Otteluennakko Puijo Wolley - Helsinki Volley 2.10.2021

28.9.2021

Pelipaikka: Studentian liikuntahalli 2.10. klo 15.00

Historia: Ottelu on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Mestaruusliigassa. 

Edelliset pelit: Puijo Wolley aloitti viime viikonloppuna kauden tuplapeleillä. Ensiksi vastaan asettui kotisalissa Nurmon Jymy, joka korjasi varsin vaiherikkaan ottelun jälkeen 3-2 vierasvoiton. Sunnuntain vierailu Pihtiputaalla oli taasen kotijoukkueen juhlaa ja peli päättyi putaalaisten suoraan 3-0 voittoon. 

Hel Volley on saanut liigassa todellisen tervetulokasteen. Vastaan ovat asettuneet viime vuoden finalistit,LP Viesti ja Kuusamo. Niistä peleistä helsinkiläisille karttui yksi erävoitto. Ennen Puijo-peliä Töölön kisahallissa vierailee vielä LiigaPloki.

Lähtökohdat: Puijo Wolleyn peli oli molemmissa edellisen viikonlopun peleissä todella hermostunutta. Joukkue on treenannut kesän todella kovaa ja itselleen asetetut odotukset ovat kauden alussa näkyneet vielä hivenen epävarmoina suorituksina. Joukkueen hakkuri, Natasha Calkins, saapui alkuviikosta Kuopioon ja tämä varmasti rauhoittaa kotijoukkueen pelaamista. Samalla alkukauden hakkurina pelannut Sanni Määttä vapautuu normaalille pelipaikalleen yleispelaajaksi. 

Helsinkiläiset ovat pelanneet ottelunsa selkeitä ennakkosuosikkeja vastaan todella iloisella ja ennakkoluulottomalla asenteella. Varsinkin avauspelissä Viestiä vastaan joukkue esitti ajoittain todella näyttävää lentopalloa. 

Kotijoukkueen päävalmentajan kommentit: Kiva saada sarjanousija Kuopioon! Hel Volley osoittanut olevansa erittäin kyvykäs joukkue ja tosissaan liigassa mukana ottamalla heti ensimmäisessä pelissä erän LP Viestiltä. Pisteethän pyritään tietysti jättämään Kuopioon mutta varmasti hyvä peli on tulossa! Mukava saada Janica Helenius käymään Kuopiossa.

Seuraa häntä: Natasha Calkins saapui Kuopioon alkuviikosta ja huhut harjoitussalilta kertovat pallon saaneen todella kovaa kyytiä kanadalaishakkurin kädestä. Onkin mielenkiintoista nähdä, jos joukkueen päävalmentaja Lehtonen uuden hakkurinsa kentälle jo päästää, miten hyvin passari-hakkuri-yhteistyö ottelussa toimii. Toinen seurattava pelaaja on Hilkka Hujanen, joka raataa hirveää työmäärää joukkueen menestyksen eteen ottelusta toiseen. Alkukauden ehdoton onnistuja.

Vierasjoukkueella on ollut peleissään vaikeuksia oikeastaan vain vastaanotossaan. Sen toimiessa, joukkue on pystynyt pelaamaan täysin tasapäin vastustajiensa kanssa. Ensimmäisessä ottelussa syöttöjen kohteena oli libero Sini Eerola ja Pölkky-ottelussa taas yleispelaaja Jemina Jäärni. Ottelun lopputuloksen kannalta on todella merkittävää, miten tämä kaksikko pärjää ennalta kovaksi tiedettyjen puijolaissyöttäjien rumputulessa.

Ottelu alkaa Studentian liikuntahallilla klo 15. Kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan Puijo Wolley kauden ensimmäiseen voittoon.

Ottelupiällikkönä toimii OP-Pohjois-Savo!


Liput ovelta tai ennakkoon www.lippu.fi. Lippujen hinnat 15e/8e/5e.