Otteluraportti 11.10.2021: Hämeenlinnan illasta ei pisteitä kotiin taistelusta huolimatta

11.10.2021

Otteluun aloitukseen passariksi Venla Hyttinen, hakkuriksi Natasha Calkins, liberona Petra Sahlberg, laidoissa Hilkka Hujanen ja Sanni Määttä, keskellä Eveliina Smolander sekä Pilvi Kettunen.

Kotijoukkue Hämeenlinnalta aloituksessa passari Dana Schmit, hakkurina Yasmine Madsen, keskellä Michaela Madsen ja laidoissa Netta Hyttinen ja Aleksandra Cveticanin.

Ensimmäinen erä lähti kotijoukkueen sitä viedessä ja Yasmine Madsenin kovien lyöntien avulla Hämeenlinnan Lentiskerho repi muutaman pisteen eron. Puijon naiset saivat hyvillä syöttövuoroilla kurottua eroa umpeen ja erän voittokin kävi lähellä, kokeneempi Hämeenlinna vei kuitenkin erän nimiinsä jatkopalloilla 27-25.

Toisessa erässä samanlainen alku ja Hämeenlinna sai etumatkaa. Anni Toivonen passariksi ja Emilia Kääntä kentälle erän alun jälkeen. Taas Puijo sai kurottua eron umpeen ja meni pistejohtoon hyvien syöttövuorojen avulla. Useampaa eräpalloakin Puijon naiset pääsivät kokeilemaan, mutta huolimattomuus helpoissa palloissa kostautui ja vastustaja pääsi juhlimaan jatkopalloilla erävoittoa 32-30.

Pitkän erätauon jälkeen identtinen erän alku. Pihla Pohjola aloitti keskellä Kettusen paikalla. Tällä kertaa ei saatu syötöillä tuhoa aikaiseksi ja passipeli painoittui liikaa nelospuolelle, josta vastustaja sai torjuntoja ja puolustuksia tehtyä ja hoiti pisteitä Puijon kenttään riittävän tehokkaasti. Erä selvästi Lentiskerholle 25-17 ja samalla koko ottelu 3-0.

Kaksi erää hyvää taistelua, syöttö- vastaanotossa oltiin selvästi vastustajaa parempia. Pelissä helppoja palloja jäi kenttään liian paljon tai niissä oli huolimattomuutta ja passeissa oli ajoittain liikaa epätarkkuutta. Uuden pelurin kanssa on ehditty harjoittelemaan reilun viikon verran ja hyvällä tiellä ollaan, vaatii vain lisää toistoja, jotta saadaan parhaan tehot kanadalaisvahvistuksesta irti. Pelin parhaina palkittiin Hämeenlinnalta Yasmine Madsen ja Puijolta Natasha Calkins. Päivä lepoa ja ensi viikolla valmistaudutaan kotipeliin, joka poikkeuksellisesti pelataan Suonenjoen uudessa hienossa pelihallissa lauantaina 16.10 klo 15.00.


Tilastot

Hämeenlinnan Lentopallokerho - Puijo Wolley
3-0 (27-25, 32-30, 15-17)
Koti: Y.Madsen 21/+13, M.Madsen 14/+11, Hyttinen 11/+9
Vieras: Calkins 15/+5, Kääntä 9/+3, Määttä 8/+5
Ässät 4-11, syöttövirheet 9-4, torjunnat 9-3, hyökkäys% 40-31, vastaanotto% 34-41

Joukkueiden MVP:t
Lentiskerho Yasmine Madsen
Puijo Wolley Natasha Calkins

PROlibero
Petra Sahlberg, Puijo