Kiipiikö liigassa Puijo vai LiigaPloki?

29.2.2024

Otteluennakko Puijo Wolley - LiigaPloki

Aika ja paikka: 2.3.2023 klo 17:00 Studentia, Kuopio

Aiemmat kohtaamiset: Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Marraskuussa Puijo voitti kotonaan 3-1 ja tammikuun puolivälissä varasti pisteet Pihtiputaalla antamatta erääkään.

Edeltävät ottelut: LiigaPloki on tämän vuoden puolella pelaamissaan kymmenessä matsissa ottanut kolme 2 pisteen voittoa ja yhden 3 pisteen voiton (LP Kangasalaa vastaan). Puijo on pelannut yhdeksän kertaa saldonaan kuusi 3 pisteen voittoa.

Lähtökohdat: Ennen lauantain kohtaamista LiigaPloki pelaa vielä vierasottelun LP-Vampulaa vastaan. Ennen tuota matsia LiigaPloki on 23 pisteellään liigassa viimeistä edellisenä, mutta vähiten pelanneena joukkueena. Joukkueella on mahdollisuus parannella asemiaan selvästi, sillä kuudentena oleva OrPo on 28 pisteessä. Puijo puolestaan majailee viidentenä ja yhden pisteen päässä LP-Vampulasta, mutta on pelannut yhden ottelun huittislaisia vähemmän. Kotijoukkue joka tapauksessa tekee varmasti kaikkensa saavuttaakseen playoffien kotiedun.

Keskipelaaja Ella Autere: ”Lauantaina pelataan taas tärkeistä pisteistä runkosarjan sijoituksiin nähden. Vastassa LiigaPloki joka taistelee myös kynsin ja hampain pisteistä ja sijoituksista, joten luvassa on varmasti kovaa kamppailua ja pitkiä palloja. Edellisen kerran kohdatessamme Puijon torjunta toimi, mutta lauantaina on uusi matsi, ja saamme olla erittäin tarkkana verkolla.”

Seuraa heitä: LiigaPlokin libero ja kapteeni Emilia Joensalo on paitsi sähäkkä pallonkaivaja, myös joukkueen hengenluoja. Aniah Palmer on puolestaan Puijon merkittävä vastuunkantaja sekä hyökkäyksessä että puolustus- ja vastaanottotehtävissä.

Vähiin käy ennen kuin runkosarja kokonaan loppuu, ja nyt pelataan Puijon toiseksi viimeinen kotimatsi. Tervetuloa katsomaan keskisen Suomen derbyä lauantaina!

Otteluisäntänä Kylpylähotelli Rauhalahti.