Cup-välierän kenraaliharjoitus

4.1.2024

Otteluennakko Puijo Wolley - LP Kangasala 6.1.

Aika ja paikka: 6.1.2024 klo 17:00 Studentia, Kuopio

Aiemmat kohtaamiset: Puijo kävi vieraana Kangasalla lokakuun puolessa välissä. Tuolloin joukkueet pelasivat kaksi tasaista erää ja molemmilta meni yksi ohi, eli kotijoukkue oli parempi luvuin 25-20, 25-21, 15-25 ja 25-14.

Edeltävät ottelut: LP Kangasala pelasi ottelua edeltävänä keskiviikkona Salossa, jolloin LP Viesti venytti ottelun viidenteen erään, mutta luovutti lopulta kaksi sarjapistettä vierasjoukkueelle. Ennen joulutaukoa pirkanmaalaiset voittivat kotonaan JymyVolleyn, mutta hävisivät Pölkylle. Myös Puijo kisaili edellisen matsinsa LP Viestin vieraana, ja lopputulos oli sama: Kaksi pistettä plakkariin ja bussin nokka kohti Savoa. Tuota ennen Puijo voitti vieraissa OrPon, mutta hävisi Pölkylle. 

Lähtökohdat: Joukkueet kohtaavat lauantaina noin kuukautta ennen keskinäistä cup-välierää Turussa, joten ottelun lopputulos kiinnostanee myös hieman satunnaisempaa naislentopallon seuraajaa. Arttu Keräsen luotsaama LP Kangasala on osoittanut olevansa tällä kaudella todella sitkeä joukkue, joka on kokenut tappioita vasta Pölkylle. Myös Puijo on onnistunut taistelemaan ylpeänä, vaikka kauden alkupuolisko oli terveysmurheiden sävyttämä. 

Päävalmentaja Pekka Seppänen: ”Kiva päästä ottamaan uusi matsi Kangasalaa vastaan, koska lokakuussa tuli selvästi takkiin. Lauantain koitos on myös hyvä lämmittely ennen cup-välierää! Kangasalankin joukkueessa on ollut jonkin verran poissaoloja, mutta heillä on tosi laaja rosteri, joten se ei ole pelissä näkynyt. Vaihdosta ja farmistakin on löytynyt ratkaisijoita. Vieraiden kokoonpano lauantaina on pieni kysymysmerkki, mutta Puijon peli ja sen kehitys on meille pääasia.”

Seuraa heitä: LP Kangasalan yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi kärsi viime kaudella terveysmurheista, mutta on nyt loistanut parinkin kauden edestä. Lapin Susien pelinaiseksi kasvattama Pyhäjärvi on tilastoissa joukkueensa pisterohmu niin hyökkäyksissä kuin torjunnoissa ja kirjauttaa jatkuvasti hyviä vastaanottoprosentteja. Puijon libero Veera Help sai tälle kaudelle paljon vastuuta ja on osoittanut päänsä pysyvän kylmänä illasta toiseen. Help (Kiuruveden Luomu-Volleyn kasvatti) aloitti kauden hyvin ja on sen edetessä säväyttänyt kaivamalla palloa näyttävästi milloin mistäkin päin parkettia.


Lauantaina Studetialla on lentopallon ystäville makeaa mahan täydeltä, kun enne liigaottelua pelataan 1-sarjaottelu, jossa kohtaavat meidän farmijoukkue Puijon Ykkönen ja Tapanilan Erä. 

Puijon Ykkönen - Tapanilan Erä
Lauantai 6.1. klo 13:00
Yhteisliput kumpaankin päivän otteluun 15 / 10€