LP-Vampula väänsi niukan voiton Puijo Wolleystä

16.3.2023

16.3.2023 Puijo Wolley 2 - 3 LP-Vampula (25-17, 22-25, 20-25, 27-25, 15-17)

Avauskokoonpanot:
LP-Vampula: Stanchulova, Aalto, Vuorenmaa, Petrova, Jarman, Kukkonen ja Minkkinen sekä Naasko (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ensimmäinen erä ei alkanut yhtä laadukkaalla pelillä kuin ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Molemmat joukkueet tekivät enemmän virheitä niin syötöissä, hyökkäyksissä kuin puolustuksessakin. Ensimmäiset merkit Puijon pelin loksahtamisesta kohdalleen olivat Hilkka Hujasen kaksi peräkkäistö hyökkäystä nelospaikalta, jotka löysivät tiensä LP-Vampulan takakenttään. Näiden jälkeen Puijo johti 10-8 ja vieraiden valmentaja Ziga Kos otti aikalisän. Puijo ei päässyt heti karkumatkalle, sillä LP-Vampula pysytteli rinnalla ja 12:sa pisteessä oltiin tasoissa. Seuraava pitkä pallo päättyi Reina Tokokun hyökkäyspisteeseen, jonka jälkeen Oksana Rusnachenko teki ottelun ensimmäisen torjuntapisteen ja tilanteeksi 14-12:n. Sekä Emilia Kääntä että Hujanen hoitivat laitahyökkääjän tonttiaan hienosti ja LP-Vampula vaihtoi tilanteessa 17-13 Ella Aallon Ada Vikstedtiin. Toisen aikalisänsä vieraat käyttivät pari Puijon pistettä myöhemmin ja Iveta Stanchulova vaihtui Alisa Mansikka-Ahoon sekä Lotta Kukkonen Nanna Talvitiehen. Erän lopulla Puijo pelasi hieman laadukkaammin LP-Vampulan sortuessa muutamiin virheisiin. Erä päättyi Rusnachenkon ässän ja LP-Vampulan hyökkäysvirheen myötä lukuihin 25-17.

Myös toisen erän alku oli muutamista hienoista pisteistä huolimatta hieman hermoileva. Puijo meni 5-4 -johtoon pitkän pallon päättäneellä Tokokun hienolla hyökkäyksellä, mutta LP-Vampula pysyi samalla viivalla ja meni tuota pikaa 6-7 -johtoon ja kasvatti johtoaan Vanessa Jarmanin upealla keskihyökkäyksellö. Nyt useimmat pallot venyivät pitkiksi, ja se vaikutti olevan Puijon etu. LP-Vampula nosti pari Käännän syöttöä heikosti - toisesta merkittiin ässä - ja kotijoukkue johtikin 10-8. LP-Vampulan aikalisä ei erityisesti piristänyt huittislaisten peliä. Tilanteessa 13-10 päävalmentaja Kos vaihtoi Julia Seikkulan Kukkosen tilalle tuomaan pituutta verkolle ja pari pistettä myöhemmin Talvitien Stanchulovan tilalle. Seikkulan hyökkäyspisteellä, Jarmanin ässällä ja Puijon hyökkäysvirheellä vieraat pisteen päähän 15-14, jolloin Pekka Seppänen käytti illan ensimmäisen aikalisänsä. Tokoku kuunteli ohjeet huolella ja hyökkäsi pisteen kakkosesta. Kentälle palannut Stanchulova hyökkäsi seuraavan pisteen ja syötti pari ässää. Niiden jälkeen Puijon toinen aikalisä tilanteessa 17-20. Piste Puijolle ja Minna Uusi-Illikainen Tokokun tilalle syöttämään. Puijon noustua tasoihin 20-20 LP-Vampula otti erän toisen aikalisänsä. Kristiana Petrova hyökkäsi väkevästi kakkospaikalta ja Jarman vastapalloon keskeltä; 20-22. Seuraava Puijon hyökkäys jäi torjuntaan, mutta Puijo sai oljenkorren tilanteessa 21-23 Vikstedtin syötettyä verkkoon. Eräpallo vieraille Puijon torjunnan oltua liian kaukana verkosta. Piste Puijolle 22-24 ja Sarah Schmid syöttämään. Tehonsa löytänyt Petrova pommitti kuitenkin jälleen pallon kenttään nelospaikalta ja joukkueet pitkälle erätauolle luvuilla 22-25. 

LP-Vampula aloitti kolmannen erän kovalla draivilla ja Puijo käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 0-4. Sen jälkeen Tokokun kakkospaikan pommi ei jäänyt torjuntaan ja takaa-ajo saattoi alkaa. Tasoihin päästiin viidessä pisteessä, mutta Petrova takoi kaksi peräkkäistä hyökkäystä Puijon kenttään ykköspaikasta. Tasoissa taas seitsemässä pisteessä, jonka jälkeen vieraille taas parin pinnan kaula. Vierasjoukkueen hyökkäys ja torjunta kulkivat paremmin ja 9-14 -johdon se otti Teija Vuorenmaan ässäsyötöllä. Puijon peli oli solmussa, eikä väkevää puolustusta oikein saatu vietyä hyökkäyksiksi asti. LP-Vampulan hyökkäys sitä vastoin kulki sangen hyvin ja onnistumisia vieras sai laajalla rintamalla. TIlanteessa 12-19 Puijo kokoontui pohtimaan tilannetta vaihtopenkin tuntumaan. Se puri ja Jarmanin seuraava syöttö venyi pitkäksi, mutta kavennus jäi saamatta Puijon oman syöttövirheen myötä. Luvut kaunistuivat 15-20:en, jolloin LP-Vampula otti aikalisän. Uusi-Illikainen Tokokun tilalle syöttämään. Tällä kertaa passi ei osunut Petrovan ykköspaikan hyökkäykseen ja luvuiksi 16-20. Vuorenmaan hyökkäyspiste ja Stanchulovan ässä veivät vieraat 16-22 -johtoon. Puijon hyökkäysvirheellä pinna lisää ja heikolla puolustuksella vieraat eräpalloon 17-24. Puijo teki sen minkä voi, eli kävi keräämään onnistumisilla fiilistä neljännen erän alkuun. Kiri kantoi 20:n pisteeseen asti, jolloin erä päättyi Puijon verkkosyöttöön.

Neljännen erän alku oli tiukkaa vääntöä ja pitkiä palloja. LP-Vampulan peli vaikutti rennommalta ja Puijo oli enemmän puolustuskannalla, mutta teki sen sitkeästi. Tasatilanne kahdeksassa pisteessä, jonka jälkeen Puijon peli alkoi asettua tuttuihin uomiinsa. Kotijoukkue onnistui napsimaan pisteitä, mutta LP-Vampula ei päästänyt eroa repeämään. Puijo kävi Emilia Käännän kolmen hyökkäysonnistumisen myötä 16-13- ja 17-14 -johdossa, mutta vieraat Lounais-Suomesta tulivat tasoihin kotijoukkueen sorruttua virheisiin. Johtoon LP-Vampula meni Stanchulovan hyökkäyksen ratsastettua verkon päällä Hujasen ulottumattomiin. Petrovan hyökkäyspisteen jälkeen peli oli 18-20 ja Puijo valmis aikalisälle. Autere jujuttikin seuraavan pisteen kotijoukkeelle ja Tokoku tasoitti tilanteen väkevällä kakkospaikan viistohyökkäyksellä. Vieraiden vuoro ottaa aikalisä. Sen jälkeen Rusnachenkon syöttö ei noussut vastustajalta kummoisesti, mutta Kukkonen onnistui passaamaan Stanchulovalle täydellisesti ja tilanne oli 20-21. LP-Vampulan syöttövirheellä peli tasoihin ja Tokokun hyökkäyksellä Puijo keulille. Seuraavana Puijon syöttövirhe ja uusi johtopiste japanilaishakkurin käsistä. Tasoihin 23-23 Petrovan hyökkäyspisteellä ja vieraille ottelupallo Jarmanin torjunnalla. Vikstedt laitettiin odottamaan syöttövuoroaan Puijon aikalisän verran. Tasoituksen iski jälleen Tokoku kakkosesta ja siirtyi syöttämään. Seuraava ottelupallo Petrovan hyökkäyksellä nelosesta. Tasoitus tällä kertaa ykkösestä, mutta jälleen Tokokun käsistä. Puijo eräpalloon Rusnachenkon torjunnalla ja 27-25 -voittoon Hujasen hyökkäyksellä.

Päätöserän ensimmäisen pisteen Puijolle lahjoitti LP-Vampulan valmentaja Kos, jonka protestointi edellisen erän lopussa johti punaiseen korttiin. Tilanne tasoihin Puijon hyökkäysvirheellä ja vieraat johtoon Jarmanin hyökkäyksellä kakkosesta. Seuraavat kaksi pistettä Vampulalle, joiden jälkeen Puijon kavennus 2-4:än. Vieraat reippaampaan johtoon Puijon hyökkäysvirheellä ja Jarmanin ässällä - tilanne 2-6 ja Puijo aikalisälle. Jarman ei hämääntynyt ja syötti toisen ässän putkeen. Sitten Hujasen korvannut Uusi-Illikainen hyökkäsi Puijolle kavennuksen ja Rusnachenko syötti ässän. LP-Vampulan kahdeksas piste Puijon käsittelyvirheellä ja Puijo viiteen pinnaan Autereen torjunnalla. Hujanen takaisin kentälle ja suoraan syöttämään. Puijo 6-8:n Tokokun torjunnalla ja pinnan päähän vuorostaan Autereen käsistä. LP-Vampulan aikalisä. Stanchulova kasvatti eron kahteen hyökkäyksellään. Seuraava piste Rusnachenkon ja Autereen upealla tiimityöllä. Tasoihin Tokokun hyökkäyksellä ja vieraat keulille jälleen Petrovan hyökkäyksellä. Tasoihin Tokokun hyökkäyksellä kakkosesta ja pallo torjunnan käsistä seinille. Puijo 11-10 -johtoon Jarmanin rättilyönnillä ja tasoihin taas Petrovan kovalla rajahyökkäyksellä. Tilanteeksi 11-12 Puijon torjuman pallon suuntauduttua rajojen ulkopuolelle. Puijon aikalisä. Tasoituksen iski Schmid keskeltä. Petrova teki jälleen pahojaan nelospaikalta ja luvuiksi 12-13. 13-13 Mansikka-Ahon kahden käden peipin jäätyä verkkoon. Vieraat pääsivät kiinni ottelupalloon Autereen epäonnistuneen tippauksen myötä ja tasoituksen 14-14 iski Rusnachenko vastapalloon. 15-14 Stanchulovan hyökkäyksen lipsuttua leveäksi ja tasoitus 15-15 Petrovan lyötyä pallon Puijon torjunnan käsistä ulos. Ottelupalloon 15-16 Puijon hyökkäyksen liideltyä leveäksi. Ottelu ratkesi Puijon hyökkäyksen jäätyä Stanchulovan torjuntaan ja erän päättyessä 15-17. 


Tilastot:

LP-Vampula:

Petrova 24/+13
Stanchulova 21/+11
Jarman 9/+6

Puijo:
Tokoku 21/+13
Kääntä 14/+11
Hujanen 11/+1

Syöttö (ässät/virheet):
LP-Vampula 6/11
Puijo 3/10

Vastaanotto (pos-%):
LP-Vampula 46
Puijo 46

Torjunnat:
LP-Vampula 6
Puijo 7


MVP:t
Iveta Stanchulova, LP-Vampula
Emilia Kääntä, Puijo Wolley

Eezy Hardest Working Player: Reina Tokoku

Yleisöä: 270

Otteluisäntä: Savon LVI-talo Oy

Ottelun lehdistötilaisuus osoitteessa https://www.facebook.com/puijonnaiset/videos/118114057820051


Otteluisäntä: