Minna Uusi-Illikainen: Mukava päästä pellaa!

9.2.2023

Mitä Minna? Mikä boogie? Hyvältä näyttää niinku kuuluuki?!

Eipä tässä ihmeempiä, vappaapäivä oli tännää töistä ja illan päälle sitte videopalaveri ja reeneihin. :) Eli aika perusmeno siis!

Tajusin vasta hiljattain, et yks sun lempinimi on presidentillinen (UKK, JFK, VGE…) kolmikirjainlyhenne MUI. Pitääkö paikkansa?

Enpä oo ajatellu että presidentillinen! :D Mutta pittää paikkansa, MUI on ollu viimevuosina käytössä!

Tästä sit tosi kömpelöllä aasinsillalla sun arkeen: Mitä puuhaat lentiksen lisäks?

Teen hierontoja Hemmotteluhuone Kuopiolla (joten sinne vaa kaikki varrailee mulle aikoja:D)! Ja no arkipäivät siinä oikeestaan menneeki ku käy töissä ja reeneissä! Onneksi on myös hyvin päivisin ylleesä aikaa että kerkee levähtää töitten ja reenien välissä :)

Eli lienet hierontoihin koulutettu! Fyssari?

Kävin Oulussa hierojakoulun!

Ja urheiluhierojaksi opiskelin sen jälkeen sitte. :)

Oolrait! Oulu mainittu; millaista polkua sä kuljit Puijoon?

Pudasjärvellä alotin pellaamisen ja lukion ekana vuonna sitte Kuusamoon jossa pelasin kaks kautta junnuja ja kakkossarjaa! Kuljin Pudasjärveltä kerran viikkoon Kuusamoon treeneihin. Sitte kolmantena vuonna muutin Kuusamoon ja sen kauden jälkeen menin Ouluun pelaamaan ykkössarjaa. Siellä tuli oltua sitte kolme kautta jonka jälkeen nyt tänne! Tulikohan tästä ihan ymmärrettävä selostus :D

En olisi parempaan kyennyt! Oliko sulla jotain tarttumapintaa Kuopioon / savolaisiin, ja onko sut otettu avosylin vastaan?

Kerran aiemmin olin käyny täällä Kuopiossa nii ei ollu kyllä kovin paljo tarttumapintaa! Tarkotus oli siis täksi kaudeksi vielä jäähä Ouluun, mutta kesän alussa tuliki tieto ettei sinne tuu 1-sarjaan joukkuetta. Aloin miettimään, että mitäköhän sitte. Poikaystävä oli joskus sanonu että haluais ehkä jossai vaiheessa asua Kuopiossa ja sitte kyselin muutamalta kaverilta jotka täällä oli pelannu nii kokemuksia ja sain kuulla vaan pelkkää hyvvää! Sitte soittelin Kurttilan Samin kans tänne päin ja oon kyllä kiitollinen että pääsi tänne pelaamaan. Ja on kyllä otettu oikein hyvin vastaan, ei valittamista ollenkaa!

Hyvä meidän heimo! Sut on listattu YP:ksi, ja oot pelannu eniten hakkurin paikalla. Mikä on sun mielestä se oma ydinosaamisesi kentällä?

Kyllä sanoisin omaksi vahvuudeksi hyökkäämisen!

No sitä puuhaa pääsit tekemään ihan tosissasi, kun ”Yoyo” Belisario pamautti jalkansa hajalle! Millanen paikka oli lähteä korvaamaan koko liigan kovinta pistenaista?

No en minä sitä ihan hirveesti kyllä edes ajatellu! Oli mukava päästä pellaa, vaikka ei se hakkurintontti ollukkaa kovin tuttu ennestään.

No sehän meni tosi hyvin! Oisko tossa just avain onnistumiseen, et ”en hirveesti edes ajatellu!”?

Nii ehkä! :D Tottakai tämä meijän joukkuekki ku kaikki tsemppaa ja rohkasee nii helpottaa ihan hirveesti! On sellanen onnistumisen ilmapiiri eikä tarvii pelätä virheitä.

Kiva kuulla! Ootko muuten aiemmissa jengeissä ollut aina YP vai onko ollu muitakin tehtäviä?

Kuusamossa pelasin keskarina ekoina vuosina, mutta sen jälkeen aina YP!

Okei! Koet vahvuudeksesi nimenomaan ton hyökkäämisen ja ainakin katsomoon näyttää, et osaat iskeä aika ”vähävirheisesti”, eli esim. viistopallot on kentässä aika isolla prosentilla. Onko sulla sama mielikuva ja oletko ylipäänsä miettinyt tota aspektia?

No nuin en oo hirveesti kyllä miettiny, mutta hyvä ainaki jos se näyttää siltä!

”Niin on kuin miltä näyttää.” Mut siis koetko olevasi harkitseva hyökkääjä ja tarkka lyönnin voiman & sijoituksen kanssa?

No aika usein joo! Välillä kyllä puuttuu sellasta rohkeutta siitä että uskaltais vaa lyyä eikä miettiä liikaa :D

No sit se vois olla seinillä?

No niinki voi toki olla! Välillä toki jos liikaa miettii nii lähtee sitte se rentous siitä hyökkäyksestä. Ehkä pittää löytää sellanen sopiva välimalli!

Aivan! Mut en kiusaa enempää tästä! Mitäs sä aattelit vielä tänä aurinkoisena arkitiistaina hommailla?

Taidan ennen treenejä ja videopalaveria ottaa pienet päiväunet ja syödä! Onneksi auringosta kerkesi nauttia jo vähän aijemmin :)

Kauniita unia! Mut loppuun vielä kuntoliikkujille ja musanörteille Minna Uusi-Illikaisen tsemppibiisisuositus?

No nyt on paha kyllä! Näin noppeesti tullee mieleen tää meijän voittobiisi, siitä tullee ainaki hyvä mieli :D

Mä protestoin valintaa, koska Hilu sanoi sen viime viikolla!

No sanotaan vaikka Sweet Caroline! Kunnon korvamato ku joku sitä alko syksyllä treeneissä hoilaaman ja kyllä se vieläki naurattaa jos alkaa treeneissä kuuluu :D

Kova! Mä oon ihmetellytkin, et miks se ei soi teidän voittomatsien jälkeen? Mut nyt isken sen soimaan ja lähden ulos! Kiitti MUI ja superisot tsempit runkosarjan loppuun!

Se taitaa olla toinen niistä voittobiiseistä ainaki välillä. Ja jes kiitos paljo!


Teksti: Antti Hirsaho

Minnan pelaajakortille painamalla tätä.

Minnan kummiyrityksenä toimii: