Otteluraportti 5.3.2022: Puijo takaisin voittojen tielle, Helsinki taipui suoraan kolmessa erässä

6.3.2022

Puijon aloituksessa passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, yleispelaajat Hilkka Hujanen sekä Sanni Määttä, keskitorjujat Pihla Pohjola ja Pilvi Kettunen ja liberoista nostavana Emilia Kääntä ja puolustavana Henna Minkkinen.

Helsinki Volleyn aloituksessa passari Irina Melnichuk, hakkuri Sanni Vallin, yleispelaajat Janica Helenius ja Saimi Heikkinen, keskitorjujat Mona Watkins ja Mona Kokko, liberona Sini Eerola.

Pelin avauserä oli vaihtelevaa peliä kotijoukkueelta. Syöttöpeli oli vahvaa ja vierasjoukkue Helsinki Volley oli vaikeuksissa vastaanottonsa kanssa läpi erän. Vastustaja sortui usein virheisiin, mikä helpotti kotijoukkueen tekemistä. Helsinki Volley vaihtoi kentälle Sonja Laitisen Saimi Heikkisen paikalle, mutta ei saanut käännetty peliä. Erä Puijon naisille 25-21.

Toiseen erään samat kuusikot kuin aloituksessa. Puijo aloitti terävästi syöttöruudussa ja Helsinki Volley oli pakotettu vaihtamaan Sonja Laitinen Saimi Heikkisen paikalle. Puijo vei erää vahvasti, kunnes Sonja Laitisen syöttövuorolla vieraat saivat kirittyä eroa umpeen upean puolustuspelinsä ansiosta. Puijo kuitenkin hoiteli erän loppuun tarvittavat pinnat ja vei sen 25-22 lukemin.

Kolmanteen erään kotijoukkue jatkoi samalla kokoonpanolla, Helsinki Volleyltä Sonja Laitinen jatkoi toisen laiturin paikalla. Erä oli tasaista ja Puijolle tuli enemmän virheitä. Helsinki Volley oli parin pisteen johdossa erän puolessa välissä, kunnes kentälle päästetty Eveliina Smolander sytytti kotijoukkueelle uuden ilmeen. Puijo tasoitti ja meni ohi. Erän lopussa vielä Nea Hämäläinen Sanni Määtän paikalle. Erä kotijoukkueelle 25-21 ja koko ottelu 3-0 lukemin.

Ottelun ratkaisuna oli kotijoukkueen hyväksi parempi syöttö-vastaanotto pelaaminen ja pienempi määrä virheitä. Helsinki Volley näytti hyviä otteita etenkin puolustusrintamalla, saaden jäätäviäkin pommeja ylös. Puijolla oli tänään vaikeuksia hyökkäyspäässä etenkin heikomman vastaanoton jälkeen, mutta tänään maltti pysyi hyökkäyksessä, eikä virheitä tullut niin paljoa. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta yleispelaaja Hilkka Hujanen ja vierailta hakkuri Sanni Vallin. Puijo matkaa jo huomenna Hämeenlinnaan joukkueiden kolmanteen kohtaamiseen, tiedossa onkin kova vastus ja mahdollista saada hyvä ottelu aikaiseksi.

(Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa)


Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Sanni Vallin, Helsinki Volley
- Pelistä jäi hyvä fiilis, tiukkoja eriä ja meiltä ihan hyvää pelaamista. Taisteltiin hyviin ja voitettiin monia pitkä palloja. Tosi hyvä jatkaa. Yhteispeli on parantunut, siitä mistä lähdettiin on tultu pitkä matka.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley
- Oli tärkeätä siirtyä takaisin voittokantaan. Helsinki Volley taisteli tosi hyvin ja meillä oli tekemistä saada 3-0 taululle. Kaikilla osa-alueilla onnistuttiin, syöttö onnistui tänään.

Ismo Tuominen, Helsinki
- Positiivista oli, että jokaiseen erään saatiin 20 pinnaa. Toinen erä olisi pitänyt hoitaa, se menetettiin huolimattomilla syöttövirheillä ja parilla-kolmella suoraan kenttään tippuneella vastaanottoepäselvyydellä. Loppuun asti taistelemista on korostettu koko ajan, jokainen saatu pinna vie hommaa eteenpäin. Ollaan pienellä ryhmällä liikkeellä, eikä vaihtoehtoja oikein ollut. Vielä yksi peli jäljellä ja sen jälkeen lähdetään Rovaniemelle.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Kokoonpanoon tuli pikkuisen muutoksia ja siinä mielessä olen tyytyväinen, että se näytti sapluunana hyvälle. Omat hyökkäysvirheet jäivät harmittamaan, niitä tuli pikkasen liikaa. Muuten oli tasapainoinen peli, vaikka varsinkin pelin alkuun tuli joitakin hölmöjä virheitä. Kolmas erä näytti jo hyvältä, eikä alku jäänyt kummittelemaan pääkoppaan. Huomenna Hämeenlinnaan ja ensi viikolla minipleijareihin Pölkkyä vastaan valmistautumaan jatkopeleihin.

Tilastot:

Puijo Wolley - Helsinki Volley 3-0 (25-21, 25-22, 25-21)

Puijo Wolley: Hujanen 14/+8, Calkins 9/+5, Pohjola 7/+4
Helsinki Volley: Vallin 12/+4, Laitinen 7/+4, Kokko 6/+2
Ässät 12-2, syöttövirheet 12-7, torjunnat 5-5, hyökkäys% 38-38, vastaanotto% 47-29

Joukkueiden MVP:t
Hilkka Hujanen, Puijo Wolley
Sanni Vallin, Helsinki Volley

PROlibero
Emilia Kääntä, Puijo Wolley

Otteluisäntä
Ykkösmatkat