”Oma peli toimi ja vastustaja alkoi tehdä virheitä”

13.4.2024

Puijo Wolley voitti toistamiseen liigapronssia. Pronssiottelun kolmannessa erässä pitkän syöttöputken hoitanut Liina Räty kertoo, että ”oman pelin” löytyminen otti aikansa. Mestaruusliigan maaliskuun tähdistöönkin valitut Räty ja Aniah Palmer olivat ottelussa tärkeässä roolissa.

Puijo Wolley juhlii toista peräkkäistä pronssimitalia voitettuaan sarjan molemmat ottelut 3-1. Toisen ottelun alun perusteella saattaisi olla toisinkin, sillä LP-Vampula kuritti kuopiolaisia kotisalissaan 25-14, ja onnikin tuntui olevan huittislaisen joukkueen puolella.

Toisessa erässä vaakakupit olivat paremmin tasoissa ja molemmat joukkueet kävivät pistejohdossa. Puijon Aniah Palmer hyödynsi mainiosti vastustajan torjunnan käsiä tehtaillessaan pisteitä johdattaen joukkuettaan 20-25 -voittoon.

”En ollut keskiviikkona ihan parhaassa pomppu- ja lyöntikunnossani. Sanoisin siis, että hyödynsin torjuntaa, koska oli pakko, enkä siksi, että olisin halunnut”, Palmer selittää.

Myös pitkän erätauon jälkeen kamppailu jatkui tasaisena ja kolmannen erän johtoasema vaihteli. LP-Vampula meni keulille 14-13 Puijolle vihelletyllä keskirajan rikolla, josta kuopiolaiset sisuuntuivat tosissaan. Passari Räty syötti tuolloin Puijon eräpalloille asti 14-24, ja lopullisen 16-25 -ratkaisun iski Palmer.

”Mielestäni olemme aika tunteikas joukkue, ja joskus tarvitsemme lisämotivaatiota yltääksemme parhaimpaamme. Ja tsemppaamme toisiamme!” kuvailee Palmer ottelun kääntymistä ensimmäisen erän jälkeen.

Neljännessä erässä Puijo oli niskan päällä alusta alkaen, eikä kotijoukkue pysynyt enää perässä. Lopputulos 15-25 ja pronssimitalit kuopiolaiskauloihin.