Otteluraportti: Puijo kotiavauksessa 3-0 voittoon!

9.10.2022

Aloitusseitsikot:

Puijo Wolley: Kääntä, Belisario, Schmid, Autere, Rusnachenko, Hujanen, Koskenkorva
LP-Vampula: Kukkonen, Stanchulova, Vikstedt, Jarman, Petrova, Seikkula, Naasko

Ensimmäistä erää edettiin suhteellisen tasatahtisesti, kunnes Puijo onnistui Sarah Schmidin syöttövuoron aikana repimään eron 11-8:aan. Hilkka Hujanen onnistui hyvin pistetehtailussa nelospaikalla niin peipeillä kuin kovalla kädelläkin. LP-Vampulan aikalisät ja vaihdot eivät tepsineet ja Oksana Rusnachenkon syöttövuoron jälkeen ero olikin revennyt jo 18-10:een. Hujasen lisäksi Johelins Belisario tappoi palloa verkolla tehokkaasti ja erä sinetöityi lukemiin 25-16.

Erän alkua pelattiin jälleen tasatahtiin piste pisteeltä. LP-Vampula sai pelistä hieman paremmin kiinni ja ottelun ilme oli tasaisempi. Vampulan Maria Naasko loukkasi nenänsä palloa tavoitellessaan, joten liberona käväisi Henna Minkkinen, mutta Naasko pystyi jatkamaan peliä muutaman pisteen huoltotoimien jälkeen. Toisessa erässä pisteittä jäänyt Kristiana Petrova ulos ja Teija Vuorenmaa sisään. Puijon passari Rusnachenko hyökkäsi rohkeasti pariin otteeseen ja onnistui molemmilla kerroilla yllättämään Vampulan torjunnan. Erän lukuihin 25-18 päättivät Emilia Käännän hyökkäyspiste ja Hujasen ässä.

Kolmannen erän alkuun Vampula onnistui ottamaan kolmen pisteen etumatkan, jonka Puijo kuroi kiinni. Passari Rusnachenkon ja hakkurin paikalla pelanneen Belisarion yhteispeli osui kolmannessa erässä entistä paremmin yksiin. Belisario kylvi kauhua myös torjunnoilla ja syötöillään; hypäri osui ruutuun ja painosti Vampulan vastaanottoa. Erä sujui loppuun kahdesta aiemmasta tutuissa tunnelmissa, vaikka Vampula onnistui erän lopulla kurottamaan 19 pisteeseen.

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley:
Oltiin kovempia hyökkäyksessä, löydettiin paikat pisteiden tekemiselle ja jaksettiin jauhaa.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:
Hyökkäys kulki koko pelin ajan ja laajalta rintamalta. Myös vastaanotto toimi kiitettävästi ja torjunta-puolustus hyvin.

Iveta Stanchulova, LP-Vampula:
Huono peli meiltä, vastustaja oli parempi kaikilla osa-alueilla. Emme keskittyneet helppoihin palloihin.

Ziga Kos, LP-Vampula:
Tänään kaikki oli ongelmallista, vaikea sanoa yksittäistä syytä tappioon. Kun syötimme hyvin, emme silti saaneet pisteitä helpoista palloista.

MVP:t: Hilkka Hujanen Puijo Wolley, Iveta Stanchulova LP-Vampula

Kiitos otteluisäntä Ykkösmatkoille sekä pelissä vieraillut KUPS naisten edustusjoukkue!

Mestaruusliigan sivuilla otteluraportti: https://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/kotivoittojen-naisten-liigalauantai.html ja myös Savon Sanomat kirjoittivat oman raporttinsa ottelusta!

Kuvassa palkinnon jakaneet KUPS naisten edustusjoukkueen valmennusta sekä pelaajia. KUPS palkitsi Johelins Belisarion, ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai Hilkka Hujanen sekä Eezyn Hardest Working Player -tittelin sai Ella Autere. Vastustajan parhaana palkittu kuvassa oikealla.