Harjoituspelit alkavat - otteluennakko

27.8.2021

Tulevana viikonloppuna Puijo Wolley aloittaa harjoituspelit turnauksen muodossa Pihtiputaalla. Vastaan saadaan paikallinen LiigaPloki ja rovaniemeläinen WoVo. 

Puijottarien joukkue saatiin kasaan jo aikaisessa vaiheessa ja joukkuetta vahvistettiin kolmella uudella pelaajalla. Mukaan tulivat yleispelaajaksi Nea Hämäläinen ja passariksi Venla Hyttinen. Hakkuriksi hankittiin Natasha Calkins ja hän saapuu joukkueen vahvuuteen, kunhan maajoukkuekiireet helpottavat. Lisäksi Henna Minkkinen vaihtoi roolia yleispelaajasta liberoksi. Muuten tiimi pysyikin samana.

Joukkueen harjoitukset aloitettiin toukokuun alussa ja niitä jatkettiin myös kesäkuu. Heinäkuu tehtiin omatoimista harjoittelua ja elokuun alusta palattiin taas joukkueharjoitusten pariin.

Puijottarien treenikausi on sujunut suunnitelmien mukaisesti ja suurimmilta loukkaantumisiltakin ollaan vältytty. Onkin mahtava päästä ulosmittaamaan se harjoitussalien laadukas tekeminen. Tulokseen emme hirveästi vielä kiinnitä huomiota, vaan keskitymme enemmän pelin eri osa-alueisiin (sitten jos osa-alueet ovat kunnossa, on tuloskin sen mukaista). Kuitenkin tosiasia edelleen on se, että voittaminen on häviämistä mukavampaa.

Vastustajiksi viikonloppuna asettuu siis LiigaPloki ja WoWo. LiigaPloki on myllertänyt kovasti kansainvälisillä pelaajamarkkinoilla ja sen haaviin on tarttunut useampi kova vahvistus. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten nopeasti valmentaja Mikko Pesonen saa suojattinsa joukkuepelin uomiinsa. Lisämausteen putaalaisten tekemiseen tuo pitkään Kuortaneella nuorisomaajoukkueita valmentaneen Pertti Honkasen paluu Plokin väreihin. Rooli on tällä kertaa fysiikkavalmentaja.

WoVo:n viime kauden ehdoton tähti oli nuori hakkuri Saana Lindgren. Hän pelasi aivan uskomattoman hyvän kauden ja olikin kauden ehdoton läpimurtopelaaja. Rovaniemeläisten taustajoukot saivat pidettyä lupauksensa napapiirin paremmalla puolella (kysyntää oli varmasti vähän etelämpänäkin) ja on mukava nähdä, millaisen kehitysloikan valmentaja Mäkikyrö on pelaajassaan saanut kesän aikana aikaiseksi. Joukkueen toinen mielenkiintoinen seurattava on meksikolainen passari Sanay Sashiko. 


Syysturnaus 11.9.2021

Seuraavat harjoituspelit pelataankin sitten Kuopiossa Studentialla 11.9. Silloin vastaan asettuu Nurmo ja toistamiseen tällä harjoituskaudella LiigaPloKi. Todennäköisesti saamme vihdoin päästää myös katsojat paikanpäälle.  Tervetuloa siis! 

Otteluohjelma 11.9.2021:

PuWo - Ploki klo 10:00
Ploki - Nurmo klo 14:00
Nurmo - Puwo klo 18:00

Lippuja paikan päältä 8e/aikuinen ja 5e/nuori (yli 15-vuotias). Kausikorttilaiset ilmaiseksi! 
Lisäksi Savon Sanomien kestotilaajalle etu, 2 lippua 1 hinnalla eli kaverit mukaan!