Otteluennakko 18.12.2021: Puijo Wolley - Pölkku Kuusamo

15.12.2021

Pelipaikka: Kuopio-halli 18.12. klo 14:00

Historia: Ottelu on kauden ensimmäinen kohtaaminen. Viime kaudella Pölkky Kuusamo vei kaikki runkosarjan kohtaamiset. 

Edelliset pelit: Kotijoukkueen peli on melkoisessa liidossa. Seitsemästä edellisestä pelistä Puijon Naiset ovat voittaneet kuusi. Viimeisin voitto tuli huikean kamppailun jälkeen Hämeenlinnan Lentopallokerhosta luvuin 3-2.  

Myös vierasjoukkueella kulkee. Sarjakakkonen on pelannut 17 ottelua ja hävinnyt niistä vain kolme. Kahdesti LP Viestille ja kerran LP Kangasalalle. Maanantain kamppailussa LP Viestiä vastaan kuusamolaiset antoivat myrskyvaroituksen taidoistaan voittamalla ensimmäisen erän 25-6. Vaikka salolaiset kamppailun voittivatkin, oli ensimmäinen erä melkoista ilotulitusta ja näytti sen, mihin Pölkky Kuusamo parhaimmillaan pystyy. Ennen lauantain kohtaamista joukkue pelaa vielä torstaina kotonaan LiigaPlokia vastaan. 

Lähtökohdat: Lauantaina tarjoillaan urheilun ystäville melkoista lentopalloherkkua, kun Kuopio-hallissa pelataan Kiitos kaveruudelle-teeman alla kaksi liigaottelua. Iltapäivän aloittaa Puijon ja Pölkky Kuusamon välinen kamppailu ja tämän jälkeen pelataan miesten Mestaruusliigan ottelu Savo Volleyn ja Kokkolan Tiikereiden välillä.  

Puijon Naiset ovat tunnettuja hyvästä syöttö-vastaanottopelistään. Kuopion ylpeys on saanut viime peleissä myös hyökkäyksensä todella kovaksi ja on sen myötä muokkautunut yhdeksi liigan yllätysvalmiimmaksi joukkueeksi.  

Vierasjoukkue on kuulunut vuosikaudet liigan eliittiin, eikä tämäkään kausi tee poikkeusta. Joukkueen vahvuus on hyökkäys- ja puolustuspelaaminen ja tämä näkyy myös torjunta- ja hyökkäystilastoissa, joissa molemmissa on kärkiviisikossa Pölkky Kuusamon kaksi pelaajaa.  

Puijo Wolleyn päävalmentajan kommentit: Lauantaina saadaan vastaan paras mahdollinen testi syyskauden lopulle ennen pientä joululomaa. Peli on joukkueella ollut nyt hyvässä kuosissa ja tässä näemme todella, millä tasolla peli on, kun vastassa on sarjakakkonen. Samassa selviää myös, että mitä se vaatii, jos haluaa vielä keväällä pelata, kun lumet alkavat Kuopiossa sulamaan ja aurinko paistamaan… 

Seuraa tätä: Molempien joukkueiden pelaaminen on ollut loppusyksyn aikana hyvällä mallilla ja lauantain kamppailusta on syytä odottaa melkoista lentopallokarnevaalia. Puijolaiset antavat tasoitusta siirtämällä pelinsä tutusta Studentian liikuntahallista Kuopio-halliin, jossa varsinkin vastaanotto- ja passipelaaminen on normaalia haastavampaa. Se joukkue, kumpi näiden osa-alueiden kanssa pärjää paremmin, voittaa todennäköisesti myös ottelun.  

Nyt jos koskaan, on syytä saapua paikalle nauttimaan huippulentopallosta. Huomioithan, että peli alkaa jo kello 14:00 Kuopio-hallilla! Tapahtumassa tarkistetaan myös koronapassi.


Ottelupiällikkönä: Sisä-Savon TiliHilimat!