Otteluraportti 18.12.2021: Kiitos kaveruudelle yhteispeli päättyi Pölkky Kuusamon selvään 0-3 voittoon

18.12.2021

Puijo Wolley marssitti aloitukseen Kuopiohallin parketille passari Courtney Bakerin, hakkuri Natasha Calkinsin, liberoista vastaanottavana oli Petra Sahlberg ja puolustavana Henna Minkkinen, yleispelaajat Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä ja keskitorjujat Eveliina Smolander sekä Pilvi Kettunen.

Pölkky Kuusamosta aloitti kokoonpanolla passari Jalissa Trotter, hakkuri Julie Lengweiler, libero Sanna Häkkinen, yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Adeja Lambert ja keskellä liigataipaleensa Puijo Wolleyssa aloittanut Ella Autere sekä Linda Andersson.

Ensimmäinen erä oli odotetun vahvaa vierasjoukkue Pölkyltä. Vastustajan syöttö aiheutti haasteita Puijon vastaanotolle ja taas syötöllä ei saatu riittävää painetta luotua vahvasti hyökkäävälle joukkueelle. Erässä Pölkky Kuusamon uusin vahvistus Molly Lohman Ella Autereen paikalle. Pölkky Kuusamon puolustus hoiteli palloja peliin kerta toisensa jälkeen ja päätteli hyökkäyksiä kotijoukkuetta paremmin tehoin. Kotijoukkueelta useita vaihtoja, mutta ei parannusta otteisiin. Ei epäselvyyttä voittajasta, erä Pölkylle 15-25.

Toiseen erään sama aloitus, Pölkky Kuusamolta toisen keskarin paikalla aloitti ensimmäisessä erässä kentälle tullut Molly Lohman. Erä oli ensimmäisen kaltainen, eikä kotijoukkueen hyökkäyspuoli ottanut parantuakseen. Passarin ja hyökkääjien välinen yhteistyö ei toiminut toivotulla tavalla, eikä tässäkään erässä kotijoukkueen vaihdot auttaneet. Erä edellistäkin selvemmin Pölkylle 12-25.

Kolmanteen erään Sanni Määttä Emilia Käännän paikalle. Muutaman hyvän alkupallon jälkeen Pölkky Kuusamo repi huomattavan eron Carlyle Nusbaumin syöttövuorolla. Emilia Kääntä Sanni Määtän paikalle. Muutamia hyviä taistelupalloja lukuunottamatta erä 15-25 ja peli suoraan 0-3 Pölkky Kuusamon heiniä.

Peli oli hyvin selkeää Pölkky Kuusamon hallintaa jokaisella osa-alueella. Iso halli oli tänään haastavampi varsinkin kotijoukkueen vastaanotolle, josta kertoo kolmeen erään Pölkyn hurjat 18 ässää. Vieraat olivat selvästi parempia, eikä Puijon naiset onnistuneet oikein missään pelin osa-alueella ja pettymys oli kova. Pelin parhaana palkittiin kotijoukkueen keskitorjuja Eveliina Smolander ja Plkky Kuusamolta yleispelaaja Carlyle Nusbaum.

(Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa)


Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo
- Keskityimme tänään pitämään hauskaa ennen taukoa. Pelasimme joukkueena pelisuunnitelman mukaisesti. Syöttö ja vastaanotto olivat tänään parasta peliämme. Yritimme välttää virheitä niin paljon kuin mahdollista.

Eveliina Smolander, Puijo Wolley
- Häjyn oloinen peli, aika monta ässää nuo sai tehtyä meille. Tiedettiin kyllä, että meillä on kova porukka vastassa, ja meidän olisi pitänyt itse pelata tosi agressiivisesti. Eipä tuosta pajoa jäänyt sanottavaa. Vahvemmat voitti tänään,18 ässää on aika bruaali lukema. Vähän kaikenlaaasta pitää joulutauolla parantaa. Tästä pelistä otetaan mukaan hyviä asioita - mitä ne sitten olikaan...

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo
-Sanon vain muutaman asian itse pelistä ja sitten hieman muusta.. Mielestäni hallitsimme ottelua alusta loppuun. Haluan sanoa jotain siitä mitä tunnen nyt: Tunnen itseni helpottuneeksi, kun olen nyt saanut karistettua stressiä hartioiltani. Meillä on ollut raskasta; neljä peliä seitsemän päivän aikana. Olemme matkustaneet tässä kuussa, ja tällä viikolla tuhansia kilometrejä. Emme valittaneet asiasta, ja keskityimme peliin. Meidän on kuitenkin joskus osoitettava suurempaa kunnioitusta pelaajia kohtaan, sillä jos menetämme heidät, se ei ole hyvä asia lentopallolle. Toivotan kaikille terveyttä, lepoa ja hyvää joulua! 

Jukka Lehtonen,  Puijo Wolley
- Tänään oli vastakkain kaksi eri tason joukkuetta, ei ole paljoa sanottavaa. Kahdessa ensimmäisessä erässä hävittiin hyökkäyspeli 100 - 0, ja viimeisessä kun hyökkäyksessä oltiin suunnilleen samalla tasolla, ja niin agressiivisia kuin tuollaista joukkuetta vastaan pitää olla, niin sitten vastaanotto petti ihan täydellisesti. Siinäpä se lyhykäisyydessään. Valmistautuminen oli kunnossa, mutta tänään nähtiin se, ettei helpot pallot jää kenttään. Pitää olla röyhkeä kun mennään kentälle. Joukkueen henki ja yhdessä viihtyminen on hyvällä tasolla, ja olen pitänyt sitä aina tärkeänä. Tänään peli jäi aika monesta muusta osa-alueesta kiinni. Minä toivon, ja minä uskon, että tällaisen selkäsaunan jälkeen joukkueelle tulee nälkää, eikä kukaan ajattele että olemme niin huonoja kuin tänään olimme.


Tilastot

Puijo Wolley - Pölkky Kuusamo 
0-3 (15-25, 12-25, 15-25)

Puijo Wolley: Calkins 11/+5, Smolander 5/+4, Kettunen 3/+1
Pölkky Kuusamo: Nusbaum 15/+5, Lengweiler 11/+9, Lohman 11/+11
Ässät 3-18, syöttövirheet 7-5, torjunnat 7-3, hyökkäys% 28-44, vastaanotto% 32-44

Joukkueiden MVP:t
Eveliina Smolander, Puijo Wolley
Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky Kuusamo

Otteluisäntä 
TiliHilimat Oy