Otteluraportti 2.1.2022: Vuosi jatkui siitä mihin edellinen jäi, Puijon naiset kotivoittoon

2.1.2022

Puijolla oli kunnia päättää naisten Mestaruusliiga vuoden viimeiseen otteluun ja se myös on avaamassa vuotta 2022 yhdessä JymyVolleyn kanssa. Aloitukseen Puijolta tutusti passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, yleispelaajat Hilkka Hujanen sekä Emilia Kääntä, keskitorjujat Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen ja libero Petra Sahlberg.

Jymyltä aloituksessa passarina ykkössarjaakin Puijo Wolleyn riveissä pelannut Mila Viljanen, hakkurina Katariina Salminen, laidoissa Riikka Valkonen ja Diana Lundvall, keskellä Ada Peura ja Sanni Rantanen, liberona Laura Penttilä.

Kotijoukkue aloitti vuoden ensimmäisen erän railakkaasti syöttämällä, Jymyn vastaanotto oli isoissa vaikeuksissa, eikä passari Viljanen päässyt pyörittämään monipuolista nopeaa peliään. Hakkuri Rinta-Keturi Henni Katariina Salmisen tilalle. JymyVolleyn peliin ei sillä vaikutusta ollut vastaanoton takkuillessa edelleen. Seuraavaksi Mette-Maarit Aro suurissa vaikeuksissa olleen Diana Lundvallin paikalle. Harvat JymyVolleyn hyökkäykset Puijon naiset puolustivat hyvällä prosentilla ja päättivät jatkopalloja tehokkaasti. Erä oli nopeasti ohi Puijon vahvan pelin myötä 25-8 lukemin.

Toiseen erään samat aloituskuusikot kuin ensimmäiseen. Jymy aloitti erän edellistä paremmin ja sai vastaanottopeliään petrattua ja hyökkäyksiä uppoamaan Puijon naisten kenttäpuoliskolle. Erässä kotijoukkueella oli enemmän vaikeuksia vastaanotossa ja hyökkäyksessä ja Jymy sai lukuisia ilmaisia pisteitä Puijon virheillä. Erän puolen välin jälkeen Jymy johti peliä selvemmin, Anni Toivonen ja Sanni Määttä tuplavaihdolla sisään. Kaksikko saikin piristettyä Puijon naisten peliä ja kuroi etumatkaa umpeen. Nea Hämäläinen vielä Hilkka Hujasen paikalle. Jymy sai kuitenkin pidettyä eron ja vei erän 21-25.

Kolmanteen erään muutoin samat kuusikot, Jymyn aloitukseen Sara Niemi keskitorjujaksi Ada Peuran tilalle. Erä oli tasaisempaa, molemmilta nähtiin hyvää tekemistä. Puijon naiset saivat kasvatettua eroa puolessa välissä jälleen hyvällä syöttöpelillään. Mila Viljasen syöttövuorolla Jymy sai kurottua eron pisteen päähän, tuplavaihdolla Toivonen - Määttä sisään ja pallo kotijoukkueelle ja vaihto takaisin. Hyvällä loppuerän pelillä erä kotijoukkueelle 25-22.

Neljänteen erään ei muutoksia aloituskuusikoihin. Erässä Jymy meni alkupuolta parin pisteen etumatkalla. Puijon naiset saivat eroa aina kurottua kiinni, mutta Jymy sai venytettyä pinnoja taas itselleen. Riikka Valkosen syöttövuorolla Jymy sai useamman pisteen etumatkan erän loppuun. Toivonen-Määttä kaksikko kävi erän lopussa taas auttamassa kotijoukkuetta, tuplavaihto takaisin ja hirmuisella loppukirillä rinnalle ja ohi. Toisella ottelupallo tilaisuudella kotijoukkue hoiti erän ja ottelun kotiin 27-25 ja otti tärkeät täydet pisteet 3-1 voitolla itselleen.

Ottelun alku oli pelkkää kotijoukkueen tykitystä, liekö se vaikuttanut toiseen erään, kun Puijon naiset eivät olleet niin hyvin valmiina vierasjoukkueen parantuneisiin otteisiin ja sitä JymyVolley hallitsikin lähes alusta loppuun saakka. Seuraavat erät olivat aika vuoristorataa, eikä kumpikaan joukkue suostunut missään vaiheessa erää luovuttamaan ja isompiakin eroja saivat joukkueet kirittyä puolin ja toisin umpeen. Puijo Wolleyn kovuus ratkaisi neljännen erän lopussa ja voitolla ja täydellä pistepotilla joukkue kipusi sarjataulukossa jo viidenneksi. Ratkaisevin ero kotijoukkueen hyväksi tuli tänään tehokkaammasta syöttö ja hyökkäyspelaamisesta. Kotijoukkueen parhaana palkittiin ansaitusti kapteeni keskitorjuja Eveliina Smolander (14/+13) ja vierailta eniten pisteitä takonut yleispelaaja Diana Lundvall (17/+11).Toiseen erään samat aloituskuusikot kuin ensimmäiseen. Jymy aloitti erän edellistä paremmin ja sai vastaanottopeliään petrattua ja hyökkäyksiä uppoamaan Puijon naisten kenttäpuoliskolle. Erässä kotijoukkueella oli enemmän vaikeuksia vastaanotossa ja hyökkäyksessä ja Jymy sai lukuisia ilmaisia pisteitä Puijon virheillä. Erän puolen välin jälkeen Jymy johti peliä selvemmin, Anni Toivonen ja Sanni Määttä tuplavaihdolla sisään. Kaksikko saikin piristettyä Puijon naisten peliä ja kuroi etumatkaa umpeen. Nea Hämäläinen vielä Hilkka Hujasen paikalle. Jymy sai kuitenkin pidettyä eron ja vei erän 21-25.

Ottelun alku oli pelkkää kotijoukkueen tykitystä, liekö se vaikuttanut toiseen erään, kun Puijon naiset eivät olleet niin hyvin valmiina vierasjoukkueen parantuneisiin otteisiin ja sitä JymyVolley hallitsikin lähes alusta loppuun saakka. Seuraavat erät olivat aika vuoristorataa, eikä kumpikaan joukkue suostunut missään vaiheessa erää luovuttamaan ja isompiakin eroja saivat joukkueet kirittyä puolin ja toisin umpeen. Puijo Wolleyn kovuus ratkaisi neljännen erän lopussa ja voitolla ja täydellä pistepotilla joukkue kipusi sarjataulukossa jo viidenneksi. Ratkaisevin ero kotijoukkueen hyväksi tuli tänään tehokkaammasta syöttö ja hyökkäyspelaamisesta. Kotijoukkueen parhaana palkittiin ansaitusti kapteeni keskitorjuja Eveliina Smolander (14/+13) ja vierailta eniten pisteitä takonut yleispelaaja Diana Lundvall (17/+11).

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Diana Lundvall, JymyVolley
- Taistelimme lujasti mutta suurimman osan ajasta emme saaneet kiinni omasta pelistämme. Meidän ei olisi pitänyt hävitä neljättä erää sen jälkeen, kun olimme niin reilussa johdossa. Lentopallossa erä ei kuitenkaan ratkea ennen kuin se on pelattu loppuun. Ensimmäisestä erästä ei ole paljoa kerrottavaa.

Eveliina Smolander, Puijo Wolley
- Tuntui vähän, että teimme pelin vaikeaksi itsellemme. Tärkeintä on kuitenkin voitto, kolme pistettä ja se, että saimme viimeisessä erässä erittäin hienon nousun. Kiva kun mennään pisteeltä pisteelle. Parannettavaa on mutta me on treenattu hyvin ja peli paranee koko ajan.

Kari Raatikainen, JymyVolley
- Tiukkaa oli ja peli aaltoili. Viimeisen erän menettäminen jäi harmittamaan. Eka meni ihan sojona ja oltiin varmaan vielä matkalla tänne. Sitten se vähän parani mutta missään vaiheessa ei ollut lentokeliä vaan oli tukalaa koko ajan. Isoja notkahduksia, eikä saatu parasta irti. Vastuunkantaminen puuttui. Vastustaja oli parempi. Vaikka joukkueen henki oli hyvä, niin pelkästään sillä ei pärjätä näissä peleissä.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Pakko sanoa, että Nurmo pelasi hyvin eikä saatu helppoa matsia. Eka erä onneksi saatiin vähän niin kuin lahjana. Yksi sovituista tavoitteista oli tänään, että saadaan hyvä agressiivinen startti peliin. Muutamassa pelissä se on puuttunut mutta nyt se löytyi sieltä. Toisessa erässä keskittyminen herpaantui ja Nurmo paransi peliään ja saatiin tosi tiukka matsi aikaiseksi. Onneks klaarattiin peli, vaikka tehtiin tosi paljon hyökkäysvirheitä.

Lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan Ruutu+ tallenteessa.

Tilastot

Puijo Wolley - JymyVolley
3-1 (25-8, 21-25, 25-22, 27-25)
Koti: Calkins 17/+12, Kääntä 16/+4, Smolander 14/+13
Vieras: Lundvall 17/+11, Rantanen 12/+10, Valkonen 11/-6
Ässät 12-6, syöttövirheet 13-4, torjunnat 13-11, hyökkäys% 46-32, vastaanotto% 44-39