Otteluennakko 18.3.2022 LP Kangasala - Puijo Wolley

16.3.2022

Pelipaikka: Pitkäjärven koulu pe 18.3. klo 18.30 

Edelliset kohtaamiset: Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolmesti. Kangasala voitti kaikki kohtaamiset. Ensimmäinen ottelu meni viisieräiseksi, mutta muut selkeästi 3-0 luvuin.   

Lähtökohdat: Kuopiolaiset pääsivät liigassa ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin runkosarjan kuudenneksi sijoittuneena. LP Kangasala taisteli aivan loppuun asti sarjataulukon ensimmäisestä sijasta, mutta joutui lopulta taipumaan kolmanneksi. Ohi menivät Pölkky Kuusamo ja LP Viesti.  

Ottelusarjan kannalta keskeistä on, kuinka Kangasalla pystytään käsittelemään ennakkosuosikin paineita. Joukkue on asettanut tämän vuoden tavoitteeksi mestaruuden (kuten parina aiempanakin kautena). Lisäksi viime vuoden epäonniset tapahtumat saattavat sarjan pitkittyessä ruveta kummittelemaan pelaajien mielessä.  

Puijo pääsee sarjaan ilman paineita ja runkosarjan lopussa joukkueen pelaajia vaivanneet pikku murheet on selätetty. Joukkue uskoo todella mahdollisuuksiinsa tietäen, että tällä kaudella se ei ole vielä parasta peliään Kangasalaa vastaan esittänyt. Nyt on sen aika! 

Seuraa tätä: LP Kangasalan keskipelaaminen on sarjan eliittiä ja jos joukkue pystyy sitä hyödyntämään, on joukkue vaikeasti lyötävissä. Sen murtamisena toimii puijolaisten kova syöttöpelaaminen. Syöttämisen ollessa normaalilla tasolla, ajautuu kotijoukkueen hyökkäyspaikat väkisin laitoihin ja silloin kuopiolaisten osakkeet ottelusarjan viemiseen nousevat huomattavasti.  

Päävalmentaja-Lehtosen joukkue on toteuttanut läpi kauden todella tunnollisesti laadittua syöttötaktiikkaa. Onkin mielenkiintoista seurata, kenen Kangasalan joukkueen vastaanottajan pelipsyykettä Rantasalmen Sulttaani päättää lähteä kokeilemaan… Ja miten hyvin se tuottaa tulosta!