Otteluraportti 9.3.2022: Sarjakärki Pölkky selvästi parempi Puijon vajaata rosteria vastaan

9.3.2022

Ottelun aloitukseen passari Courtney Baker, hakkuri Sanni Määttä, keskitorjujat Pilvi Kettunen sekä Pihla Pohjola, laidoissa Emilia Kääntä sekä Hilkka Hujanen ja liberona Henna Minkkinen.

Kotijoukkue Pölkky Kuusamon seitsikko passari Jalissa Trotter, hakkuri Julie Lengweiler, libero Sanna Häkkinen, yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Adeja Lambert ja keskellä Molly Lohman sekä Linda Andersson.

Kuusamo marssitti avaukseen ykkösnyrkkinsä kun Puijon kokoonpanossa oli hieman muutoksia sairasteluiden ja loukkaantumisen vuoksi. Kuusamo aloitti pelin odotetun vahvasti. Kotijoukkueen torjunta-puolustus on liigan parhaimmistoa, eikä Puijo saanut puhkottua rintamaa riittävän tehokkaasti. Nea Hämäläinen Käännän paikalle. Puijo sai eroa hieman kavennettua, mutta ei riittävästi, jotta olisi päässyt kotijoukkueen iholle. Erä selvästi Pölkky Kuusamolle 25-17.

Toiseen erään Puijolta jäi kentälle ensimmäisessä erässä sisään tullut Nea Hämäläinen. Pölkky Kuusamo oli edelleen odotetun vahva ja sai kurottua turvallisen eron heti erän alkupuolella. Puijo pysyi hyvillä suorituksilla lähempänä kuin edellisessä erässä, mutta ei päässyt rinnalle. Erän loppupuolella Lengweilerin syöttövuorolla Pölkky sai tuntuvan eron Puijon virheiden ja hyvän puolustus-jatkohyökkäyspelinsä ansiosta. Erä edellistäkin selvemmin kotijoukkueelle 25-15 lukemin.

Kolmanteen erään Emilia Kääntä palasi takaisin kentälle. Kuusamolta Ella Autere Linda Anderssonin paikalle. Pölkky vei erää alusta lähtien hyvin vahvan torjunta-puolustus pelinsä turvin. Puijolta tuli muutamia pilkahduksia hyvästä tekemisestä, mutta tasoero oli selkeä ja Pölkky rallatteli Puijon pyristelystä huolimatta selvään erä 25-16 ja otteluvoittoon 3-0.

Ottelun lähtökohdat olivat Puijon naisille haastavat sarjajohtajaa vastaan. Vastaanotto oli suhteelliseen hyvää molemmilla läpi pelin, eikä ässiä nähty montaa. Isoin ero oli kotijoukkueen hyväksi sen torjunta-puolustuspelissä ja huomattavasti vahvemmassa hyökkäyspelissä. Puijon naisten pelissä oli ajoittain hyviä lupauksia antavia pilkahduksia omasta iloisesta pelistä, mutta vielä ne eivät kantaneet riittävästi kunnon haasteeseen asti.  Kotijoukkueen parhaana palkittiin yleispelaaja Adeja Lambert ja Puijolta passari Courtney Baker. Perjantain tavoitteena on haastaa kotikentällä Pölkkyä vahvemmin, etenkin hyvän kotisalin syöttöpelin turvin, toivotaan yleisöä kannustamaan paikalle sankoin joukoin!

Tilastot

Pölkky Kuusamo- Puijo Wolley  3-0 (25-17, 25-15, 25-16)

Pölkky Kuusamo: Lengweiler 15/+11, Lambert 10/+7, Nusbaum 10/+1
Puijo Wolley: Määttä 7/+3, Pohjola 6/+3, Kettunen 4/+2

Ässät 3-0, syöttövirheet 8-8, torjunnat 7-5, hyökkäys% 52-27, vastaanotto% 42-42