Otteluennakko 15. ja 16.3.2023 Puijo Wolley - LP-Vampula

13.3.2023

Aika ja paikka: 15. ja 16.3. klo 18:30 Studentia, Kuopio

Edeltävät ottelut: Puijo Wolley päätti runkosarjan viisieräisten matsien putkeen, jotka se voitti yhtä lukuunottamatta. Hämeenlinnan Lentopallokerho oli Studentialla vahvempi. Kotona sen sijaan kaatuivat LP Kangasala ja OrPo sekä vieraissa LP Viesti. LP-Vampula voitti runkosarjan ja tiiviin otteluputkensa päätöskierroksella avainpelaajiaan lepuuttaneen LP Viestin Salossa 1-3. Edellinen voitto Huittisiin oli tullut vieraspelistä LiigaPlokia vastaan 24.2. luvuin 1-3. Näiden voittojen välillä Lentiskerho oli tyly vieras Huittisissa ja voitti LP-Vampulan 1-3. Pari päivää aiemmin se jätti LP-Vampulan tappiolle 3-0 Hämeenlinnassa, kuten teki kotonaan myös LP Kangasala helmikuun lopulla. 

Aiemmat kohtaamiset: Tällä kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa Kuopiossa ja kerran Huittisissa. Kaikki ottelut päättyivät kotivoittoihin. Kuopiossa Kalevalan koululla 8.10. 3-0, Huittisissa 4.12. 3-2 ja Studentialla 28.1. 3-1.

Lähtökohta: Puolivälierien ensimmäinen kohtaaminen on taatusti arvaamaton. Onko joukkueissa ylimääräistä hermostuneisuutta? Onko Puijon kotiedusta ja kahdesta peräkkäisestä kotiottelusta iloa? Vaikka Puijo päätti runkosarjan ykkössijaan ja LP-Vampula oli kahdeksas, kotijoukkue ei voi tuudittautua turvallisuuden tunteeseen. Nyt pelkillä voitoilla on merkitystä ja Puijo on osoittanut jaksavansa odottaa voittoa vaikka viidenteen erään.

Päävalmentaja Pekka Seppänen: Pari viimeistä peliä LP-Vampulaa vastaan ovat olleet tasaista vääntöä. Heidän vahvuuksiaan on ollut mm tasainen hyökkäyspeli: Vuorenmaa, Petrova, Stanchulova ja Jarman ovat kaikki lyöneet palloa hyvillä tehoilla. Sitä vastaan meidän täytyy saada oma pelimme kulkemaan. Omilla vahvuuksillamme ja nopealla pelillä pyrimme hakemaan tulosta itse.

Passari Oksana Rusnachenko: Olen niin ylpeä joukkueestamme ja sen pitkästä taipaleesta playoffeihin! Teemme parhaamme näissä matseissa ja tiimityöllä saamme hyökkäyksen puremaan. Minä yritän passarina löytää jokaiselle hyökkääjälle parhaat paikat pisteiden tekemiseen.

Seuraa heitä: LP-Vampulan keskipelaaja Vanessa Jarman on hyökännyt pisteen joka toisesta saamastaan passista. 50 prosentin pistetehokkuudella hän on liigan kärkipäätä ja vastustaja saa varautua erityisesti äkäisesti lähteviin satasiin. Puijon hakkuri Reina Tokoku on tavoittanut kevätkauden otteluiden edetessä uutta draivia. Helmikuun otteluiden palkintoraadit valitsivat Tokokun Puijon parhaaksi pelaajaksi peräti kolmeen otteeseen. Hänelle on tarjolla vaihtopelaajaksi hakkurin paikalle sulavasti sujahtanut ja hienoja viistohyökkäyksiä paukuttava Minna Uusi-Illikainen.


Keskiviikkona ottelupiällikönä toimii Autopuhdistus Karppanen Oy ja 
torstaina Savon LVI-talo Oy!