Milka Koskenkorva - Kuusamon kasvatti Kuopiossa

18.1.2023

Moikka Milka! Kuinkas sä pidät mielen kirkkaana talven pimeydessä ja tällä hetkellä loskaisessa säässä?

No moi! Musiikki ja hyvä huumori auttaa kyllä pärjäämään huonossa säässä ja pimeydessä ainaki minua.

Onko toi joukkueen sisäinen läppä just sitä ”hyvää” huumoria? ;)

Joo kyllä se taitaa olla! :D

Uskotaan! Pakko tässä muuten tunnustaa, et tiesin sun olevan Kuusamon kasvatti ja sun palloilleen siellä muutamat viime kaudet, mut en ollu tajunnu, et oot jo kokenut 27-vee pelinainen! Luulin, et oot jotain 21 tms…

Haha otan tän kyllä kohteliaisuutena! :’D Kyllähän nuita vuosia on tullu kerrytettyä jo muutama…

Lähinnä pohjustin tällä sitä, et missä kaikkialla sä oot urasi aikana pelannut?

Kuusamossahan se kaikki on alkanu junnuvuosista. Lukion jälkeen pelasin 1-sarjaa Oulussa parisen vuotta. Välissä kylläkin jätin lentopallon ihan kokonaan pois loukkaantumisen vuoksi. Viimeset kolme kautta on menny tosiaan siellä Kuusamossa.

Okei! Miten sit päädyit Puijoon? Meniks se niin, et Ella ”Majakka” Autere lähti tänne etelään päin ja sä lähdit perävaunuksi? 

No sanotaan näin että Aunella oli kyllä varmasti iso osa siinä että minäki tänne lopulta päädyin. <3 Mutta muutenkin olin kuullu paljon hyvää koko seurasta, sen toiminnasta ja ylipäätään Kuopiosta kaupunkina.

Onko erilainen fiilis pelata viime kausien kansainvälisen jengin sijaan pääasiassa suomalaisten kanssa?

No en nyt sanois että niin paljon erilaisempaa olis nytten kuin viime kausinakaan. Esim. englantia kuitenki pääasiassa puhutaan reeneissä koko ajan täälläkin.

Ehkä eniten ajattelinkin tota huumoriosastoa, joka tulikin jo mainittua. Mut pysytään kentän puolella: Oletko aina pelannut nimenomaan liberona?

Junnuissa ja Oulussa pelasin ykkössarjaa yleispelaajana, mutta niiden vuosien jälkeen oon jumittunu kyllä tohon liberon tontille.

No hyvinhän se on menny! Kahden liberon systeemillä oot yleensä puolustavana. Kumpi on sulle läheisempää tai kivempaa puuhaa, se vai vastaanottaminen?

No vaikee kyllä nuista kahesta valita lempparia. Sanotaanko näin, että se varmaan riippuu ihan päivästä.

Eli kivempaa se, joka kulkee paremmin?

Juuri näin.

Mitä muuta sä muuten ehdit puuhailla kuin lentistä? Vai palloiletko täyspäiväisesti?

No mun arkeen kuuluu lentopallon lisäksi työt. Teen osa-aikaisena töitä aikuissosiaalityöntekijänä.


ERÄTAUKO


Milka, käväisit välillä treeneissä! Mitä oli tänään ohjelmassa?

Kyllä, siellä käytiin hikoilee! Tänään oli aika perusreenit, aluksi vähän hihapeliä (jonka vanhojen joukkue voitte, jess!) sitten puolustettiin, pelattiin ja lopuksi vähän vastaanotettiin.

Kuten tuli todettua kuulut (minulle) yllättäen tuohon vanhojen jengiin! Motivoiko menestyksen nälkä vielä sua treenaamaan, vai onko se jo enemmän elämäntapa?

No tottakai menestys motivoi mutta onhan tää myös elämäntapa ja intohimo. Vaikeaa ois kuvitella elämää ilman lentopalloa.

Mikä on sulle itsellesi lentisuran kohokohta vai onko tää tyhmä kysymys viime vuoden Suomen mestarille?

No kyllä se viime kausi oli varmasti ikimuistonen, kuin myös kaikki Kuusamo kaudet on ollu omalla tavallaan. Mutta kyllä musta tälleki matkalle mahtuu paljon ihania ihmisiä ja joukkuelaisia, joista on saanu varmasti koko elämän mittasia ystäviä ja se on yks aika huippu kohokohta myös!

Eli sellanen "joukkueurheilu kokonaisuutena on best" -vastaus?

No kyllä, tiivistettynä silleen!

Tein taustatutkimusta, eli käväisin sun Instagramissa ja alkoi tehdä mieli kalastamaan! Miten sä siitä joskus innostuit ja vieläkö olet harrastanut?

No oikeastaan kaikki luontoon liittyvä on kyllä sydäntä lähellä, oli se sitte kalastusta tai muuta eräilyä ja sitä tulee harrastettua kun lentopallolta ja töiltä ehtii. Kyl mä luulen et se innostus on varmasti lähteny ukin ja isoveljien kautta plus Kuusamossa on niin mahtavat puitteet sille, että väkisinkinhän sitä luontoon eksyy. Eikä kyllä Kuopionkaan puitteissa oo ollut mitään moitittavaa!

Eli sä järkkäät joukkueen tervehenkiset virkistystapahtumat?

No tuossahan on hyvä idea! Täytyy alkaa suunnittelemaan. Tästä lähtien ainaki järjestän.

Hei Milka, suuret kiitokset tästä kaksiosaiseksi paisuneesta haastattelu-chatistä ja super-isot tsempit kahden kotimatsin viikonloppuun! Millanen fiilis kohdata ArVo peräkkäisinä päivinä?

Kiitos! Oli mukava haastattelu! Kovalla voiton nälällä lähdetään viikonloppua kohti, kun Arvoa ei olla vielä voitettu kertaakaan. Ja mielenkiintoista tietenki pelata kahtena peräkkäisenä päivänä samaa joukkuetta vastaan. Varmasti kovaa taistelua tiedossa!


Linkki Milkan pelaajaprofiiliin tässä.

Teksti: Antti Hirsaho


Milkan kummiyrityksenä toimii: