Otteluennakko 8.3.2023 Puijo Wolley - OrPo

6.3.2023

Aika ja paikka: 8.3.2023 klo 18:30 Studentia, Kuopio

Edeltävät ottelut: Puijon neljä edeltävää ottelua ovat kaikki venyneet viisieräisiksi. Vierasvoitot joukkue onnistui hakemaan LiigaPlokilta sekä LP Viestiltä ja kotona kaatui LP Kangasala. Hämeenlinnan Lentopallokerhon visiitti Studentialla reilu viikko sitten kääntyi lopulta vierasjoukkueen eduksi. OrPo kävi edeltävänä sunnuntaina pistokeikan Rovaniemellä ja Arctic Volley kaatui erin 1-3. Ennen sitä joukkue on pelannut kolme kotiottelua, joista voitto LP Viestin kustannuksella ja tappiot Lentiskerholle sekä Pölkky Kuusamolle.

Aiemmat kohtaamiset: Marraskuun puolessa välissä Puijo oli Studentian tyly emäntä ja lähetti OrPon kotimatkalle 3-0 -tappion kärsineenä. Seuraava kohtaaminen olikin jo joulukuun alussa Orivedellä, jolloin OrPo voitti yhden erän.

Lähtökohta: Runkosarjan voitto on Puijo Wolleyn omissa käsissä ja se vaatii tästä ottelusta kaksi pistettä. Tällöin Pölkky Kuusamo jäisi mahdollisesta voitostaan huolimatta pisteen päähän. Edellisestä kohtaamisesta OrPon kanssa on jo yli kolme kuukautta, joten vastustajan peliä pitänee vähän muistella ennen matsia

Myös OrPolla on paljon pelissä; joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä ja mahdollisia lopullisia sijoituksia ovat 4.-6. Nelossija tarkoittaisi kotietua, mutta välierävastustaja olisi automaattisesti kovassa kunnossa oleva Hämeenlinnan Lentiskerho. Kuudenneksi jääminen puolestaan toisi vastaan LP Kangasalan.

Seuraa heitä: OrPon 183-senttinen hakkuri Daria Butkevych on paitsi varma pallontappaja, myös tehokas torjuja. Ukrainatar on tehnyt 385 pistettä saamillaan 970:llä passilla, eli on hyökännyt läpi kauden 40 prosentin teholla. Puijon kapteeni Hilkka Hujanen pelaa jälleen hyvää kautta ja on tänä vuonna loistanut erityisesti takakentällä. Edeltävässä vierasottelussa LP Viestiä vastaan ”Hilu” tuli kentälle vaihdosta ja onnistui piristämään Puijon peliä kiitettävästi johdattaen joukkueensa 2-3 vierasvoittoon Salossa.


Ottelupiällikkönä Savonia!