Otteluraportti 6.1.2022: Loppiaisen peli Pohjantiellä 3-1 Puijon Naisille

6.1.2022

Kotijoukkeelta peliin aloitukseen passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, liberoista nostavana Petra Sahlberg ja puolustavana Henna Minkkinen, keskellä tutusti Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen.

LiigaPloki Pihtiputaalta kentälle passari Olena Napalkova, hakkuri  Anna Yefremenko, keskellä Siiri Vehmanen ja Alisa Kähkölä, liberona Venla Pirinen ja laidoissa joukkueen uusimpana vahvistus Sydney Wetterstrom ja Silvia Pertens.

Puijon naiset aloittivat ensimmäisen erän samalla tavalla kuin edellisessä ottelussaan, kovaa syöttöä, hyviä puolustuspalloja ja agressiivisia hyökkäyksiä. LiigaPloki oli vastaanotossa vaikeuksissa ja teki paljon virheitä sekä syötössä että hyökkäyksessä. Erä nopeasti Puijon naisille lukemin 25-14.

Toiseen erään samat aloituskuusikot. Erä alkoi tasaisemmin ja LiigaPloki sai onnistumisia syöttöruudussa. Puijon naisten puolella oli sekaannusta useissa palloissa ja virheitä tuli enemmän. LiigaPloki taas sai vastaanottoaan hieman parannettua ja karsi virheitään. Erä vieraille 18-25.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle astelivat samat kuusikot. Emilia Kääntä sai kovalla syöttövuorollaan Puijon naisille hyvän johtoaseman luotua. Erää edettiin sen jälkeen hieman tasaisemmissa merkeissä. Pilvi Kettusen syöttövuorolla Puijo sai lisää eroa kasvatettua. LiigaPlokilta vaihtui passariksi Noora Hakonen. Vastustaja sai kurottua eroa vähän kiinni parin syöttövuoron aikana, mutta ero oli kasvanut jo niin isoksi, ettei LiigaPloki päässyt edes lähelle. Puijon naiset hoitelivat erän itselleen lukemin 25-16.

Neljännessä erässä Noora Hakonen jatkoi LiigaPlokin passarina, muutoin samoilla kuusikoilla edettiin. Emilia Kääntä aiheutti jälleen vaikeuksia LiigaPlokin vastaanottajille ja Puijon naiset puolustivat ja päättivät jatkopalloja hyvillä tehoilla. Ero kasvoi todella isoksi, vierailta Päykkönen Pertensin paikalle. Erä edelleen vahvasti Puijon käsissä. Napalkova takaisin passarin paikalle. Lehtonen passitti kentälle yleispelaajiksi Nea Hämäläisen ja Sanni Määtän sekä keskitorjujaksi Pihla Pohjolan Eveliina Smolanderin paikalle. Pertens takaisin LiigaPlokilta. LiigaPloki sai tehtyä pari pistettä hyvillä suorituksilla, muutoin erä oli täysin Puijon naisten heiniä ja päättyi 25-15 lukemiin ja 3-1 voittoon.

Peli oli yhtä erää lukuunottamatta täysin Puijon naisten hallintaa. Hävityssä erässä kotijoukkue kaatui omiin virheisiin ja sekoiluihin ja vastustajan hetkellisesti petraantuneeseen otteeseen. Puijon naiset olivat parempia joka osa-alueella ja etenkin hyökkäys ja torjunta-puolustus osasto oli selvästi LiigaPlokia parempaa. Puijon parhaana palkittiin hienosti onnistunut yleispelaaja Hilkka Hujanen ja vastustajalta parhaana palkittiin hakkuri Anna Yefremenko.


Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Anna Yefremenko, LiigaPloki
- En ole ollenkaan tyytyvöinen peliimme tänään. Toiseen erään säädimme systeemiämme hieman, mutta meidän torjunta ja hyökkäys oli totaalisen huonoa tänään. Huonointa osa-aluettamme on nyt jokseenkin hankala määrittää.. 

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley
- Meidän peli näytti tosi hyvältä, varsinkin meille tulleet kolme erää. Luotimme omaan torjunta-puolustukseen. Lyötiin kovaa, mutta huonommasta paikasta pelattiin joukkueelle. 

Tuire Koironen, Liigaploki
- Olihan se kokemus, kun yllättäen jouduin päävalmentajaksi otteluun - itselleni on suurin haaste englanniksi kommunikointi. Parhaaseen eräämme saimme hyvän peli-ilmeen, ja kun juna saatiin raitelle niin peli kulki.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Tosi hyvä fiilis pisteistä, Ploki on tasokas ja fyysinen joukkue, onnistuimme hoitamaan pelin omalla takstiikalla ja omalla keskittymiselllä suhtkoht kivuttomasti. Plokin muutama poisjäänti kuusikosta tottakai vaikutti heidän peliin, mutta me mentiin siltikin sovituilla systeemeillä. Plokilla on tosi kova ja vahva hyökkäys ja he tulevat kovaa, silloin pitää olla torjunta oikeassa paikassa että pystytään pärjäämään. Tänään se oli sitä. Omaa pelaamista on helpottanut se, että olemme pysyneet terveenä. Nostan pelaajille hattua, että pysyvät niin kuplassa kuin mahdollista. Kun melkein kaikki käy töissä tai opiskelee, niin kaikkia kontakteja ei voi välttää, mutta pyritään mahdollisimman kovasti siihen, ettei tule ottelusiirtoja tai muuta. 

(Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa)


Tilastot

Puijo Wolley - LiigaPloki
3-1 (25-14, 19-25, 25-16, 25-15)

Puijo Wolley: Hujanen 18/+11, Calkins 18/+11, Kääntä 12/+7, Smolander 11/+10
LiigaPloki :Yefremenko 14/+6, Wetterstrom 9/+4, Pertens 9/-1

Ässät 9-7, syöttövirheet 14-6, torjunnat 11-5, hyökkäys% 52-34, vastaanotto% 43-42

Joukkueiden MVP:t
Hilkka Hujanen, Puijo Wolley
Anna Yefremenko, LiigaPloki

PROlibero
Petra Sahlberg, Puijo Wolley