Otteluraportti 13.11.2021: Iloisella taistelevalla ilmeellä Puijon naisille kotivoitto suoraan 3-0!

13.11.2021

Peliin aloitukseen kotijoukkueelta passari Anni Toivonen, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, liberoista nostavana Petra Sahlberg, puolustavana Henna Minkkinen, keskellä Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen.

Vieraista kentälle passari Olena Napalkova, hakkuri Roosa Päykkönen, keskellä Siiri Vehmanen ja Jada Stackhouse, liberona Jemina Pasanen ja laidoissa Anna Yefremenko ja Silvia Pertens.

Ensimmäisen erän alkupallot lähti tasatahtiin, jonka jälkeen LiigaPloki puolusti ja päätti palloja tehokkaasti laitureiden toimesta ja otti muutaman pisteen kaulan. Puijolla Nea Hämäläinen Hilkka Hujasen paikalle. LiigaPloki edelleen piti muutaman pisteen johdon. Kotijoukkueella Venla Hyttinen passariksi ja Sanni Määttä hakkuriksi. Puijo lähti kuromaan eroa muutama pinna kerrallaan ja erän loppupuolella oltiinkin tasoissa. Erän päätti 25-23 lukemiin Puijon hyväksi Nea Hämäläinen kahdella ässällä.

Toiseen erään vierailta sama kuusikko, Puijon naiset jatkoivat edellisen erän hyvin päättäneellä kuusikolla. Erän alkutahdit mentiin tasoissa, kunnes 11-11 pisteissä Sanni Määttä asteli syöttöruutuun ja pisteli vaikeita aloituksia kerta toisensa jälkeen. Puijon naiset taistelivat palloja peliin raivolla ja päättivät hyökkäyksiä agressiivisesti. LiigaPlokin vaihdot eivät tuoneet muutosta peliin. Puijo pelasi hurmoksessa erän loppuun asti ja tauluun vastustajan kannalta tylyt lukemat 25-11.

Kolmanteen erään kotijoukkue jatkoi samalla kuusikolla. Vastustaja vaihtoi Anna Yefremenkon hakkurin paikalle ja Roosa Päykkösen yleispelaajaksi. Erän alku tasaisempaa, kunnes Puijo pääsi muutaman pisteen karkumatkalle. LiigaPloki kuroi eroa kiinni passari Napalkovan syöttövuoroilla. Erän loppu oli tiukempaa, vaikka Puijo erää veikin parin pisteen turvin. Tuplavaihdolla Anni Toivonen ja Natasha Calkins kentälle ja Plokin hyvä syöttövuoro katki. Sanni ja Venla palasivat vielä viimeistelemään erän Puijolle 25-22 ja joukkue pääsi voitontanssille suoraan 3-0 voitolla.

Ottelun ratkaisuksi muodostui tänään kova taisteluilme, jota kotijoukkue esitti läpi pelin. Vaihdot olivat onnistuneita ja pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla. Syötöllään Puijo sai vastustajan vastaanottoa rikki riittävästi ja torjunta-puolustus hoiteli palloja peliin ja jatkohyökkäyksiä päätettiin rohkeasti. Pelin parhaina palkittiin kotijoukkueen eteen kovaa työtä tehnyt hakkuri Sanni Määttä ja vastustajalta passari Olena Napalkova.

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Siiri Vehmanen, LiigaPloki
- Peli ei ollut sellaista mitä lähdettiin hakemaan. Kaveri puolusti hyvin ja me oltiin hyökkäyspuolella nössöjä. Ei menny niin kuin piti, sössittiin kaikki. Tekemistä jäi kaikille osa-alueille.

Sanni Määttä, Puijo Wolley
- Tosi hyvät fiilikset, 3-0 voitto lämmittää mieltä. Onnistuttiin laajalla rintamalla ja sitä kautta päästiin voittoon.

Mikko Pesonen, LiigaPloki
- Numeroiden osoittamalla tavalla huono matsi. Eka erässäkin oltiin mukana vain sen takia että Puijo antoi meille ylimääräisiä pisteitä, muuten olisi tullut rökäletappio koko pelistä.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Suon tämän voiton meidän pelureille, jotka tekee tosi kovaa duunia treeneissä. Peleissä palaset eivät ole loksahdelleen ihan kohdalleen, ja vieläkin on petrattavaa. Tosi iso juttu joukkueelle! Vastaanoton on toimittava meidän pelityylissä ja näin kävi. Hyökkääjät teki tänään fiksuja ratkaisuja. Vaihtopenkiltäkin löytyi hienosti tukea joukkueelle, vaihtopelaajiin luotetaan.

Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa.

Tilastot:

Puijo Wolley - LiigaPloki
3-0 (25-23, 25-11, 25-22)

Puijo Wolley: Kettunen 12/+9, Kääntä 11/+6, Määttä 8/+7
LiigaPloki: Pertens 14/+6, Yefremenko 13/+4, Vehmanen 8/+3
Ässät 5-4, syöttövirheet 10-10, torjunnat 7-6, hyökkäys% 36-32, vastaanotto% 52-45