Otteluraportti 28.11.2021: Voittoputki sai jatkoa, täysi pistepotti mukaan Helsingistä

28.11.2021

Ottelun aloitukseen marssi passari Anni Toivonen, hakkuri Sanni Määttä, keskitorjujat Eveliina Smolander sekä Pilvi Kettunen, laidoissa Emilia Kääntä sekä Hilkka Hujanen ja liberona Petra Sahlberg.

Kotijoukkue Helsinki Volleyn aloituksessa passarina Irina Melnichuk, hakkurina Sanni Vallin, keskellä Tiia Heikkinen ja Ida Mämmi, liberona Sini Eerola ja laidassa Jemina Jäärni ja Janica Helenius.

Ensimmäinen erä lähti kotijoukkue Helsinki Volleyltä vahvasti kun se puolusti hyvin ja jatkopallot päättyivät hyvään Helsingin jatkohyökkäykseen tai Puijon virheeseen. Pilvi Kettusen astellessa syöttöruutuun alkoi tapahtua ja Puijon naiset pääsivät vauhtiin ja pian tasoittivat pelin ja menivät  pisteellä ohi. Erää edettiin Puijon johtaessa parilla pisteellä, kunnes hyvien syöttövuorojen turvin Puijo sai revittyä useamman pisteen johdon. Helsinki Volley sai kaunisteltua lukemia, mutta Puijon pää piti ja erävoitto kirjattiin 22-25 lukemin Savolaisille.

Toiseen erään Puijolta sama aloitus, Helsinki vaihtoi aloitukseen ensimmäisessä erässä kentälle vaihdosta tulleet passari Elina Lindin ja yleispelaaja Oikari Johannan. Toisen erän tahdit määritti vahvasti syöttänyt ja hyökännyt Puijo. Erä oli nopeasti ohi Puijon naisten viedessä sen selvin lukemin 9-25.

Pitkä erätauko usein saattaa pelin luonnetta muuttaa ja kentälle saapuikin sisuuntunut Helsinki Volley. Puijo jatkoi samalla kokoonpanolla, kun taas Helsingiltä palasi toisessa erässä takaisin peliin tullut Irina Melnichuk passariksi ja yleispelaaja Janica Helenius. Erä oli tähän astisista tasaisin, Puijon vastaanotto pehmeni rohkeammin syöttäneen Helsinki Volleyn toimesta ja se vaikutti myös hyökkäsytehoihin. Helsingin hyökkäyspeli myös terävöityi parantuneen vastaanoton myötä, se  ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon saakka, kun Puijon naiset veivät erän lopun Hilkka Hujasen ässäsyöttöjen avulla 22-25 ja koko peli siis suoraan 0-3 Puijolle.

Pelin ratkaisuksi muodostui Puijon vahva syöttö ja tehokkaampi hyökkäyspelaaminen. Helsinki sai taisteltua hyvin kolmannessa erässä, mutta kokemus ja kovuus vei erä voiton Savolaisille. Erittäin hyvä päätös vaikealle viikolle ja tärkeät pisteet mukaan Kuopioon. Viikolla useampi peluri Puijon joukkueesta on kärsinyt flunssasta ja poisjääntejä pelistä oli sen vuoksi parikin kappaletta, eikä kunnon kuusikko treenejä ole päästy vetämään viikkoon. Osa pelureista tuli hienosti peliin suoraan treenaamatta ja Eveliina Smolanderin odotettu paluu kentille sujui mainiosti, eikä harjoittelemattomuus näkynyt kokeneen pelurin otteissa. Ottelun parhaana kotijoukkueelta palkittiin hyvän iltapuhteen tehnyt hakkuri Sanni Vallin (13/+9) ja Puijolta hurjaa jälkeä kolmeen erään tehnyt keskitorjuja Pilvi Kettunen (17/+16). 


Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen:
- Tuloksen puolesta meni, kuten haluttiinkin: tärkein anti tältä päivältä oli 3-0 ja kolme pistettä. Alun jälkeen pelattiin hyvin. Ensimmäinen ja toinen erä menivät tosi hienosti. Kolmannessa erässä kotijoukkue paransi peliään. Siihen tuli sellainen pieni pätkä, jossa oltaisiin voitu tehdä parempia ratkaisuja: olla pikkuisen parempia kenttäpuolustuksessa ja torjunnassa. Kokoonpanosta oli poissaoloja, Kuopiossa on ollut pientä flunssaa liikkeellä. Ei haluttu ottaa sairaita mukaan. Tervehtyneet otettiin mukaan, plussat niille, jotka tulivat peliin suoraan viime viikon sairastelujen jälkeen. Smolanderin Eveliina ei ole pariin viikkoon treenannut, hänellä on ollut pientä vaivaa ja tuli peliin suoraan. Hän onnistui hienosti siihen nähden. Oppeina tästä pelistä seuraaviin on torjunnan ajoitus, tempo ja paikat, joita lähdetään viilailemaan.

Puijo Wolleyn MVP Pilvi Kettunen:
- Tuntui, että saatiin syötöllä hyvin rikki vastustajan peliä. Oli helppo rakentaa torjunta. Tämä oli meiltä ehjän tuntuinen peli. Voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin, tämä on tärkein.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen:
- Pelissä oli monenlaisia käänteitä. Hyvin päästiin alkuun, johdettiin ensimmäistä erää 8-4. Jotenkin tuntuu, että pelaaminen loppui siihen siinä erässä. Valtavia määriä palloja peipattiin meidän kenttään, me ei saatu niitä ylös. Toisesta erästä ei kannata enää puhua tässä kohtaa. Unohdetaan se. Kolmas erä oli vähän sellaista peliä, mitä pitäisi olla koko ajan. Sitten tuli anteeksiantamattomia palloja meidän puolella, joissa vastustaja ei edes koskenut vastaanoton jälkeen palloon. Näissä meillä on vielä tekemistä. Tässä pelissä kokoonpanosta oli flunssan johdosta muutamia poissaoloja. Poissa oli esimerkiksi kapteeni Mona Kokko, joka on normaalisti kuusikossa. Ohkaisella rosterilla oltiin tänään liikkeellä. Tosin pari puuttui vastustajaltakin. Meillä jäi paljon oppeja seuraaviin peleihin. Ensinnä meidän kannattaa heti alkaa pelaamaan ja mikä tärkeintä, selkä ei saa notkahtaa pelissä missään kohtaa. Toiseksi helppojen pallojen ja vastaanoton kanssa on vielä epäselvyyksiä.

Helsinki Volleyn MVP Sanni Vallin:
- Ensimmäiseen erään lähdettiin tosi hyvin ja kolmannessa erässä parannettiin peliä tosi paljon. Toista erää ei kannata muistella, otetaan siitä opit taskuun, miten ei kannata pelata. Seuraaviin peleihin lisäksi oppina se, että kun vastustajalle tulee pitkiä pisteputkia, niin meillä ei saa pää notkahtaa alas. Näitä tilanteita pitää korjata, ei auta painaa päätä alas jatkossa.


Tilastot

Helsinki Volley - Puijo Wolley
0-3 (21-25, 9-25, 22-25)
Koti:Vallin 13/+9,Jäärni 10/+4,Mämmi 4/+1
Vieras:Kettunen 17/+16,Hujanen 14/+11,Määttä 10/+1
Ässät 0-13, syöttövirheet 5-9, torjunnat 6-6, hyökkäys% 36-43, vastaanotto% 30-33

Joukkueiden MVP:t
Sanni Vallin, Helsinki Volley
Pilvi Kettunen, Puijo Wolley

PROlibero
Petra Sahlberg, Puijo Wolley