Otteluraportti: Kärkikamppailun pistepotti jäi Savoon!

6.11.2022

Avauskokoonpanot:

LP Kangasala: Heikkiniemi, Rekola, Riikilä, Jalonen, Laukkanen, Joki ja Sievänen (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Belisario, Rusnachenko ja Koskenkorva (L)

Ennen ottelua palkittiin Puijo Wolleyn lokakuun Mestaruusliigan tähdistöpelaajat Sarah Schmid ja Oksana Rusnachenko.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, eikä kahta pistettä suurempia eroja tahtonut muodostua. LP Kangasalan libero Tiiamari Sieväseltä nähtiin muutamia todella näyttäviä pelastuksia varmoilta vaikuttaneista Puijon pisteistä. Kun kentälliset olivat kiertäneet kerran läpi, Kangasala venytti kaulan Roosa Heikkiniemen toisella syöttövuorolla kolmeen pisteeseen 11-14, mutta Puijo pysyi tuntumalla ja tasoissa oltiin 16:ssa pisteessä. Syöttövaihdolla Sarah Schmidin korvanneen Minna Uusi-Illikaisen syöttövuoro päättyi lukuihin 21-19. Puijon verkolla loistivat erityisesti keskipelaaja Ella Autere torjunnoillaan ja Johelins Belisario tapoillaan. Erän loppuluvuiksi Emilia Käännän jujun ja LP Kangasalan etukentän pienen sähläyksen myötä 25-21.

Toiseen erään LP Kangasala vaihtoi passariksi Nea Luntamon. Erä alkoi jälleen tasatahtisesti, mutta Puijo onnistui nyt repimään eroa hieman aiemmin - Sarah Schmidin syöttövuoron jälkeen pisteet olivat 9-6. Puijon Belisario loukkaantui tilanteessa 12-8 jääden pitelemään polveaan, mutta poistui onneksi kentältä omin jaloin. Kentälle vaihdettiin Minna Uusi-Illikainen. Puijo oli tehnyt kotiläksynsä ja onnistui kiertämään Kangasalan torjuntaa jujuttamalla ja lyömällä viistoon sekä vastustajan yläkäsiin. Kangasalan taistelutahto ei kuitenkaan loppunut joukkue hiipi takaa tilanteeseen 22-21. Loppunumeroiksi Sarah Schmidin ja Emilia Käännän takomilla pisteillä 25-22.

Pitkällä erätauolla LP Kangasala oli nauttinut vahvempaa käärmekeittoa. Tilanteeksi hetkessä 0-4 ja Puijo aikalisälle. Emmi Riikilän syöttöputki saatiin poikki kuudennella yrityksellä ja Puijo kavensi 3-6:een. Kangasalan torjunta oli nyt paremmin kartalla kuin kahdessa aiemmassa erässä, eikä Puijo yrityksistään huolimatta päässyt niskan päälle, eikä edes rinnalle. Tilanteessa 9-16 toinen aikalisä, mutta se ei tuonut toivottua tulosta. Kangasala rallatteli menemään, eikä Puijolta onnistunut oikein miköön. Pelaavan seitsikon myllääminen uuteen uskoon ei sekään helpottanut ja Kangasala vei erän näytöstyyliin 11-25.

Neljäs erä alkoi hivenen rikkonaisesti syöttövirheillö ja muulla sähellyksellä. Kumpikaan joukkue ei esittönyt aivan tiukinta osaamistaan, mutta taso parani hieman ja erää mentiin tasatahtisesti. Puijo alkoi kuitenkin uudestaan tehdä virheitä ja Kangasala oli hieman niskan päällä. Tilanteen ollessa 9-12 syöttämään pääsi jälleen edellisen erän alussa Puijoa kurittanut Riikilä. Tällä kertaa syöttöjä nähtiin vain pari ja Puijo lähti takaa-ajoon. Tasoihin päästiin 17 pisteen kohdalla ja tässä vaiheessa molemmat joukkueet olivat päässeet likimain omalle tasolleen ja taistelu oli tiukkaa. Tilanteen ollessa tasoissa 20-20 syöttämään pääsi Hilkka Hujanen, eikä poistunut syöttöruudusta loppuottelun aikana. Puijon 23. pisteen teki häikäisevällä yhden naisen torjunnalla verkon keskeltä Ella Autere. Lopputulos siis 25-20.


Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Emmi Riikilä, LP Kangasala: Tuntui, että tänään kaveri oli vain valmiimpi ja niillö oli selvemmät sävelet ja me vain säädettiin menemään. Kolmannessa erässä päästiin mukaan peliin, mutta neljäs lipsahti käsistä.

Ella Autere, Puijo Wolley: Kaikki hoiti tänään hommansa ja sillä kairattiin voitto tänään. 

Arttu Keränen, LP Kangasala: Oli sekavaa. Mitä tasaisempi tilanne oli, niin sitä enemmän meillä oli kiire, eikö päästy vetämään täysiä palloon.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley: Viikon sisään kolmas kova peli ja samoilla höyryillä jatkettiin. Tänään tuli esiin meidän vahvuutemme, eli ollaan joukkue isolla J:llä.


Tilastot:

LP Kangasala:
Neea-Maria Joki 10/+4
Iida Pöllänen 9/+2
Emmi Riikilä 9/+1

Puijo Wolley:
Emilia Kääntä 15/+5
Ella Autere 13/+8
Hilkka Hujanen 10/+1

Joukkueiden MVP:t:

LP Kangasala: Emmi Riikilä
Puijo Wolley: Ella Autere

Pro-libero: Milka Koskenkorva, Puijo Wolley


Eezyn Hardest Working Player oli kentälle vaihdosta tullut Minna Uusi-Illikainen!