Moona Tarkiainen - passari, jolla on plääni

13.1.2023

Tervehdys Moona! Meinasin kysyä, et miten eka liigakausi on sujunut, mut oothan sä Kuortaneen riveissä näitä ympyröitä nähnyt. Mut millasta on Puijossa ollut?

Moi, joo Kuortaneella pelattiin puolikas liigarinki, mutta nyt Puijossa ensimmäinen kokonainen. Oon kyllä tykännyt Puijosta! Täällä on ollut hyvä treenata ja pelata! Arki rullaa mukavasti, kun on hyvä ympäristö, jossa tehdä töitä:)

Millanen kokemus tuo Kuortaneen reissu oli? Oon siinä uskossa, et se on vähän niinku sisäoppilaitos ja lentikseen & lukioon pystyy keskittymään aika hyvin?

Kuortane oli kyllä kokemuksena erinomainen. Niinkin sitä voisi kutsua. Siellä pystyi kyllä yhdistämään urheilun ja lukion tosi hyvin. Välimatkat oli lyhyet ja opetus niin lentopallossa kuin koulussakin on laadukasta. Sieltä sain hyviä oppeja urheilijana elämiseen.

Ja varmaan opit aika hyvin tuntemaan oman ikäluokan palloilijoita? Onko siitä jotain pelillistä iloa?

Joo, meidän porukka Kuortaneella oli kyllä huippu! Sieltä olen saanut elinikäisiä ystäviä. Tietenkin monta vuotta yhdessä treenatessa ja pelatessa ollaan kehitetty toinen toisiamme. Ja Kuortaneelta on siirtynyt moni myös liigakentille, joten useammassa joukkueessa on tälläkin kaudella tuttuja.

Oot Tornion Lentiksen kasvatti. Ootko alunperin sieltä kotoisin ja ehditkö pelata jossain muualla ennen Kuortanetta?

Joo olen siellä asunut ja pelannut mun junnuvuodet. Kerkesin kyllä aloittaa mun lukion Rovaniemellä ja entisessä WoVossa, mistä pidin myös kovasti. Sain kuitenkin mahdollisuuden liittyä osaksi Kuortaneen valmennuskeskusta, jonne siirryinkin lokakuussa 2020.

Jeps! Onks sulla jotain vahvuuksia passarina?

Mun vahvuuksia passarina on ehkä se, että mulla on aina plääni mitä mä teen. Haluun rakentaa peliä niin, että joukkueena pystytään käyttää meidän vahvuuksia mahdollisimman hyvin.

Teetkö tuo pläänisi jo ennen syöttöä vai pallon ollessa pelissä?

Riippuen tilanteesta tottakai. Tietenkin ennen syöttöä varmistan missä pelaajat ovat ja mitä pelataan. Mutta lopullinen ratkaisu tapahtuu tietenkin pallon ollessa mun käsissä.

Aivan. Onko sulla jotain suosikkipasseja /-hyökkäyksiä mitä pelaat mieluiten?

Lemppariksi on kyllä muotoutunut yhdistelmä, jossa pelataan joko keskarin kanssa siirto tai nopea tempo laitoihin. Ja tottakai aina jos saa hyökkääjän ilman torjuntaa tai 1vs1.

Näyttäviä suorituksia! Ja kaipa suosikki on aina se, jolla pallo päätyy parhaiten kyseisen vastustajan kenttään?

Näinhän se on!

Sulla on myös tatsia maajoukkue-elämään nuorten puolelta. Paljos sä olit ehtinyt siellä pelata?

Joo, leireillä oon ollut jo 13-vuotiaasta lähtien, mutta ensimmäiset kansainväliset kisat mulla oli 2021 Nevza. Ja sen jälkeen onkin ollut paljon leirejä ja kisoja.

Sä oot päässy tosi nuorena vauhtiin! Luulisin, et kansainvälinen kisailu on yks lajin suola? Ainakin nuorelle pelaajalle.

Joo on se kyllä tuonut lisää motivaatiota ja halua kehittyä. Leirit ja kisareissut on kyllä huikeita kokemuksia, jossa on saanut upeita muistoja ja kokemusta kovista peleistä. Päällimmäisenä tietenkin EM-kisat 2022 ja mun viimeinen junnumaajoukkuevuosi.

Millanen kokemus noi kisat oli? Jäikö nälkä, et "tätä lisää"?

Oli kyllä huippu kokemus! Oli hienoa päästä edustamaan Suomea EM-kisoissa ja saada lisää kokemusta kansainvälisestä lentopallosta. Ja tottakai nähdä tämän hetkinen taso omassa ikäluokassa. Päästiin haastamaan huippumaita ja ylittämään itsemme. Taskuun jäi hieno sijoitus ja mahtava kokemus! Ehdottomasti nälkä kasvaa syödessä. :)

Hyvä niin! Mites jatkat tästä iltaa kohti? Onko treenit tiedossa?

Joo, hieman koulujuttuja vielä eteenpäin ja sitten illan lajitreeniä kohti.

Ai niin, pitikin kysyä, et mitä sä opiskelet?!

Lukiossa on nyt menossa kolmas vuosi täällä Kuopiossa. Eli kirjoituksiin valmistautumassa. Toki käyn neljään vuoteen, jotta ehtii myös panostaa sekä lentopalloon että kouluun täysillä.

Jepsis! Kiitos juttutuokiosta Moona ja tsemppiä loppukauteen!

Jes kiitos paljon! :)


Moonan pelaajakortti löytyy painamalla tästä.


Teksti: Antti Hirsaho


Moonan kummiyrityksenä toimii: