Otteluraportti 2.10.2021: Puijolle avausvoitto!

2.10.2021

Puijo avausvoittoon railakkaalla hyökkäyspelillä


Lauantain koitoksessa Puijon naisten vastustajaksi matkusti sarjanousija Helsinki Volley. Puijolta aloitukseen passari Venla Hyttinen, hakkuri Sanni Määttä, laitapelaajat Hilkka Hujanen sekä Emilia Kääntä, libero Henna Minkkinen ja keskitorjujat Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen. Vastustaja Helsinki Volley aloitti kokoonpanolla passari Irina Melnichuk, hakkuri Johanna Oikari, laidoissa Janica Helenius sekä Jemina Jäärni, liberona Sini Eerola, keskellä Tiia Heikkinen ja joukkueen kapteeni Mona Kokko.

Ensimmäinen erä alkoi Puijon vahvassa komennossa. Syöttö oli painavaa ja hyökkäysratkaisut rohkeita. Heti alkuerässä passarivaihto Venlan pyöräyttäessä nilkkaansa ja Anni Toivonen sisään. Ensimmäisen erä 25-18 Puijolle ja erän tähtinä Sanni Määttä ja Emilia Kääntä. 

Toiseen erään muuten ensimmäisen erän lopettanut kokoonpano mutta hakkurin paikalle kanadalaisvahvistus Natasha Calkins. Vastustaja jatkoi samalla kokoonpanolla. Helsinki volley onnistui paremmin syöttöpelissä, jonka ansiosta Puijon vastaanotto heikkeni, joka taas vaikeutti hyökkäyspeliä. Vastustaja onnistui useammin lyömään pisteitä torjunnan käsien kautta ja eturessuun. Erän loppupuolella hyvien syöttövuorojen turvin rinnalle, ohi ja Puijo erävoittoon 26-24.

Kolmas erä ja Venla Hyttinen passarin paikalle. Muutoin samat kokoonpanot kentällä. Puijon hyökkäyspeli lähti rullaamaan alusta asti hyvin. Myös syötössä oli painetta ja saatiin hyviä puolustuksia. Erä selvästi 25-18 Puijolle ja ottelu suoraan erin 3-0 ja tärkeät pisteet kotiin.


Ottelussa oli hienoinen ero syöttö- vastaanotossa kotijoukkueelle, mutta selkein ero tuli hyökkäyspelissä, jossa Puijo oli selvästi vastustajaa parempi. Ajoittain Helsinki haastoi Puijoa hyvin ja onnistui monella osa-alueella hyvin liigan ensikertalaisena. Kotijoukkueen parhaana palkittiin hienon pelin pelannut libero Henna Minkkinen ja vastustajan parhaana passari Irina Melnichuk. Puijon hakkurivahvistus väläytteli muutaman kerran hyökkäyksessä siihen malliin, että hänestä tulee varmasti olemaan hyötyä joukkueelle tulevissa peleissä, kun pääsee yli jet lagista ja saa paremmin tuntumaa joukkueen kanssa.


Pelaaja- ja valmentajakommentit pelistä:

Janica Helenius, Helsinki Volley
- Meillä oli toisessa erässä hyvä taistelu, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa annettiin vastustajan mennä koko ajan pari-kolme pistettä edellä. Emme saaneet painettua viimeistä vaihdetta päälle. Vastusta hyökkäsi toisessa ja kolmannessa erässä hyvin, varmaan jäimme hyökkäyspäässä. Ensimmäinen kautemme liigassa ja uúsi joukkue tuo vielä epävarmuuksia esiin.

Henna Minkkinen, Puijo Wolley
- Hyvältä tuntuu, saimme voiton ja tärkeät pinnat. Oma ensimmäinen täysi peli liigassa sujui kivasti. Meillä oli koko ajan hyvä fiilis.

Dirk Sauermann, Helsinki Volley
- Pelimme kehittyy, ja ehkä annoimme pelin tänään vähän helposti. En ole varsinaisesti pettynyt, mutta olisimme voineet taistella enemmän.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Hyökkäyspelissä olimme tänään vahvempi joukkue. Puolitoista erää oli tiukkaa, mutta onneksi saimme sekä ensimmäisessä että kolmannessa erässä vapauttavat hetkemme. Emme tehneet mitään erityistä, mutta peli oli rennomman näköistä koko ottelun ajan. Olen todella tyytyväinen hyökkäyspelaamiseemme. Hennalla oli onnistunut ensimmäinen peli, mistä peukkua. Kahden treenin jälkeen peliin tullut Natasha Calkins väläytteli hyviä otteita, mikä lupaa hyvää jatkolle.


Tilastot:

Puijo-Wolley - Helsinki Volley
3-0 (25-18, 26-24, 25-18)
Koti:Hujanen 14/+6,Määttä 11/+9,Calkins 10/+6
Vieras:Oikari 11/+6,Jäärni 7/-1,Kokko 7/+3
Ässät 7-5, syöttövirheet 9-11, torjunnat 2-2, hyökkäys% 53-37, vastaanotto% 48-44

Joukkueiden MVP:t
Henna Minkkinen, Puijo-Wolley
Irina Melnichuk, Helsinki Volley

Otteluisäntä OP Pohjois-Savo

PROlibero
Minkkinen, Puijo-Wolley

Katsojia: 150