Otteluraportti 20.10.2021: Historiallinen vierasvoitto Orivedeltä

21.10.2021

Puijo aloitti keskiviikkoillan ottelun kokoonpanolla passari Anni Toivonen, hakkuri Natasha Calkins, libero Henna Minkkinen, keskellä Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen, laidoissa Hilkka Hujanen sekä Emilia Kääntä.

Oriveden aloitukseen passariksi Nea Luntamo, liberoksi kapteeni Emilia Putkisaari, keskellä Netta Rekola ja Jessika Mursula, laidoissa Ariana Pirv ja Annukka Paloniemi sekä hakkurina Ada Aronen.

Ensimmäinen erä lähti Puijolta hyvin käyntiin ja muutaman pisteen erolla johdettiin puoleenväliin asti. Sen jälkeen Orpo käynnisteli takaa-ajoa Ariana Pirvin johdolla ja pääsikin tasoihin. Sanni Määttä Annin tilalle syöttämään, Orpo joutui suuriin vaikeuksiin ja Puijon naiset erävoittoon 20-25 lukemin.

Toiseen erään samat aloituskuusikot. Puijon torjunta puolustus oli rautaa ja tulosta tuli hyökkäyksessä. Puijo karkasi reiluun johtoon ja teki myös paljon vaihtoja. Orpo aloitti erän puolenvälin jälkeen jälleen kirin hyvillä syöttövuoroilla, mutta ei saanut isoa piste-eroa kurottua umpeen. Erä Puijon naisille 20-25.

Kolmas erä, eikä muutoksia aloituksiin. Alku oli lupaava, jonka jälkeen Orpo selvästi terästi otettaan ja puolusti palloja peliin ja löi raivolla niitä torjunnasta kenttään. Puijo sortui virheisiin useammin ja erä selvästi kotijoukkueelle 25-15.

Neljäs erä ja samoilla jatkui. Erä oli tasaisempaa alusta ihan pelin loppumetreille asti. Puijolla oli enemmän haasteita vastaanotossa, mutta puolustus ja hyökkäys toimi ja erän lopussa oltiin kovia ja vietiin erä 22-25 ja koko peli 1-3.

Puijon naiset selättivät vihdoin vierasvoitto peikon ja ottivat historiallisen liigavoiton vieraspelissä ja vieläpä täysin pistein. Koko joukkue esiintyi mainiosti ja erien lopussa oltiin kovia. Erityisen ylpeä voi olla siitä, etteivät pelaajat provosoituneet vastustajan valmentajan ja pelaajan tulistumisesta vaan keskittyivät olennaiseen ja pelaamaan kovaa. Parhaana palkittiin kuudesti torjunut Puijon kapteeni Eveliina Smolander 12+8 ja Orpolta yleispelaaja Ariana Pirv 22+13.