Otteluennakko Puijo Wolley - Jymy Volley 25.9.2021

17.9.2021

Pelipaikka: Studentian liikuntahalli 25.9.klo 15.00

Historia: Joukkueet avaavat kauden keskinäisellä kohtaamisellaan. Edellisen kauden pelit olivat todella tasaisia ja voitot menivät Jymylle 2-1.

Edelliset pelit: Puijo on pelannut viisi harjoituspeliä ennen kauden alkua ja niistä tuli kaksi tappiota, yksi tasapeli ja kaksi voittoa. Varsinkin voitto Jymyä vastaan pelatusta harjoituspelistä oli merkittävä kauden aloitusta silmällä pitäen. 

Jymyn harjoituspeleistä on tietoa vain kahdesta Kuopiossa pelatusta. Syysturnauksesta mukaan Nurmoon lähti kaksi erävoittoa. Ottelut niin LiigaPlokia kuin Puijo Wolleytakin vastaan päättyivät 1-3 tappioihin.

Lähtökohdat: Kotijoukkueen otteet ovat olleetkauden alla pelatuissa harjoitusotteluissa nousujohteisia. Pelikauden avannut WoVo- ottelu oli vielä hapuilevaa, mutta sen jälkeen on peli parantunut huimasti. Yhtenä kehitettävänä teemana on ollut hyökkäyspelin nopeuttaminen ja viimeisissä otteluissa se on toiminut jo todella kivasti. Terveystilanne joukkueessa on hyvä. 

Nurmo on ollut tunnetusti vahva syöttö- ja vastaanottojoukkue. Kuopiossa pelattu turnaus osoitti, että tämän suhteen joukkue on pysynyt ennallaan. Lisäksi täsmähankinta Ruotsista, yleispelaaja Diana Lundvall, näytti vahvoja otteitaan ja on joukkueelle todellinen vahvistus

Seuraa tätä: Puijo Wolley on tunnetusti ollut vahva kotisalissaan. Varsinkin syöttö-vastaanottopelaaminen oli viime kaudella kotona paljon vahvempaa verrattu vieraspeleihin. Pelaajista seurattavaksi kannattaa kotijoukkueen puolelta ottaa Emilia Kääntä. Viime kaudella tasaisesti suorittanut pelaajatar on ottanut huimia edistysaskelia kesän aikana ja saanut hyökkäyspelaamisensa aivan uskomattomaan lentoon. 

Vierasjoukkueelta kannattaa seurata passari Mila Viljasen ja yleispelaaja Lundvallin suorituksia. Kauden edetessä yhteistyö kaksikon välillä varmasti paranee entisestäänja näin ollen myös Lundvallista saadaan tehoja enemmän irti.

Päävalmentajan kommentti: Hienoa, että sarjakausi viimein alkaa ja vielä kotisalissa yhtä kauden päävastustajaa vastaan. Valmistautuminen mennyt omalla joukkueella erinomaisesti, vaikka yksi pelaaja ensimmäisistä sarjakauden otteluista puuttuukin. Joukkue on valmis, valmennus on valmis ja varmasti on vastustajakin! Lauantaita odotellessa!


Kausi saadaan siis vihdoin ja viimein alkamaan ja koronarajoitusten helpottuessa saamme myös ottaa yleisön takaisin peliareenamme katsomoihin. Tulkaa siis katsomaan, millainen karnevaali Studentian liikuntahallilla saadaankaan aikaan.


Ottelupiällikkönä toimii Savon Sanomat!