Otteluraportti 4.12.2021: LP Kangasala vahvempi kotisalissaan suoraan erin 3-0

5.12.2021

Ottelun aloitukseen marssi passari Anni Toivonen, hakkuri Natasha Calkins, keskitorjujat Eveliina Smolander sekä Pihla Pohjola, laidoissa Emilia Kääntä sekä Hilkka Hujanen ja liberona Petra Sahlberg.

Kotijoukkue LP Kangasalalta aloituksessa passarina Katja Kylmäaho, hakkurina Gabriela Da Silva , keskellä Braedyn Tutton ja Roosa Laakkonen, liberona Inka Sairiala ja laidassa Emmi Riikilä ja Roosa Heikkiniemi.

Ensimmäinen erä oli tasaista, LP Kangasala ei päässyt ajoittain kuin parin pisteen johtoon, jonka Puijo aina sai kurottua umpeen. Kotijoukkue oli syöttöpelissä Puijon naisia tehokkaampi, muutoin peli oli hyvin tasaista. Tuplavaihdolla Puijon uusi passari Courtney Baker ja Nea Hämäläinen kävivät myös kentällä näyttämässä osaamistaan. Kotijoukkue oli erän lopussa parin pisteen karkumatkalla. Janita Arkko kävi syöttämässä ja härnäämässä vielä LP Kangasalaa, mutta loppujen lopuksi LP Kangasala oli terävämpi vieden sen 25-23.

Toisessa erässä samat aloituskuusikot. LP Kangasala lähti viemään erää selvemmin, kun Puijon hyökkäyspeli oli tehotonta, eikä palloa saatu kuolemaan mistään. Myös vastaanotto oli vaikeuksissa LP Kangasalan tehokasta syöttöä vastaan. Passari Courtney Baker Anni Toivosen paikalle. Erälukemia saatiin hieman kavennettua Calkinsin syöttövuorolla. Nea Hämäläinen Käännän paikalle. LP Kangasala sai pidettyä hyvän johtonsa erän loppuun saakka ja otti toisenkin erävoiton lukemin 25-21. Erän ratkaisu oli vastustajan parempi vastaanotto hyökkäys pelaaminen.

Kolmanteen erään Puijon naisilta passarin paikalla aloitti Courtney Baker, muutoin samat kuusikot. LP Kangasala sai muutaman pisteen eron, joka kurottiin omalla hyvällä syöttövuorolla kiinni. 10-10 pisteen tienoilla Katja Kylmäaho syöttöshow alkoi, vastaanotto oli vaikeuksissa, eikä välillä hyvistäkään paikoista saatu palloa kuolemaan. LP Kangasala repi niin ison eron, että pystyi rennosti pelaamaan erän loppuun asti. Erä hyvin selvin numeroin 25-14 ja ottelu suoraan 3-0 kotijoukkueelle.

Ottelun ratkaisuksi muodustui LP Kangasalan parempi syöttö-vastaanotto pelaaminen, jonka avulla se pystyi tehokkaammin myös hyökkäämään. Pari erää oli tasaisempaa, kolmannessa erässä kotijoukkue kaivoi mahdottomiakin palloja peliin, eikä antanut Puijon naisille siimaa missään vaiheessa. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta keskitorjuja Braedyn Tutton ja Puijon naisilta libero Petra Sahlberg. Pari pelaajaa puuttui molemmilta joukkueilta flunssan takia ja Puijon otteissa näkyi kyllä parin viikon puutteellinen kuusikko treenaaminen, mistä on useiden sairasteluiden takia kärsitty. Passari Courtney Baker väläytteli jo osaamistaan ja varmasti pääsee paremmin joukkueen sisään, kun saa treenejä alle. Ei auta painaa päätä pensaaseen, vaan huomenna on edessä tulikuuma kohtaaminen, kun OrPo saapuu Puijon naisten vieraaksi. Huomenna siis klo 15.00 Studentialle ja kannustamaan Puijon naisia!

Tilastot:

LP Kangasala - Puijo Wolley 3-0 (25-23, 25-21, 25-14)
Koti:Da Silva 17/+10, Tutton 13/+11, Riikilä 11/+7
Vieras:Calkins 13/+8,Hujanen 8/+2, Smolander 7/+5
Ässät 4-2, syöttövirheet 7-7, torjunnat 9-8, hyökkäys% 40-28, vastaanotto% 59-39