Ella Autere torjuu pallot verkolla ja siivoaa kaverien kämpät

11.1.2023

Moikka Ella! Mitäs hommailet tälleen kotiottelua edeltävänä iltana?

No moikka! Eipä tässä ihmeitä, treeneistä kotiuduttu ja nyt tässä juon teetä ja kattelen sarjoja.

Okei! Et omaa mitään taikauskoisia rutiineja ennen matsia?

No ehkä oon joskus nuorempana omannut joitaki joo! Mutta nykyään jäänyt vähemmälle kaikki rutiinit, kun ei ikinä tiiä miten niitä sit pääsee toteuttamaan. Mennään ihan fiiliksellä eikä anneta rutiinien vaikuttaa suorituksiin

Sun kausi on sujunut ainakin tilastojen valossa hienosti, oot torjuntatilaston kirkas ykkönen. Miten on omasta mielestäsi mennyt?

No fiilis on ainakin ollut kyllä tosi hyvä ja mukavasti tullut kehitystä ja onnistumisia niin itsellä kuin joukkueellakin. Mukavaa tehä hommia päivittäin tuolla porukalla joka meillä on ja se varmasti tuonut myös lisää boostia omiinkin suorituksiin.

Sä olit aikoinaan jo mukana nostamassa Puijoa liigaan, pelasit sitä yhden kauden ja sit lähdit Pölkkyyn. Miten Puijosta lähtenyt kevään 2020 Ella Autere eroaa syksyn 2022 Puijoon palaavasta Ellasta?

Joo, hieno kausi oli silloin kun saatiin Puijo nostettua liigakartalle. Ensimmäinen kausi liigassa tuloksellisesti oli melkoista rämpimistä, mutta siitä jäi käteen myöskin paljon. 

Kaksi kautta Kuusamossa varmasti opetti paljon niin lentopallosta kuin elämästä ylipäätäänkin. Puijoon palannut Ella on siis kasvanut ihmisenä ja saanut lisää itsevarmuutta suorituksiin. Enkä usko että voitonnälkä on yhtään hiipunut viime kauden mestaruuden jälkeen vaan päinvastoin.

Osaatko kuvailla, et millä saroilla sä oot erityisesti kentällä kehittynyt?

No varmasti ihan kaikessa tekemisessä on menty eteenpäin ja semmoinen perus tekemisen taso noussut. Ja toki paljon on vielä eteenpäin mentävääkin!

No jos katotaan vaikka ihan eilistä matsia LP Kangasalaa vastaan, niin hyökkäsit keskeltä kovilla tehoilla: 18 passia, 11 tappoa. Luulisin, et oot ainakin saanut sillä saralla enemmän vastuuta?

No se on totta joo että vastuu ja rooli tällä kaudella paljon suurempi kuin Kuusamon vuosina. Ja mielestäni myös hyvin vastuu maistunut ja oon kyllä nauttinut pelaamisesta täällä!!

Olit muistaakseni Kouvolasta kotoisin. Millainen sun seurahistoria oli ennen Puijoon tuloa?

Iitistä oon joo kotoisin siitä ihan Kouvolan vierestä. 

Kausalan Yrityksen kasvatti. Kausalassa ei naisten sarjoja silloin pelattu niin pari kautta pelasin 2-sarjaa Valkealan Kajossa ja kauden Kouvolassa Kolessa, jossa päätettiin kausi mestaruuteen huikealla porukalla. Siitä sitten Kuopioon ja 1-sarjaan ja sama teema jatkui kuin Kolessa. Huikea joukkue, 1-sarjan voitto ja liiganousu. 

Kausi liigaa Puijossa ja siitä sitten Kuusamoon kahdeksi vuodeksi.

Miten alunperin lentikseen päädyit ja oliko lajivalinta alusta asti selkeä?

Oon Kausalassa alottanut lentopallon ja lopettanut, kunnes sitten serkkuni kanssa alotettiin yhdessä uudestaan samassa joukkueessa! :D Serkkuni Pirita päätti itse lopettaa kun siirryttiin C-tyttöihin ja itse päätin kuitenkin vielä jatkaa. En varmasti olisi tässä haastattelussa nyt, jos ei Piritan kanssa oltas uudestaan hallille yhessä menty silloin aikanaan. 

Pienenä puuhastellut kaikenlaista yleisurheilukisoista balettiin, mutta sitten kun lentopallo tuli kuvioihin niin se oli selkeä valinta jota tykkäsin tehdä.

Mitä kaikkea sä ehdit nykyisin hommailla lentiksen ulkopuolella?

Lentiksen ohella oon nyt tehnyt sijaisuuksia kouluilla koulunkäynninohjaajana ja opettajana ja se on ollut kyllä mieluista hommaa. 

Muuten tulee sitten tehtyä milloin mitäkin ystävien kanssa aina kun ehtii. Ja kuulemma myös siivoan joka päivä! :’D

Haha! Siivoatko myös kaverien kämpät?

Joskus käyny niinkin joo!! :’D

Mikä unelmaystävä! Jos ajatellaan joukkueen yhdessäoloa ja yhteispeliä kentän ulkopuolella, niin mikä sun rooli on? Taidat olla ainakin jossain määrin DJ?

Joo musiikit treeneissä on mun vastuulla. Tai no itseasiassa vaan kaiuttimen mukaan muistaminen kun soitetaan yhdessä tehtyä soittolistaa. 

Ja en oikeen tiiä mikä ois mun rooli kentän ulkopuolella. Varmaan muitten hauskuuttaminen huonoilla jutuilla. Pitäs kysyä kuulijoilta että onko jutut ees hauskoja.

Teillähän oli joskus toi pelipäivän puujalka -vitsisarja Instassa!

Totta! :’D en muistanutkaan!

Nyt kun on liki kauttaaltaan uus jengi, niin pitäiskö ottaa uus kierros?

No pitäs kyllä ottaa joo! Puujalkavitsejä ei voi olla koskaan liikaa!

Jään odottamaan. Ella "Aune" Autere, paljon kiitoksia tästä chättituokiosta! Suunnattoman suuret tsempit loppukauteen: Torju kaikki, mitä verkon yli tulee!

Kiitos paljon! Ja hyvää alkanutta vuotta!

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Ellan pelaajaesittely.


Teksti: Antti Hirsaho