Otteluraportti: Kiuruvedeltä voitto 3-1 ja Suomen CUP:ssa jatkoon!

Avauskokoonpanot:

LiigaPloki: Lux, Kähkölä, Piippo, Hakonen, Hollingsworth, Tikka, Pasanen (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Belisario, Rusnachenko, Koskenkorva (L)

LiigaPloki saapui Puijon vieraaksi melko vajaalla joukkueella. Sairastapauksien vaivaama tiimi tuli kuitenkin Kiuruvedelle taistelemaan.

Ensimmäistä erää käytiin tasaisissa merkeissä. Puijon Johelins Belisario ja Emilia Kääntä onnistuivat peräkkäin kahdessa nelospaikan hyökkäyksessä ja tilanteessa 11-7 LiigaPlokin Kim Buchwald otti aikalisän. Pihtiputaalaiset lähtivät kirimään eroa kiinni ja tasatilanne koitti 15 pisteen kohdalla. Puijon passari Rusnachenko napautti tuolloin toisesta kosketuksesta pallon LiigaPlokin kenttään ja Emilia Käännön syöttövuorolla Puijo 19:ään pisteeseen. LiigaPloki kiri rinnalle. Loppuerää sävyttivät virheet ja se rämmittiin läpi Puijon voitoksi 25-23.

Toisen erän LiigaPloki aloitti Puijoa pirteämmin. Paljon virheitä ja tilanne 1-5 LiigaPlokille. Johelins Belisario pääsi väläyttelemään muutamaan otteeseen hienoja suorituksia: Ensin hyökkäys yhden naisen torjunnan käsien välistä ja myöhemmin todella pitkän pallorallin päätös torjunnalla. Erää mentiin LiigaPlokin hienoisessa johdossa ja Dariana Hollingsworth osoitti arvonsa joukkueelle. Hän hyökkäsi tehokkaasti, haki palloja kaukaa ja oli joukkueen sielu. Puijo kiri rinnalle ja ohi. Moona Tarkiainen ja Venla Huoman käväisivät kentällä tuplavaihdolla. Puijo pystyi hieman petraamaan peliään erän loppua kohti ja loppunumeroiksi 25-21.

Pitkä tauko ei ollut karsinut runsaita virheitä. Puijo pystyi kuitenkin avaamaan kolmannen erän neljällä pisteellä. Jälleen mennään käsi kädessä Puijon johtaessa parilla pisteellä. LiigaPloki painaa lopulta ohi ja tilanteeksi 18-19. Kääntä vaihtoon ja Minna Uusi-Illikainen kentälle. LiigaPloki taistelee ja pitää kurssinsa; erän loppuluvut 22-25.

Vasta erän menetys sai Puijon sisuuntumaan ja neljännessä erässä tilanne oli nopeasti 5-1 Ella Autereen syöttövuorolla. LiigaPloki ei saa aiempien erien kaltaista taistelua päälle. Venla Huoman pääsi näyttämään osaamistaan, eikä pettänyt odotuksia. Puijo Wolley pitää läpi erän tasoaan hieman korkeammalla kuin aiemmissa erissä ja varmistaa kolmen pisteen voiton luvuin 25-13.

Ottelua sävytti kauttaaltaan pelin tahmeus ja runsaat virheet. Syöttövirheitä Puijolla 18 ja LiigaPlokilla 10, hyökkäysvirheitä vastaavasti 15 kummallakin.

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki:
Taistelimme kovaa ja keskityimme pitämään hauskaa. Pelaajien vähyys ei edes vaikuttanut peliimme paljon.

Kim Buchwald, LiigaPloki:
Olen ylpeä siitä, miten naiset taistelivat tänään. Tämä oli kaikesta huolimatta yksi kauden parhaita suorituksiamme.

Sarah Schmid, Puijo Wolley:
Joskus peli on tahmeaa, mutta onneksi joukkueemme osaa taistella sen yli. Tänään parhaiten onnistui hyökkäykseni.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley
Kolmas erä lähti hyvin käyntiin, mutta aloimme itse tehdä virheitä. Lopussa saimme rauhoitettua omaa peliä ja lisättyä tehoja, mikä auttoi.