Otteluraportti 13.11.2021: Lapin reissulta ilman pisteitä kotiin

11.11.2021

Peliin alotukseen passariksi Anni Toivonen, hakkuri Natasha Calkins, laidat Hilkka Hujanen ja Nea Hämäläinen, liberoista nostavana Petra Sahlberg ja puolustavana Henna Minkkinen, keskellä tutusti Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen.

Kotijoukkueella aloituksessa passari Sashiko Sanay, hakkuri Saana Lindgren, laidat Riikkaliisa Kärkkäinen ja Martina Konecna, keskellä Anny Ramos ja Miia-Maria Mäkikyrö, liberona Janina Laine.

Ensimmäinen erä lähti hyvin käyntiin ja parin pisteen johdossa puoleen väliin. WoVon syöttö alkoi tehdä sen jälkeen tuhojaan ja puolustus poimi taidokkaasti Puijon kovatkin hyökkäykset. Erä WoVolle 25-21.

Toiseen erään Emilia Kääntä laitaan Hämäläisen tilalle. Erä lähti vahvasti kotijoukkueen toimesta ja jo alkuun WoVo repi muutaman pisteen eron, mitä ei saatu koko erän aikana kurottua umpeen useista vaihdoista huolimatta. Erä selvästi kotijoukkueelle 25-18.

Kolmanteen erään Pihla Pohjola Pilvi Kettusen paikalle. WoVo lähti taas vahvalla alulla ja Puijon naiset sortuivat enemmän virheisiin. WoVo repi ison johdon ja Puijo teki useita vaihtoja. Erän lopussa oli hyvää taistelua ja päästiin jo tasoihin, mutta emännät veivät tarvittavat pinnat 25-23 ja peli suoraan 3-0 Rovaniemeläisille.

Kotijoukkue esiintyi tänään tasaisemmin ja taisteli palloista kovemmin ja sitä kautta ansaitsi voiton. Vastaanotossa molemmilla oli hyvä päivä, mutta hyökkäyspäässä kotijoukkue oli parempi. WoVon puolustus toimi paremmin ja ulkomaalaiset vaikuttavat onnistuneilta hankinnoilta, etenkin parhaana palkittu passari Sashiko Sanayn peli oli vakuuttavaa. Puijon naiset sortuivat liian usein virheisiin ja saatuja puolustuksia ei pystytty hyödyntämään heikon toisen kosketuksen vuoksi. Kolmannen erän kova kiri ei valitettavasti riittänyt loppuun asti. Läpi pelin tulisi saada sama meininki kentälle, jotta pisteistä ja voitoista pystyttäisiin taistelemaan paremmin. Puijolta illan parhaana palkittiin yleispelaaja Hilkka Hujanen.

Pelaaja-  ja valmentajakommentit:

Sashiko Sanay, WoVo:
- Pelattiin hyvin. Pelattiin niin kuin sovittiin. Hyvä fiilis ja tärkeä voitto ja tavoite oman pelin kehittäminen paranee näiden voittojen kautta.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley:
- Huono fiilis. Pelattiin hyvin alku ja loppu. Keskivaiheella ei päästy pelaamaan niin kuin pitäisi. Pelattiin oman tason alarajoilla.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:
- Tosi hyvä fiilis. Monta peliä putkeen pelattu kokoajan paremmin. Lopussa pelin voittaminen alkoi jännittämään. Tyytyväinen tasaiseen peliin. Syöttö ei aina ole välttämättä paha, mutta taktisesti syöttö toimii. Ollaan tappelemassa Final Four paikasta, siihen tarvii sunnuntaihin parantaa.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:
- Älyttömän pettynyt meidän esitykseen. Kuten Hilkka sanoi pelattiin hyvin alku ja loppu, mutta peli aaltoili. Ei oo mitään poppaskonsteja, vaan mennään salille ja pitää saada aaltoilu sitä kautta pois.

Tilastot

WoVo Rovaniemi - Puijo Wolley
3-0 (25-21, 25-18, 25-23)
Koti: Lindgren 17/+12, Kärkkäinen 12/+10, Alves Ramos 11/+10
Vieras: Hujanen 11/+3, Smolander 9/+8, Hämäläinen 8/+6
Ässät 6-3, syöttövirheet 10-4, torjunnat 5-7, hyökkäys% 45-37, vastaanotto% 52-56