Otteluennakko 20.11.2021: Puijo Wolley - WoVo

16.11.2021

Pelipaikka: Studentian liikuntahalli 20.11. klo 15 

Historia: Ottelu on kauden toinen keskinäinen kamppailu. Viime keskiviikkona pelatun ensimmäisen kohtaamisen rovaniemeläiset veivät kotonaan suoraan 3-0. 

Edelliset pelit: Kotijoukkue palasi viime lauantaina voittokantaan, kun se kukisti kotisalissaan huiman esityksen jälkeen LiigaPlokin suoraan 3-0. WoVo sen sijaan kärsi sunnuntaina kovan taistelun jälkeen tappion huimassa voittoputkessa olevalle LP Kangasalalle. Kangasala vei Rovaniemellä pelatun ottelun 3-1. On myös huomioitava, että Puijon ja WoVon edellisestä kamppailusta on aikaa vain reilu viikko ja sen WoVo vei suvereenin esityksen jälkeen. 

Lähtökohdat: Puijo Wolleyn peli oli lauantain ottelussa todella hienoa katsottavaa. Rovaniemellä kateissa ollut torjunta-puolustuspelaaminen oli LiigaPloki-ottelussa aivan timanttia, eikä muissakaan osa-alueissa ollut valittamista. Joukkueesta huokui rauhallisuus ja samalla päättäväisyys. Se lupaa hyvää myös tuleviin kamppailuihin. 

Woman Volley on aloittanut kauden pirteästi. Joukkue on yleensä loistanut kotonaan ja tämän on tällä kaudella saanut kokea mm. liigan kestomenestyjiin kuuluva Lentopallokerho. Vieraissa on rovaniemeläisillä sen sijaan ollut aikaisemmin vaikeaa. Nyt tähänkin tuli pohjanmaalla pelatussa ottelussa poikkeus, kun WoVo nappasi historiallisen voiton JymyVolleysta.  Komeat otteet ovat vieneet Lapin ylpeyden sarjataulukossa jo kuudennelle sijalle. Sarjan tasaisuudesta kertoo jotain se, että kymmenentenä oleva kotijoukkue on WoVoa vain neljä pistettä jäljessä.  

Puijo Wolleyn päävalmentajan kommentit: Rovaniemellä oltiin vasta viikko sitten, joten vastustaja on vielä hyvin tuoreessa muistissa kaikilla. Vastaanotto tulisi pitää hyvänä ja hyökkäytehoja tulisi saada lisättyä omille ja ehkä jopa kaverilta hieman tehoja pois. Sekä valmennus, että joukkue odottaa revanssia, sillä Rovaniemen reissulta jäi kaikille hieman hampaankoloon. Innolla odotan hyvän LiigaPloki -pelin jälkeen tulevaa lauantaita!

Seuraa tätä: Ottelu on todella tärkeä kummallekin joukkueelle. Edellisessä pelissä Puijo Wolleylta moni pelaaja esitti loistavia otteita, mutta yksi oli ylitse muiden. Sanni Määttä tuli tuplavaihdossa hakkurin paikalle ja onnistui kentällä lähes kaikessa. Mukaan mahtui mm. 14 peräkkäistä syöttöä sisältänyt toisen erän ratkaiseminen. Tämä, jos mikä, osoittaa Puijon Naisten olevan nimenomaan joukkue, jolta löytyy useampi ratkaisija jokaiselle pelipaikalle. On mielenkiintoista nähdä, minkä kuusikon päävalmentaja tulevaan kamppailuun lähettää.  

Rovaniemeläisiltä on nostettava esiin Riikkaliisa Kärkkäinen. Yleispelaaja pelaa upeaa syksyä ja on joukkueensa yksi isoimmista tukipilareista. Hyvän vastaanotto- ja hyökkäyspelaamisen lisäksi katsojien kannattaa seurata, kuinka monipuolinen (ja ärsyttävän vaikea) savolaislähtöisen pelaajattaren syöttö on. 


Kamppailu sarjapisteistä alkaa Studentian liikuntahallilla tulevana lauantaina klo 15.00. Tervetuloa kannustamaan Puijon Naiset jälleen huimiin esityksiin! 


Ottelupiällikkönä Savon LVI-Talo !