein saanut kiinni Daria Butkevychiä kakkosesta ja Ada Arosta nelosesta, mutta vaarallisen syöttäjän Jessika Mursulan syöttöputki katkesi tilanteeksi 2-5. Puijo oli poikkeuksellisen aseeton OrPon vahvojen hyökkäysten alla ja piste-ero repesi jo 4-10:en ennen kuin Kääntä onnistui tappamaan pallon vieraiden kenttään. Puijo hyökkäsi hyvän putken ja kiristi tilannetta 8-11:en, mutta tällä kertaa Butkevych tarjoili viistohyökkäyksen nelosesta. Sen jälkeen pari pinnaa Puijolle OrPon syöttövirheellä ja Hujasen valtaisalla hyökkäyksellä nelosesta: OrPo aikalisälle tilanteessa 10-12. Tuon jälkeen Butkevych hyökkäsi kaksi pistettä ja Mursula syötti ässän sekä Puijon vastaanotolle liian vaikean syötön. Puijon aikalisä tilanteessa 10-16. Kotijoukkue onnistui piristämään ilmettään tilanteeksi 13-16, mutta OrPoa ei pidätelty ja tilanne hetkessä 13-19:än. Reina Tokoku vaihdettiin tuolloin Uusi-Illikaiseen. Tilanteessa 16-20 parin Puijon hyökkäyspisteen jälkeen OrPo otti aikalisän. Autereen tilalle syöttämään tullut Anni Karjalainen herätti yleisöstä illan toistaiseksi kovimmat desibelit syöttämällä kaksi peräkkäistä ässää, joiden jälkeen OrPon hyökkäysvirhe ja Uusi-Illikaisen hyökkäyspiste veivät Puijon johtoon 21-20. OrPo pääsi tasoihin 23:ssa pisteessä, jolloin Kääntä hyökkäsi Puijolle eräpallon. Seuraava hyökkäys jäi kuitenkin Oona Viljasen torjuntaan ja Butkevych hyökkäsi OrPolle eräpallon. Hujasen hyökkäyksellä tilanne tasoihin 25-25 ja OrPon hyökkäysvirheellä Puijolle eräpallo. Erän päätti Käännän lennokas hyökkäys ykköspaikalta.

Edellisen erän lopun tiukkuus jatkui neljännen erän alussa: Nyt pelattiin tosissaan ja tasaisesti, pisteitä vuorotellen. Orpo pääsi 10-12:en Viljasen torjunnalla, jonka Puijo kiri heti tasoihin. Schmidin hyökkäyksellä 14-13 ja OrPon aikalisä. Vieraat onnistuivat punnertamaan 15-17:än, jolloin Puijo kokosi joukkonsa neuvonpitoon. Takaa-ajo alkoi Schmidin viistohyökkäyksellä kakkosesta ja tasoihin OrPon hyökkäysvirheellä. OrPon seuraava johto 18-19, kun Autereen hyökkäys livahti leveäksi, mutta Hujanen tasoitti omalla vuorollaan. Orpo pari pinnaa edelle Butkevychin ja Arosen hyökkäyksillä, joiden jälkeen Rusnachenko ei saanut Arosen hyökkäystä kiinni. Puijon aikalisä tilanteeseen 19-22. Orpon torjunnan käsistä 20-22 ja Butkevychin hyökkäyksellä 20-23. Hilkka Hujanen vaihdettiin Pihla Pohjolaan. OrPo pääsi torjuntapisteellä kiinni eräpalloon. Butkevychin hyökkäysvirheellä 21-24 ja Karjalainen Autereen tilalle syöttämään. Tällä kertaa syöttö lipsahti pitkäksi, joten erä OrPolle 21-25.

Pätkäerän alkuun pisteet molemmille. Puijo edelle Autereen torjunnalla ja Käännän hyökkäyksellä. Seuraava piste tuomittiin Puijolle, mitä kommentoimalla Viljanen sai punaisen kortin ja lahjoitti Puijolle pisteen. Puijo pääsi fiilikseen ja teki pisteitä kaikilla mahdollisilla tavoilla. OrPo aikalisälle tilanteessa 8-2. Sen jälkeen Butkevych löysi Puijon kentästä tyhjää tilaa ja sijoitti rauhallisesti pallon pisteen arvoisesti. OrPo hiipi 10-5:en, jonka jälkeen Kääntä lennähti jälleen hyökkäykseen ykkösestä ja pallo kenttään. Butkevych palautti palveluksen saman tien. Autereen tippauksella 12-6:en. Linnea Kuuselan hyökkäyksellä piste OrPolle ja Tokokun hyökkäyksellä Puijolle. Autereen torjunnalla ottelupalloon 14-7. Ensimmäinen ei tuonut tulosta, mutta erä ratkesi tyylikkäästi 15-8 Autereen vasemman käden tippaukseen.