Puijo Wolley ei päästänyt sarjapisteitä LP-Vampulan mukaan

Puijo Wolley 3 - 1 LP Vampula (25-20, 25-12, 22-25, 25-19)

Avauskokoonpanot:

Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku ja Koskenkorva (L)
LP-Vampula: Stanchulova, Aalto, Vuorenmaa, Petrova, Jarman, Kukkonen ja Minkkinen (L)

Ottelun alussa Puijo oli jossain määrin hallitseva joukkue. Tilanteessa 7-3 Hilkka Hujasen ässäsyötön jälkeen LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti ensimmäisen aikalisän. Hujasen syöttöputki katkesi tilanteeseen 10-4, mutta seuraavan pisteen jujutti pitkän pallorallin päätteeksi Puijon Ella Autere ovelasti vasurillaan. Tuon jälkeen pisteitä tehtiin melko tasatahtisesti. Tilanteessa 16-10 Kos käskytti tuplavaihdolla kentälle Nanna Talvitien ja Selma Räsäsen. Puijon johto kuitenkin kesti, vaikka kentälle Iveta Stanchulovaa korvaamaan otettu Aliisa Mansikka-aho onnistui hyökkäämään ja torjumaan LP-Vampulan tilanteeseen 19-15. Seuraava piste olikin taas Autereen, joka jujutti jälleen vasurillaan. Autere penkille ja Moona Tarkiainen syöttämään. Tarkiaisen vaihduttua jälleen Autereeseen seinällä olivat luvut 23-16. Erän lopulla huittislaiset piristivät otettaan, mutta Puijon etumatka oli liikaa. Puijon Hujanen tippasi kaksin käsin loppuluvuiksi 25-20.

Toisen erän aluksi LP-Vampula repäisi pienen kaulan 1-4:ään, mutta Puijo kuroi eron kiinni. Jälleen mentiin tasatahtia, eikä kumpikaan joukkue syöttänyt kahta kertaa putkeen. Stanchulova teki sen ja tilanteeksi 8-10, mutta Puijo tasoitti tilanteen ja meni ohi Teija Vuorenmaan hyökättyä antenniin. Puijo avasi sen jälkeen pistehanat ja Sarah Schmid poistui syöttöpaikalta vasta tilanteessa 15-11. Kotijoukkueen peli oli paremmin uomissaan ja Kos otti joukkonsa kokoon Hujasen syöttövuoron pitkittyessä tilanteessa 20-12. Erän loppu oli kuitenkin Puijon ja Hujasen näytöstä: Hän syötti ottelun viidennen ässänsä ja hyökkäsi pisteen kutospaikalta, minkä lisäksi Autere ja Reina Tokoku tykittivät pisteitä verkolla. Erä Puijolle 25-12.

LP-Vampula aloitti myös kolmannen erän pienellä etumatkalla, mutta Puijo nousi tasoihin viiden pisteen kohdalla Autereen ässäsyötöllä. Vampula punnersi kuitenkin heti ohi Kristiana Petrovan ja Vanessa Jarmanin vahvoilla hyökkäyksillä, joten Pekka Seppänen otti Puijolle aikalisän. Teija Vuorenmaan syöttövuoron päätteeksi luvut olivat 7-10. Ottelun upein palloralli päättyi Puijon eduksi Emilia Käännän hyökätessä omalla syöttövuorollaan pisteiksi 10-11, jonka jälkeen hän syötti ässällä tilanteen tasoihin. Joukkueet pelasivat jälleen suunnilleen tasaveroista peliä ja pisteitä tuli tasatahtiin, kunnes Vampula tempaisi kasaan 20 pistettä Puijon 17:ää vastaan. Erän loppu meni trilleriksi: Tilanteeseen 21-23 päädyttiin pallon lipsahtaessa Puijon Oksana Rusnachenkon käsistä ulos. Eräpallon 22-24 Vampulalle hyökkäsi Stanchulova ja erän päätti lukuihin 22-25 Hujasen virhe viistohyökkäyksessään.

Neljännen erän veturiksi lähti Puijo; Vampula aikalisälle luvuissa 6-2. Neuvonpidon jälkeen Petrova löysikin heti tilaa Puijon keskikentästä. Vampula tuli tasoihin seitsemän pisteen kohdalla ja meni heti ohi Vanessa Jarmanin ässällä. Sitten vaihtuikin syöttövuoro passari Rusnachenkon hienolla torjunnalla ja erän johtaja Käännän ässällä, luvut 9-8. Peli taas tasoihin 10-10 Schmidin hyökkäysvirheellä, mutta Puijo ohi Hujasen onnistuneella hyökkäyksellä. Ero pysyi seuraavien pallojen ajan pisteessä tai parissa. Vampulan tultua tasoihin 14-14 Vuorenmaan ässällä, Seppänen kokosi jälleen joukkonsa aikalisälle. Seuraavan pallorallin veikin Puijo Tokokun päättäväisellä kakkospaikan hyökkäyksellä, jonka jälkeen hän toisti tempun. Tilanne taas tasoihin Stanchulovan naulattua Puijolta lipsahtaneen vastapallon. Tilanteessa 19-16 Käännän ja Hujasen hyökkäyspisteiden sekä Schmidin torjunnan jälkeen oli Kosin vuoro ottaa aikalisä. Tokoku tarrasi itsevarmasti kiinni syöttövuoroonsa ja hyökkäsi itse pisteiksi 21-16. Erän loppuluvuiksi muotoutuivat 25-19 Rusnachenkon tapettua ensimmäisellä kosketuksella Schmidin vastapalloksi kääntyneen syötön.