Otteluennakko 19.2.2023: Puijo Wolley-LP Kangasala

17.2.2023

Aika ja paikka: 19.2. klo 17:00 Studentia, Kuopio

Otteluhistoria: Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Puijo piti marraskuussa kaikki pisteet kotonaan luvuin 3-1 ja vuoden 2023 avanneessa kohtaamisessa Kangasalla ryöväsi kaksi pistettä Kuopioon.

Edeltävät ottelut: Puijolla on tilillään Suomen Cup -viikonlopun jälkeen kaksi vierasvoittoa. Nurmossa JymyVolley kaatui luvuin 1-3 ja Pihtiputaan LiigaPloki hieman niukemmin 2-3. Näitä edelsi cup-välierän tappio Hämeenlinnan Lentopallokerholle 2-3. LP Kangasala on mitellyt Lentiskerhon kanssa viime aikoina enemmänkin: Cup-finaalissa tappio 2-3, jonka jälkeen selvä kotivoitto 3-0. Sunnuntain ottelua edeltävänä torstaina joukkue puolestaan hävisi Hämeenlinnan Loimua-areenalla kotijoukkueelle samoin selvin erin. Kangasalla vieraili viime viikonloppuna myös Pölkky Kuusamosta, mutta pinnat lähtivät Koillismaalle luvuin 1-3.

Lähtökohdat: Sunnuntaina Studentialla kohtaa kaksi Cupin final four -joukkuetta, joiden katse on jo tiukasti Mestaruusliigan playoffeissa! Puijo Wolley on varmistanut paikkansa runkosarjan kolmen kärjessä. LP Kangasala on kokenut kirveleviä tappioita Lentiskerholle ja Pölkylle, joten voi olettaa joukkueen saapuvan Kuopioon näyttämisen haluisena. 

Päävalmentaja Pekka Seppäsen kommentti: Neljä peliä runkosarjaa jäljellä, joista kahdessa vastustajana Cup-finalisti. Sunnuntaina on tarjolla Puijo Wolleylle todella iso peli, eli nyt joukkue haluaa sinne Studentian lauteille äänekästä yleisöä!

Seuraa heitä: Tiiamari Sievänen on kenties Mestaruusliigan paras libero. LP Kangasalan kokenein pelaaja pelastaa toisinaan palloja aivan ällistyttävistäkin paikoista sekä on ennen kaikkea todella varma ja sähäkkä puolustuspelaaja. Emilia Kääntä puolestaan on yksi Puijon väkivahvan yleispelaajiston kulmakivistä. Hän on saanut viime otteluissa pelinsä kulkemaan erinomaisesti ja on vaarallinen hyökkääjä. Siitäkin huolimatta, että pitää omana vahvuutenaan puolustuspeliä!


Ottelupiällikkönä toimii PeeÄssä!