Otteluennakot pohjoisen reissulle 26.11. - 27.11.2022

23.11.2022

Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley 26.11. ja  Arctic Volley - Puijo Wolley 27.11.

Aiemmat kohtaamiset: Kuluvan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Pölkky vei lopulta viisieräisen väännön. Kuusamolaiset kohtasivat Puijon ennen kauden alkua kahdessa harjoitusottelussa, jotka molemmat Puijolle erin 3-1. Arctic Volley on toistaiseksi arvoitus; joukkue peri liigapaikan viime kauden putoamiskarsinnan täpärästi välttäneeltä WoVo Rovaniemeltä.

Edeltävät ottelut: Puijo on vahvassa vireessä. Joukkue on voittanut peräkkäisissä otteluissa Hämeenlinnan Lentopallokerhon, LP Kangasalan, LP Viestin ja OrPon. Pölkky on puolestaan on pelannut kolme edellistä otteluaan vieraissa. Joukkue hävisi LP Kangasalalle suoraan 3-0 ja LiigaPlokille täpärästi 3-2. Viimeisin ottelu ArVoa vastaan päättyi 0-3 Pölkyn vierasvoittoon. Ennen tuota kohtaamista Arctic Volley voitti kotonaan JymyVolleyn ja hävisi vieraissa LP Viestille.

Lähtökohdat: Puijo on tällä hetkellä sarjataulukossa kakkosena. Yhden pisteen edellä on ottelun enemmän pelannut LP Kangasala ja viikonloppuna Puijolla on siis mainiot saumat ottaa sarjan kärkipaikka haltuunsa. Pölkky majailee sarjassa kolmantena viiden pisteen päässä Puijosta ja sekin on jo pelannut yhden ottelun enemmän.

Sarjataulukon sijoitukset eivät kuitenkaan ole oleellisia, kun runkosarjasta on pelattu vasta noin kolmannes. Tärkeintä on kerätä pisteitä mahdolisimman ahneesti ja tavoitella hyvää sijoitusta pudotuspeleihin tähdätessä. Tällä hetkellä Puijo tekee kovaa tulosta ja sama tahti on yritettävä pitää yllä!

Libero Milka Koskenkorvan kommentit: Pölkystä olisi mahdollisuus lauantaina ottaa revanssi Kuusamossa. Sunnuntain vastus ArVo on vielä meille tuntematon joukkue, kun ei olla tällä kaudella kohdattu. Molemmat ovat vahvoja kotijoukkueita, joten tiukkaa taistelua varmasti luvassa. 

Hyvillä fiiliksillä lähdetään pohjoisen reissuun. Tuplapeliviikonloppu on meille ensimmäinen ja vielä kauas pohjoseen, joten se tuo tietenkin omat haasteensa. Mutta me ollaan valmiita reissuun ja hakemaan pisteet sieltä!

Seuraa heitä: Puijon Minna Uusi-Illikainen solahti avauskokoonpanoon hakkuri/yp:ksi Johelins Belisarion loukkaantumisen jälkeen. Heti ensimmäisessä kokonaisessa ottelussaan hän kellotti 22 pistettä, joista kolme ässäsyötöllä ja yksi torjunnalla.

Pölkyn kokenut Katja Kylmäaho edustaa Mestaruusliigan passarieliittiä. Kuusamolaisjoukkueen hyökkääjät saavat nautiskella tarkasta passipelistä ja Kylmäaho on itse mainio toisen kosketuksen hyökkääjä.

ArVon aurinkoinen teksasilaislibero Taylor Horsfall on pelannut itsensä rovaniemeläisten sydämiin. 174-senttinen pelaaja pitää palloja elossa näyttävillä syöksyillä ja on kentällä hyvin tilanteen tasalla. On pelastanut tällä kaudella monia mahdottoman näköisiä tilanteita pelattaviksi ja tehnyt pari hyökkäyspistettä läpsäyttämällä jalat maassa pallon vastustajan kenttään.