Emilia Kääntä - yleispelaajan nostovoima

25.1.2023

Moikka Emilia! Sun lempinimi on Eki. Onko sen miehekkyys koskaan harmittanut sua, vai onko se ihan OK?

Moi! Eki on lempinimi, joka tuli Orivedellä, kun meitä oli kaks Emiliaa joukkueessa. Sit se siltä vuodelta jäi elämään, vaikka suurin osa kutsuu mua Empuksi, mutta eipä sillä hirveesti oo väliä, että millä nimellä kutsuu.

Heh, okei! Itsehän olen tietyille tyypeille aina ja ikuisesti Jallu, eikä sille tosiaan mitään voi. Sä oot nyt hyvän tovin muodostanu tietyllä tavalla Puijon yp-osaston kivijalan Hilun kanssa. Miten näet oman roolisi joukkueessa?

Niinpä. Joo, Puijossa on jo pari vuotta tullut pelattua ja oon ehkä joukkueessa se tasapainottava ja rauhallinen persoona.

Mites kentällä? Muistan, kun olit viime kaudella hyökännyt tosi hyvin ja sit nostit yhden matsin ihan holtittoman kovalla (muistaakseni yli 70) prosentilla ja kysyin siitä haastattelussa. Sanoit sit olevasi mielestäsi parempi puolustamaan kuin hyökkäämään, ja yllätyin.

Oon kyllä edelleen samaa mieltä, että nostopeli on mulla vahvempi osa-alue.

Uskotaan. Tää on siis kolmas kautesi Kuopiossa. Miten sun lentopallotaival eteni ennen sitä?

Ennen Puijoon tuloa pelasin kauden Orivedellä ja kaksi kautta Pihtiputaalla. Pihtiputaalla suoritin samalla lukion kolmannen vuoden, kun sinne siirryin kahden Kuortaneen vuoden jälkeen.

Ai niin! Sullakin on Kuortane-taustaa! Lisäks sulla on myös lentopalloilijoiden perhetaustaa?

Joo kyllä! Vanhemmat on pelannut ja isä valmensi, ja pakko nyt myös mainita, että äiti pelasi vuoden liigassa Alavieskan joukkueessa (en joskus ollut sitä muistanut mainita niin oon saanut kuulla siitä :’D)

Virhe olkoon nyt korjattu! Onko sulla sama mielikuva kuin mulla, et lentis on hyvin vanhemmilta lapsille periytyvä laji?

Jep, toivottavasti! Kyllä varmaan tai urheilu ja harrastaminen ihan ylipäätään, kun varmaan vanhemmat on sit myös aktiivisempia, jos on omaakin harrastamistaustaa.

No siis urheilu yleensä periytyy, mut lentisperheessä laji usein säilyy samana!

Joo voi kyllä olla.

Ymmärsinkö muuten oikein, et lajivalinta ei sun kohdalla ihan alussa ollut selkeä, vaan yleisurheilu oli kisassa mukana?

Joo yleisurheilua harrastin aika kauan, mutta se sitten jäi, kun lähdin Kuortaneelle

Lajisi oli tietääkseni kuula. Oliko siitä jotain iloa lentistä tukemassa?

Joo se oli pisimpään mukana. Oli kyllä, siinähän tulee vähän samantyylistä kiertoliikettä ja ylipäätään treenasin aika monipuolisesti.

Mitä muuta sun Kuopio-arkeen nykyään kuuluu? Paitsi lentistä.

Pääsin syksyllä yliopistoon opiskelemaan yhteiskuntatieteitä eli aika pitkälti niiden parissa menee muu aika.

Uskon! Mikä sun alasi on niiden tieteiden joukossa?

Opiskelen siis sosiaalitieteitä ja kolmantena vuonna voi sitten valita suunnakseen sosiaalipsykologian tai hyvinvointi yhteiskunnassa.

Isoja asioita! Koska olen kova musadiggari, mun oli alunperin tarkoitus kysyä kaikilta haastateltavilta lopuksi paras tsemppibiisi urheiluun, salille tms. Se vähän unohtui, mut sä olet nyt ensimmäinen vastaaja siihen. Eli mikä Ekin/Empun korvissa soi, kun tangossa on ennätyspainot tai vastassa kova joukkue?

Tää on paha kysymys, kun oon sellanen tyyppi, et en oikeestaan kuuntele musiikkia, kun treenaan, et mulle on oikeestaan ihan sama mitä soi. ;D

Hei Eki, paljon kiitoksia chätti-haastiksesta! Ens viikon lopulla cupin lopulliset turnajaiset; millä otteella sinne ja ekaan matsiin Lentiskerhoa vastaan?

Kiitos! Vähän meinaa jännittää, ekaa kertaa cupin final fourissa, mutta luottavaisin mielin kuitenkin. Lähdetään nauttimaan lentopallosta ja näyttämään mitä osataan!

Onko jotain uusia kikkoja hämäläisten korkealta tulevaa hyökkäystä vastaan?

Eipä nyt mitään ihmeempiä, noudatetaan sovittua torjunta-puolustus taktiikkaa.


Emilian kummiyrityksenä toimii: