Ennakko 12.4.2023: Pronssimitalien osoite ratkeaa Studentialla!

10.4.2023

Toinen pronssiottelu 12.4.2023 klo 18:30 Studentia, Kuopio

(Kolmas tarvittaessa 13.4.2023 klo 18:30 Studentia, Kuopio)


Puijo Wolleyn upea kausi saa sinetin piinaviikon jälkeen, kun runkosarjan voittaja ja sarjan kolmonen LP Kangasala ratkovat loppukauden paremmuutensa. Toinen joukkueista poistuu Studentialta mitalit kaulassa ja toinen raskasta kokemusta rikkaampana. Jos mitalit saa kaulaansa Puijo, se merkitsee nousua ykkössarjasta podiumille vain neljässä kaudessa. Jos jalohko metalliseos matkustaa Pirkanmaalle, se on osoitus seuran pitkäjänteisestä sinnittelystä liigan kärkipäässä – kuudes mitali 14:ssä kaudessa.

Ensimmäinen kohtaaminen Kangasalla pääsiäissunnuntaina päättyi Puijon hyväksi 1-3. Kuopioon saapuu keskiviikkona varmasti voitonnälkäinen hyökkääjä ja kotijoukkueen puolustusrakennelmien tulee olla kunnossa. Marraskuun alussa Puijo voitti LP Kangasalan ensimmäistä kertaa Mestaruusliigassa ja onkin sitten toistanut tempun jo kolmesti sunnuntainen voitto mukaanluettuna. Kauden statistiikka on siis selvästi kotijoukkueen puolella, mutta vierailla on kiistaton historiallinen paremmuus.

Lisäksi keskiviikkona (tai torstaina) päättyy suuren suomalaisen liberon liigaura, kun Tiiamari ”Tintti” Sievänen jättää kirkaimmin valaistut areenat taakseen. LP Kangasalan ikoninen libero on ollut seuran puolustuspelaamisen takuunainen yhdeksän kauden ajan. ”Sarjan kenties näyttävimpien keinutuolien suorittajalle” ei ole vielä valittu korvaajaa, joten niitäkin kannattaa tulla katsomaan vielä kerran!

Päävalmentaja Pekka Seppänen: Joukkueiden erot olivat sunnuntaina pieniä: Me hyökkäsimme hieman tehokkaammin ja saimme muutaman puolustuksen enemmän. Keskiviikkona meidän tulee olla valmiina vastaamaan siihen, että Kangasala pystyy parantamaan hyökkäyspeliään.

Seuraa heitä: Nuorissa on voimaa! Puijo Wolleyn 16-vuotias passari Liina Räty osoitti ensimmäisessä pronssiottelussa omaavansa erinomaista pelisilmää hyökkäämällä itse kolme pistettä. Lisäksi Räty syötti kaksi ässää ja otti päätöserässä kaksi todella tärkeää torjuntaa! LP Kangasalan maaliskuussa täysi-ikäistynyt yleispelaaja Iida Pöllänen on pelannut tehokkaan kauden. Jo runkosarjassa Pöllänen oli joukkueensa toiseksi kovin pisterohmu ja on pudotuspeleissä suorastaan loistanut. Erittäin sähäkkä ja vaarallinen hyökkääjä!