Otteluraportti 6.3.2022: Hämeenlinna parempi suoraan kolmessa erässä

6.3.2022

Ottelun aloitukseen passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, keskitorjujat Pilvi Kettunen sekä Eveliina Smolander, laidoissa Sanni Määttä sekä Hilkka Hujanen ja liberoista vastaanottavana Emilia Kääntä ja puolustavana Henna Minkkinen.

Kotijoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerholla aloituksessa passarina Jenna Ylivainio, hakkurina Yasmine Madsen, laidoissa Natasa Severika ja Nayara Ferreira, keskellä Bettina Yli-Sissala ja Vera Klimovich, liberona Emilia Joensalo.

Ensimmäinen erä lähti kotijoukkueelta vahvemmin ja se sai neljän pisteen johdon jo varhaisessa vaiheessa jonka se piti lähes läpi koko erän. Puijon naiset pääsivät hyvän vaiheen ansiosta pisteen päähän, mutta Lentiskerho puristi jälleen eron neljään pisteeseen ja kasvatti sitä vain erän loppua kohden päättäen erän lukemiin 25-19.

Toiseen erään ei muutoksia kokoonpanoihin. Puijon naiset saivat paremman alun ja erää mentiin tasaisesti, kunnes Puijon virheiden avittamana kotijoukkue sai taas useamman pisteen eron kurottua. Lentiskerhon torjunta-puolustus toimi paremmin ja se pysäytti Puijon hyökkäyksiä turhan usein. Puijon vastaanottopelaaminen pysyi hyvällä tasolla, mutta hyökkäystehot uupuivat. Nea Hämäläinen Sanni Määtän paikalle. Lentiskerho pääsi lähes 10 pisteen karkumatkalle ja sai rennosti pelata erää eteenpäin. Puijon naisille erän lopussa sattui vielä hakkuri Calkinsin loukkaantuminen, kun hän torjuntatilanteessa pyöräytti nilkkansa törmättyään keskitorjujan kanssa. Janita Arkko Calkinsin paikalle. Hämeenlinnan Lentopallokerho helppoon 25-15 erävoittoon.

Kolmanteen erään Puijolta Sanni Määttä hakkurin paikalle ja Pihla Pohjola Eveliina Smolanderin paikalle. Tasaisen alun jälkeen kotijoukkue otti jälleen ohjat ja vei peliä selvästi. Puijo otti Hilkka Hujasen syöttövuorolla kirivaihetta päälle ja sai muutaman pisteen kiinni. Lentiskerho oli silti turvallisessa johtoasemassa ja sai pidettyä eron erän loppuun asti ja vei sen 25-21 lukemin.

Ottelussa isoimmat erot kotijoukkueen hyväksi olivat sen parempi torjunta-puolustuspelaaminen sekä paremmat hyökkäystehot. Myös virheisiin Puijo sortui useammin. Kotijoukkueen parhaana palkittiin keskitorjuja Bettina Yli-Sissala ja Puijolta yleispelaaja Hilkka Hujanen. Ensi viikolla Puijolla vastassa Pölkky Kuusamo keskiviikkona vieraspelissä ja perjantaina kotipelissä.

Tilastot

Lentopallokerho - Puijo Wolley 3-0 (25-19, 25-15,25-21)

Lentopallokerho: Madsen 13/+10, Yli-Sissala 12/+8, Klimovitch 8/+8
Puijo Wolley: Hujanen 11/+6, Calkins 10/+3,Määttä 7/+2

Ässät 4-3, syöttövirheet 6-10, torjunnat 10-2, hyökkäys% 46-36, vastaanotto% 48-39