Otteluraportti 18.3.2022: Ensimmäisen kohtaaminen 3-0 LP Kangasalle, Puijo esitti hyvää taistelua

18.3.2022

Ottelun aloitukseen passari Courtney Baker, hakkuri Sanni Määttä, keskitorjujat Eveliina Smolander sekä Pilvi Kettunen, laidoissa Emilia Kääntä sekä Hilkka Hujanen ja liberona Henna Minkkinen.

Kotijoukkue LP Kangasalalta aloituksessa passarina Katja Kylmäaho, hakkurina Gabriella Da Silva, keskellä Braedyn Tutton ja Roosa Laakkonen, liberona TiiaMari Sievänen ja laidassa Emmi Riikilä ja Roosa Heikkiniemi.

Avauserä oli hyvin tasainen ja molemmin puolin oli vaihtelua näyttävien suoritusten ja helppojen virheiden välillä. Puijon naiset taistelivat hyvin ja pysyivät ennakkosuosikin matkassa ja ajoittain johtivat erää. LP Kangasala teki tuplavaihdon, Neea-Maria Joki hakkuriksi ja  passariksi. Erän loppu oli kotijoukkueen heiniä, kun se tylsistytti Puijon hyökkäykset ja vei erän 25-21.

Toiseen erään ei vaihdoksia. Erä lähti kotijoukkueelta edellistä vahvemmin ja Puijo oli vaikeuksissa. Nea Hämäläinen Emilia Käännän paikalle. Erän edetessä Puijo aloitti hurjan takaa-ajon ja pääsi iholle hyvien suoritusten ja LP Kangasalan virheiden avittamana. Kotijoukkue teki jälleen tuplavaihdon Joki ja kentälle. Erän loppu jälleen LP Kangasalan vahvalla pelillä 25-21 lukemin.

Kolmanteen erään Emilia kääntä palasi kuusikkoon. Erää edettiin LP Kangasalan hienoisessa johdossa läpi erän. Puijon naiset haastoivat kotijoukkuetta hyvin, mutta eivät päässet tasatahtiin taistelemaan erän saatikka ottelun voitosta. Erä 25-19 Kangasalle ja koko peli lukemin 3-0.

Ottelun ratkaisuksi muodostui kotijoukkueen parempi syöttö-vastaanottopeli, mikä mahdollisti jo ennakkoon hyväksi tiedetyn LP Kangasalan torjunta-puolustuksen. Puijon naiset napsivat enemmän tappotorjuntoja pelissä, mutta kokonaisuudessa kotijoukkueen laadukkaampi puolustus mahdollisti paremmat jatkohyökkäyspaikat. Hyökkäyksessä LP Kangassala oli tehokkaampi, etenkin heikomman vastaanoton jälkeisissä palloissa oli selkeä ero heidän hyväksi. Huomenna on uusi päivä ja Puijon naiset tarvitsevat yleisön tukea napatakseen kotivoiton, mikä nähtiin olevan mahdollista tämän illan hyvän taisteluilmeen avulla. Lisää huolellisuutta ja tehoa syöttöpeliin, minkä jälkeen voiton avaimet ovat käsissä. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta yleispelaaja Emmi Riikilä ja Puijolta yleispelaaja Hilkka Hujanen.

Kaikki huomenna lauantaina Studentialle kannustamaan Puijon naisia
klo 17.00 alkavaan otteluun!

Tilastot

LP Kangasala - Puijo Wolley 3-0 (25-21, 25-21, 25-19)
LP Kangasala: Da Silva 14/+3, Laakkonen 12/+9, Riikilä 13/+9
Puijo Wolley: Hujanen 10/+5, Määttä 7/+2, Kääntä 7/-3
Ässät 4-2, syöttövirheet 9-11, torjunnat 10-12, hyökkäys% 37-27, vastaanotto% 51-38