Haastavista lähtökohdista taistelupiste!

23.1.2021

Peliin lähtö mielenkiintoisista asetelmista, Kettunen sairastui, Malinen junnuturnauksessa ja toipilaana Smolander. Kapteeni Hujanen otti vastuuta ja lähti otteluun vieraalta paikalta keskitorjujana. Muu rosteri Pohjola, Toivonen, Hänninen, Kääntä, Määttä ja Sahlberg. Vampula sai shokkihoitoa, kun erikoisempi rosteri marssi kentälle, sen vastaanotto oli vaikeuksissa kovan syötön ääressä ja hyökkäyspeli oli tukossa. Puijo parempi joka osa-alueella ja lukemat 25-17.

Toiseen erään Vampula oli toipunut alkujärkytyksestä ja kokosi rivinsä puolustus ja hyökkäyspelissä, vaikka vaikeudet jatkuivat vastaanottopuolella. Puijo avusti virheilyllä ja vastustaja pääsi selkeälle karkumatkalle, jonka se piti erän loppuun saakka ja päätti sen lukemiin 17-25.

Vuoristoratamainen peli jatkui kolmannessa, kun kotijoukkue petrasi otettaan. Hyvää syöttöpeliä ja vastustaja oli vaikeuksissa. Erässä jo hyvässä vaiheessa turvallinen johto. Ässiä ja torjuntoja tuplaten kahteen ensimmäiseen verrattuna ja monipuolisen hyökkäyspelin siivittämänä erävoitto lukemin 25-21.

Neljänteen hyvä startti. Peli alkuun tasaisempaa. Hyökkäyspelissä rohkea tekeminen kostautui virheinä hankalissa paikoissa ja erässä enemmän sekoilua. Vampula vähin virhein selvään johtoon. 3 ässää päätti erän Vampulalle 14-25. Puijolta virheitä tuplasti tehtyihin pisteisiin verrattuna.

Viides käyntiin vastustajalta siitä mihin se edellisen lopetti. Tehokasta syöttämistä ja hyvää puolustustamista, jatkopallot se päätti kovin tehoin, eikä Puijon hyvätkään hyökkäykset jääneet kenttään. Taistelu oli kovaa, mutta ei riittänyt, sillä Vampula vei erän 9-15 ja voiton 2-3.

Lähtökohdat huomioon ottaen piste oli saavutus, mutta harmittaa koska enemmänkin oli tarjolla. Tänään joukkue taisteli hienosti nimenomaan joukkueena uudessa tilanteessa. Kuten aiemminkin liialliset virheet kostautuivat. Vampula jaksoi pelin lopussa kärsivällisemmin jauhaa ja käytti hyökkäyspaikkansa paremmin hyödykseen. Parhaana Puijolta Määttä ja vastustajalta passari Viljanen. Pelistä nostettava hattua koko joukkueelle, mutta erityisesti kapteeni Hujaselle, joka hienosti pelasi uudella pelipaikalla joukkueen hyväksi!


Pelaaja- ja valmentajakommentit

Jukka Lehtonen, PuWo
- Mielestäni erittäin hyvä peli meiltä. Olen ylpeä siinäkin mielessä, että tällaisella ryhmityksellä ei ole reenattu kertaakaan. Ensimmäisessä ja toisessa erässä vähän testattiin, mikä on kaikkein paras systeemi, ja pelaajat adaptoituivat siihen pirun hyvin ihan alusta asti. Hilkalle erikoismaininta siitä, että jos sille sanoo aamulla, että pelaat tänään passarina, niin vastaus on että JOO! Jos sille sanotaan, että tänään pelaat keskarina, niin vastaus on että OKEI! Meillä oli hyökkays ja syöttö erittäin hyviä kolme ensimmäistä erää. Kun peli kulkee ja on hauskaa, niin on helppo tehdä myös riskisyöttöjä. Jos näin ei ole, homma heti vaikeutuu, kun pitää mennä syöttöruutuun. Meillä oli muutama virhe huonoon paikkaan. Kokonaisuudessaan kuitenkin tosi hyvä peli, ja harmittaa, ettei joukkue saanut tästä isompaa palkintoa.

Darko Dobreskov, LP Vampula
- Oli hyvä, että hitaan alun jälkeen löysimme tavan parantaa peliä ja voittaa. Löytäisimme monta syytä huonoon peliin, mutta tärkeätä on, että kun etenimme tosi pahasta paikasta pahaan paikkaan, pystyimme kuitenkin parantamaan peliämme.

Sanna Määttä, PuWo
- Lähtökohdat eivät olleet helpoimmat, mutta tulimme hyvällä sykkeellä peliin. Tosi tiukkaa vääntöä, mutta pienten asioiden ratkaistaessa emme saaneet voittoa. Meillä oli hyvä syöttö ja puolustus toimi. Pienestä jäi kiinni. Peli olisi ollut otettavissa meille ennen viidettä erää.

Mila Viljanen, LP Vampula
- Puijo pelasi tänään tosi hyvin. Oma peli ei meinannut toimia joukkueella eikä henkilökohtaisesti. Oli loistavaa nähdä, miten saimme pelin käyntiin, ja olenkin tyytyväinen lopputulokseen. Peli ratkesi rohkeuteen ja agressiivisuuteen viidennessä erässä.


Tilastot:

Puijo Wolley - LP-Vampula 2-3 (25-17, 17-25, 25-21, 14-25, 9-15)
Puijo: Hänninen 15/+5,Kääntä 14/-1,Hujanen 13/+7
Vampula: Riikonen 18/+12,Lofton 16/+12,Petrovic 12/+9
Ässät 10-12, syöttövirheet 12-9, torjunnat 9-8, hyökkäys% 33-38, vastaanotto% 47-34

Pistekilpailu:
3 Viljanen LP-Vampula
2 Määttä Puijo
1 Lofton LP-Vampula

PROlibero
Iina Niemelä LP-Vampula