Otteluraportti 5.12.2021: Puijolla huima parannus peliin, suora 3-0 voitto ja tärkeät pisteet taulukkoon

5.12.2021

Puijolta Peliin aloitukseen passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, libero Petra Sahlberg, keskellä Eveliina Smolander ja Pihla Pohjola.

OrPolta kentälle passari Nea Luntamo, hakkuri Liisa Rinta-Tassi, keskellä Netta Rekola ja Jessika Mursula, liberona Emilia Putkisaari ja laidoissa Ariana Pirv ja Ada Aronen.

Puijon naiset lähtivät peliin kovalla syötöllä ja saivatkin tuhottua OrPon vastaanoton täydellisesti, mikä helpotti kotijoukkueen torjunta-puolustusta. Oma hyökkäys toimi ja passijakauma oli monipuolinen. OrPo vaihtoi Arosen tilalle Annukka Paloniemen, joka ei kuutenkaan pystynyt auttamaan joukkuettaan. Erän puolenvälin jälkeen Puijo pisti syöttöruudussa vielä lisävaihteen päälle ja otti reilun johdon. Nea Luntamo kaunisteli lukemia lopun hyvällä syöttövuorollaan, mutta erä selvästi Puijolle 25-19.

Toiseen erään samat aloituskuusikot, Paloniemi jatkoi Arosen paikalla. Puijo jatkoi kovalla syöttöpelillä, eikä OrPo löytänyt erässä lääkkeitä Puijon lyömiseksi. OrPo paransi hieman vastaanottoaan, mutta Puijo jatkoi puolustamalla kovempaa ja hyökkäämällä puolustuksen jälkeisiä palloja hyvällä prosentilla. Aronen takaisin kentälle. Ei muutosta peliin, Puijon naiset jatkoivat vakuuttavia otteitaan erän loppuun saakka. Taululle vieläkin selvemmät lukemat 25-16.

Pitkän erätauon jälkeen Puijo jatkoi samalla kuusikolla, OrPolta toiselle yleispelaajan paikalle pelin aloittanut Ada Aronen. Aronen kunnostautuikin syöttöruudussa ja pisti Puijon vastaanoton vaikeuksiin. Nea Hämäläinen Hilkka Hujasen paikalle. Nea tekikin heti hyvää jälkeä hyökkäämällä, torjumalla ja puolustamalla pisteitä Puijolle. Natasha Calkinsin syöttövuorolla Puijo repi muutaman pisteen johdon. OrPolta Emilia Putkisaari Liisa Rinta-Tassin paikalle ja pian passariksi vaihtui Lotta Kukkonen. Emilia Kääntä repi lisää eroa hyvän syöttövuoron aikana. OrPo laittoi erän lopussa kaiken peliin, puolusti palloja uhrautuvasti ja päätti niitä pisteeksi hyvillä hyökkäyksillä. Vieraat pääsivät jo parin pisteen päähän, Hilkka Hujanen takaisin kentälle. Puijo oli erän lopussa riittävän kova ja vei erän 25-21 ja ottelun suoraan 3-0.

Pelin ratkaisuksi muodostui Puijon hyvä syöttöpeli ja paremmat hyökkäystehot. Uusi passari Courtney Baker pyöritti peliä hienosti ja kaikki pelaajat saivat onnistumisia laajalla rintamalla. Puijo vei peliä jokaisella osa-alueella ja jälleen OrPo joutui tyytymään tappioon. Pelin parhaana palkittiin Puijolta Courtney Baker ja OrPolta Netta Rekola.

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Netta Rekola, OrPo
- Ei pelattu ollenkaan omalla tasolla, ja täällä on yleensäkin hankaluuksia pelata. Varmasti myös eilinen ottelu ja matkustaminen vaikuttivat.

Courtney Baker, Puijo Wolley
- Olen ollut vasta viikon täällä, mutta olen jo innoissani kaudesta. Olemme harjoitelleet jo kovasti passareiden ja hyökkääjien yhteistyötä, mikä näkyi pelissäkin. Työ jatkuu.

Gitzekos Nikolaos, OrPo

- Onnittelut Puijolle, he pelasivat oikein hyvin. Me pelasimme melko huonosti tänään ja meille on vähän hankalaa pelata useampi peli putkeen. Selityksiä kyllä olisi, mutta yritämme kovemmin seuraavalla kerralla.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Joukkue oli 90 % ajasta keskittynyt seuraavaan palloon, vaikka juhlittiin pisteitä ja oltiin iloisia kentällä. Olen tyytyväinen siihen, että keskittyminen peliin pysyi koko ajan. Tehtiin niitä asioita joita oltiin sovittu.

Tilastot:

Puijo Wolley - OrPo
3-0 (25-19, 25-16, 25-21)
Puijo Wolley: Calkins 20/+16, Smolander 10/+9, Hujanen 8/+3
OrPo: Pirv 12/+4, Rekola 7/+5, Mursula 4/+3
Ässät 9-4 , syöttövirheet 12-6, torjunnat 7-2, hyökkäys% 45-33, vastaanotto% 37-34