Otteluraportti Joensuun illasta - ottelu Puijon naisille 1-3

16.9.2021

Puijo naisten keskiviikkoillan ohjelmaan kuului viimeinen harjoitusottelu 1-sarjassa pelaavaa Joensuun Jujua Reissuun lähdettiin hieman pienemmällä porukalla, osaa pelaajista säästeltiin ja arkikiireet pitivät osan poissa illan ottelusta.

Peliä pyöritti koko illan Anni Toivonen, hakkurina pelasi Sanni Määttä, keskellä Pilvi Kettunen ja Eveliina Smolander ja yleispelaajana Emilia Kääntä.  Toista yleispelaajaa Hilkka Hujasta tuurasi osan kolmatta ja neljännen erän kokonaan pelannut Janita Arkko. Liberot pelasivat vuoroerin Petra Sahlbergin aloittaessa ja Henna Minkkisen hoitaessa toisen ja neljännen erän. JuJun kokoonpanossa oli hyviä edelliskaudesta jatkavia pelaajia, muutama 2-sarjaa edelliskaudella edustanut nuori lupaus sekä pari liigavahvistusta: WoVossa pelanneet passari Iida Paananen sekä keskitorjuja Anni Karjalainen.

Ensimmäiseen erään tasainen mutta hieman hyökkäyspeliltään vaisu aloitus ja liikaa virheitä. JuJun puolustus hoiti hyvin palloja peliin ja jatköhyökkäyksissä joukkue käytti Puijon ulottuvaa torjuntaa hyväkseen sekä rohkean tuurillakin palloja kimpoili verkosta kenttään. Ensimmäinen erä JuJulle ansaitusti.

Toisessa erässä Puijon naiset saivat hiljalleen peliä uomiinsa, hyökkäykset tehostuivat ja JuJun vastaanottoon saatiin painetta taktisilla syötöillä. Erä Puijon naisille.

Kolmas erä oli syötöltä tehokkainta ja JuJun vastaanotto oli suurissa vaikeuksissa. Hyvin selkeä erä Puijon naisille.

Neljäs erä kulki alun jälkeen hyvässä johtoasemassa ja puolustus noukki palloja peliin ja jatkohyökkäykset upposivat kotijoukkueen kenttään. Erän lopussa JuJu sai useammalla ässäsyötöllä kirittyä tasoihin ja laittoi Puijon vielä taistelemaan voitosta erän loppumetreillä. Puijo hoiti voiton kotiin hyvillä hyökkäyssuorituksilla ja juhli pelin voittoa 1-3 lukemin.

Yhteenveto:

Peli toimi hyvänä harjoituksena, vaikka taso ei huippuunsa noussutkaan. Oli hyvä, ettei hieman vaisumpi alku vaikuttanut ottelun lopputulokseen ja pelissä oli myös hyviä elementtejä. Tänään harjoiteltiin enemmän taktista syöttöä ja oli hyvä nähdä senkin purevan tehokkaasti vastustajaan. Etenkin Puijon keskitorjujat olivat omissa korkeuksissaan hyökkäyspelissä ja passari Toivonen ruokkikin heitä ottelun edetessä tehokkaasti. Hakkurina pelannut Määttä paransi alun jälkeen otteitaan ja hyökkäsi pari erää tehokkaasti palloja raakana JuJun kenttään.

Vastustajalla oli paljon hyviä syöttövuoroja, jotka laittoivat Puijon vastaanottoa tiukille. Hyvää hyökkäyspelaamista nähtiin JuJun hakkuri Milja Hytöseltä sekä nuorelta rohkealta Elisa Muukkoselta. Iida Paananen sai hassutettua Puijon torjuntaa ajottain ja pelurin kokemus näkyi vahvasti puolustuspelaamisessa. JuJun toinen passari Vaskonen esitti myös hyviä otteita pelissä. JuJun joukkue vaikuttaa vahvalta 1-sarjaan ja kotiyleisöä oli mukavasti saapunut paikalle ja se kannusti joukkuettaan innokkaasti.

Päävalmentaja Lehtosen ajatuksia illasta: "Ottelu palveli hyvin tarkoitustaan ja JuJu tarjosi odotetun kovan vastuksen. Tämä oli hyvä viimeinen harjoituspeli ennen kauden alkua ja ensi viikko laitetaan pelin viimeisiä palikoita kohdalleen omalla porukalla, jotta ollaan valmiita kauan odotettuun liiga-avaukseen."

Puijon naiset siirtyvät viimeistelemään otteitaan vielä reiluksi viikoksi treenisalin puolelle ennen kauden avausta. Toivomme yleisön löytävän paikalle Studentialle lauantaina 25.9 klo 15.00, kun liiga-avaukseen saapuu vieraaksi Nurmon Jymy. Näkemisiin ja mikäli et pääse paikan päälle on Ruutu urheilusta nähtävissä laadukasta livetuotantoa.