Otteluraportti 11.3.2022: Runkosarja viimeinen kohtaaminen Pölkylle lukemin 1-3

12.3.2022

Puijo Wolleyn avaukseen passari Courtney Baker, hakkuri Sanni Määttä, libero Henna Minkkinen, yleispelaajat Hilkka Hujanen ja Nea Hämäläinen ja keskitorjujat Pihla Pohjola sekä Pilvi Kettunen.

Pölkky Kuusamosta aloitti kokoonpanolla passari Venla Huurne, hakkuri Jenna Mustonen, libero Milka Koskenkorva, yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Viivi Pyhäjärvi ja keskellä liigataipaleensa Puijo Wolleyssa aloittanut Ella Autere sekä Molly Lohman.

Ensimmäisen erän alkupallojen jälkeen Pölkky jatkoi siitä mihin keskiviikon pelissä jäi ja puolusti sekä hyökkäsi Puijoa tehokkaammin. Erän eteni Pölkyn selvässä johdossa. Emilia Kääntä Nea Hämäläisen paikalle. Erän lopussa Puijo pystyi hieman kaunistelemaan lukemia, mutta ei saanut kurottua umpeen vieraiden selvää johtoa. Erä Pölkky Kuusamolle 19-25.

Toisessa erässä Emilia Kääntä jatkoi Hämäläisen paikalla. Erä oli täysin ensimmäisen vastakohta, Puijo kovensi syöttöään ja tarkensi torjunta-puolustustaan. Erä selvästi kotijoukkueen hallintaa ja taululle lukemat 25-15.

Kolmanteen erään ei muutoksia aloitukseen. Erä oli Pölkky Kuusamon Nusbaum-Lohman show. Puijo ei saanut Nusbaumin hyökkäyksiä millään pysäytettyä ja avusti vastustajaa myös virheillä. Erä nopeasti vieraille 14-25 lukemin.

Neljännessä erässä Pölkky Kuusamo jatkoi hyvää puolustuspeliä ja hyökkäsi tehokkaasti Nusbaumin ja Pyhäjärven kautta. Puijon taistelu ei auttanut ja erä 18-25 ja ottelun 1-3 vieraille.

Ottelussa olisi ollut Puijolla hyvät mahdollisuudet pisteisiin, mutta edellisessäkin pelissä vaivannut tehojen puute hyökkäyksessä ratkaisi pelin Pölkky Kuusamolle. Kuusamon yleispelaaja kaksikko Nusbaum-Pyhäjärvi olivat Puijolle liian kova pala ja yhdessä Kuusamon hyvän torjunta-puolustuksen kanssa varmistivat voiton sarjajohtajalle. Puijon vastaanotto oli kauden parasta, mutta ei tänään auttanut hyökkäyspuolella riittävästi. Puijon parhaana palkittiin passari Baker ja Kuusamon parhaana yleispelaaja Nusbaum. Puijolla on nyt viikko aikaa valmistautua historian ensimmäisiin pudotuspeleihin, joiden vastustaja selviää huomisen Hämeenlinna-Nurmon Jymy pelin tuloksen selvittyä. Vastustajaksi kuopiolaisille tulee joko LP Viesti tai LP Kangasala.

(Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa)

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo
- Tulimme pitämään hauskaa, joukkue ei ole täydellinen mutta valmis play-offeihin.

Courtney Baker, Puijo Wolley
- Toivoimme toki pärjäävämme paremmin pelissä, nyt on vaan tehtävä töitä ja parannettava otteita play-offien ensimmäiseen osaan.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo
- Nautimme pelistä ja pelasimme hyvin kaikilla osa-alueilla. Hienoa, että jokainen pelaajistamme pystyy pelaamaan huipputason lentopalloa.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Tästä pelistä täytyy ottaa mukaan toisen erän hyökkäys ja ensimmäisen vastaanotto. Toinen erä oli parasta, mitä olemme koskaan pelanneet kotisalissa. Vaikka tuli tappio, oli tosi paljon hyvää. Sunnuntaina katsotaan, mikä on vastustaja ja sen jälkeen mikä on taktiikka peliin.

Tilastot

Puijo Wolley - Pölkky Kuusamo 1-3 (19-25, 25-15, 14-25, 18-25)

Puijo Wolley: Hujanen 13/+5, Määttä 11/+4, Pohjola 10/+6
Pölkky Kuusamo: Nusbaum 25/+16, Pyhäjärvi 18/+14, Autere 12/+7
Ässät 6-4, syöttövirheet 8-10, torjunnat 10-14, hyökkäys% 32-41, vastaanotto% 57-42