Otteluraportti 20.11.2021: Puijo kuittasi tappionsa WoVoa vastaan 3-2 voitolla

20.11.2021

Peliin aloitukseen Puijolta passari Venla Hyttinen, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, liberoista nostavana Petra Sahlberg, puolustavana Henna Minkkinen, keskellä päivän synttärisankari Pihla Pohjola ja Pilvi Kettunen.

WoVolta kentälle passari Sashiko Sanay, hakkuri Saana Lindgren, keskellä Anny Caroliny Ramos ja Assi Vainikka, liberona Janina Laine ja laidoissa Riikkaliisa Kärkkäinen ja Martina Konecna.

Peli alkupuoli oli Puijon naisten puolelta agressiivista, kovalla syötöllä kotijoukkue sai WoVon yleispelaajat vaikeuksiin ja hyökkäystehot kuriin. Hyvää torjunta puolustusta ja hyökkäyspeli toimi laidoista. Puijo meni reilussa johdossa läpi erän hyvien syöttövuorojen ansiosta. Tuplavaihdolla Anni Toivonen ja Sanni Määttä sisään. Hyviä suorituksia vaihtopelaajilta ja ero pysyi selvänä. WoVo vaihtoi erän loppupuolella Oona Viljasen Konecnan tilalle. Samoin WoVon valmentaja kokeili piristää peliä tuplavaihdolla, Petra Salmelan tullessa passariksi ja Rantasen Nellin hakkuriksi. Erän loppuun tuplavaihto Puijolta vielä takaisin. Viljanen saikin omalla syöttövuorollaan kaunisteltua lukemia, mutta Puijo paineli selvään erävoittoon 25-19 lukemin.

Toiseen erään samat aloituskuusikot. WoVo sai erän alkupuolelle hyvän syöttövuoron, jonka Puijo nopeasti kuroi kiinni. Oona Viljanen Riikkaliisa Kärkkäisen paikalle. Erää edettiin tasapisteissä molempien tehdessä hyviä suorituksia. Tuplavaihdolla Anni Toivonen ja Sanni Määttä sisälle. Hetki erää eteenpäin tasapisteissä, kunnes Puijon kovat syötöt tekivät taas vieraiden pelaamisen vaikeaksi ja puolustus hoiteli koviakin hyökkäyksiä peliin. WoVo yritti hakea tuplavaihdolla muutosta, mutta ilman tulosta. Erä Puijolle agressiivisen hyökkäyspelin siivittämänä 25-20.

Kolmas erä kotijoukkue aloitti Anni Toivonen passarina ja Sanni Määttä hakkurina. WoVolta Petra Salmela passarin paikalla ja Konecnan parina yleispelaajana Nelli Rantanen. WoVo tuli erään sisuuntuneena ja sai Puijon hyökkäyspeliä tylsytettyä. Tuplavaihto Calkins ja Hyttinen sisään. Myös Nea Hämäläinen Hilkka Hujasen paikalle. Pelissä kotijoukkue sai pientä takaa-ajoa aikaiseksi, mutta ei päässyt riittävän lähelle. Tuplavaihto otettiin vielä takaisin, mutta ei muutosta ja erä selvästi WoVolle 19-25.

Neljäs erä WoVo jatkoi samalla. Puijolta aloituksessa passarina Toivonen ja hakkurina Määttä, Nea Hämäläinen jatkoi Hujasen paikalla. Erä oli pitkälle tasaista. WoVo otti pari pistettä hyvillä suorituksilla, Puijo vaihtoi hakkuriksi Calkinsin. Tasaista tekemistä piste pisteeltä, kunnes WoVo otti eroa parin hyvän syöttövuoron avulla ja piti johdon loppuun asti voittaen erän 18-25.

Viides ja ratkaiseva erä. WoVo jatkoi samalla. Puijolta Toivonen passarina, Määttä hakkurina, Hämäläinen sekä Kääntä laidoissa. Puijon Kääntä aloitti hurjalla syöttövuorolla ja repi tuntuvan eron. WoVo sai eroa kurottua hieman kiinni erän loppupuolella, jolloin Puijolta tuplavaihdolla Hyttinen sekä Calkins sisään ja erä viimeisteltiin Puijolle 15-9 lukemin.

Peli oli hyvin ailahtelevaa kokonaisuutena, Puijo vei 3 voittamaansa erää selvästi, kun taas WoVo vei voittamiaan eriä yhtä selvästi. Puijo pärjäsi vastaanotto ja hyökkäyspelissä kokonaisuudessaan paremmin, muutoin tilastot näyttivät osa-alueiden olleen tasapäin. Kahden erän jälkeen WoVo paransi peliään Puijon sortuessa useammin virheisiin, mutta kotijoukkueen riemuksi viidenteen erään pelin hallinta saatiin takaisin. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta Emilia Kääntä ja WoVo:lta Martina Konecna.

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Martina Konecna, WoVo
- Aloitimme kaksi erää aivan liian pehmeästi eikä mikään toiminut. Pitkällä erätaukolla teimme muutoksia, mikä auttoikin kaksi erää - muttei enää viidettä. Puijo syötti hyvin tänään ja meillä oli vaikeuksia vastaanotossa. Tänään emme olleet tarpeeksi vahvoja.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley
- Kiva pelata, olen tyytyväinen meidän taisteluilmeiseen pelissä. Kun saadaan syöttö-vastaanotto toimimaan niin pärjätään.

Teemu Mäkikyrö, WoVo
- Kun valmistautuminen ei mennyt tänään putkeen, ja annettiin pari erää eteen, niin vieraissa yksi pinna on siihen ihan jees. Pisteeseen on oltava tällä pelillä tyytyväinen.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Onneksi joukkueella meni ihan hyvin, vaikka itse otin keltaisen kortin, potkaisin pallolla hakkuria naamaan ja sössin vielä viidennen erän aloituskuusikon. Hyvä että joukkue klaarasi! Tavoitteena oli olla aggressiivisia heti alusta asta ja se onnistui. Pääsimme tosi hyvin peliin sisälle ja vaihdot toimi hyvin toisessa erässä. Kolmannessa ja neljännessä kaverikin paransi vaihdoillaan peliä. Viidenteen erään saatiin sitten unelma-alku. Joukkueella on nyt hyvä tilanne, kun jokaiselle pelipaikalle on hyviä vaihtoehtoja. Treenatut asiat ovat siirtyneet hitaasti mutta varmasti tekemiseen.

Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa.

Tilastot

Puijo Wolley - WoVo
3-2(25-19, 25-20, 19-25, 18-25, 15-9)
Puijo Wolley: Kääntä 18/+7, Calkins 13/+7, Hämäläinen 12/+8
WoVo:  Konecna 18/+9, Lindgren 12/+3,  Ramos 8/+5
Ässät 11-9, syöttövirheet 18-12, torjunnat 11-10, hyökkäys% 40-34, vastaanotto% 51-37