Otteluraportti: Puijolle kauden toinen 3-0 -voitto tasaisella esityksellä

19.11.2022

Avauskokoonpanot:

OrPo: Kaukoranta, Aronen, Vehmanen, Butkevych, Kuusela, Mursula ja Putkisaari (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Uusi-Illikainen ja Koskenkorva (L)

Ottelun aluksi palkittiin Puijon Emilia Kääntä tuhannen liigapisteen rajapyykin ylittämisestä.

Ottelun avasi OrPo syöttäjänä passari Taija Kaukoranta. Keskipelaaja Siiri Vehmasen torjunnalla ja hakkuri Daria Butkevychin hyökkäyksellä avauspisteet OrPolle. Tilanteeksi 3-5 Minna Uusi-Illikaisen hyökkäyksellä, mutta Puijo ei vielä saanut rakenneltua pisteitä omalla syöttövuorollaan. Uusi-Illikaisen päästyä syöttämään Puijo kuitenkin pääsi tasoihin. Liigan ässätilaston ykkösen Butkevychin syötöt nousivat ja Puijo pysytteli kahden pisteen päässä. Sarah Schmidin kakkospaikan hyökkäyksellä rajaan Puijo pisteen päähän ja heti tasoihin. Puijo pääsi 13-12 johtoon Hilkka Hujasen syöttövuorolla, kun Emilia Kääntä paukutti nelospaikalta pallon suoraan OrPon kenttään ja seuraavassa pallossa toisti saman tempun. Kolmas kerta samaa hyökkäyskuviota meni pitkäksi, mutta neljäs tuotti pisteen OrPon torjunnan käsistä. OrPo pääsi Butkevychin hypärien turvin tasoihin 16:ssa pisteessä, mutta Uusi-Illikainen otti jälleen isoa roolia tappamalla pallon kakkospuolelta. Pisteitä OrPon verkolla tehtailleen Ada Arosen hyökkäys lipsui pitkäksi ja tilanne 19-18. Loppuerässä Schmid ja passari Oksana Rusnachenko loistivat syötöillään sekä Hilkka Hujanen ja Ella Autere verkolla - lopputuloksena 25-19 -erävoitto.

Rusnachenko pääsi jatkamaan syöttöruudussa toisen erän aluksi. OrPon vastaanotot ja passit eivät napsuneet kohdalleen ja Puijolle 4-0 johto helpohkosti. 6-2 tilanteessa vastaanoton kanssa tuskaillut Oona Viljanen vaihtoon ja Aronen sisään. Jessika Mursulan vahvalla keskihyökkäyksellä tilanteeseen 8-3 ja saman naisen ässällä 8-4, mutta seuraava syöttö verkkoon. Uusi-Illikainen kirjautti syöttövuorollaan kaksi ässää sekä Schmid ja Rusnachenko itselleen torjuntapisteet. Puijo 13-4 -johtoon ja OrPo aikalisälle. Apua ei löytynyt: Emilia Kääntä ja Hilkka Hujanen pääsivät taas tekemään upeita hyökkäyksiä nelospaikalta ja OrPon ahdinko kasvoi. Hyökkäyksissä OrPo sai yksittäisiä onnistumisia Siiri Vehmasen keskihyökkäyksellä ja Arosen jujulla, mutta peli ei lähtenyt rullaamaan. Erä Puijolle 25-11.

Pitkältä erätauolta joukkueet palasivat hieman unisina, erän ensimmäisissä pisteissä tuli paljon virheitä. Tasoissa oltiin vielä 5-5 -tilanteessa, mutta sitten Puijo onnistui nappaamaan parin pinnan etumatkan. OrPon Butkevych pääsi tekemään muutamia upeita hyökkäyksiä ykköspaikalta, mutta Puijon puolustus oli tänään tikissä. Puijon Käännällä, Hujasella ja Uusi-Illikaisella oli edelleen pistenälkää hyökkäyksissään ja OrPo aikalisälle tilanteessa 12-7. Andrea Carasi kutsui joukkonsa uudelleen koolle tilanteessa 16-9, mutta Puijo meni menojaan. Schmid torjui, laitahyökkääjät tappoivat palloja ja Rusnachenkon toisen kosketuksen hyökkäykset yllättivät vastustajan. Ottelun ja kolmannen erän päätti lukuihin 25-14 hetkeä aiemmin kentälle tulleen Venla Huomanin hyökkäys.

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Jessika Mursula, OrPo: Ei oikein lähtenyt tänään. Vaikea sanoa mikä ei erityisesti toiminut, syötössä ja vastaanotossa oli paljon ongelmia.

Oksana Rusnachenko, Puijo: Olen niin iloinen puhtaasta 3-0 -voitosta. Onneksi pystyimme pitkän erätauon jälkeen pitämään tasoa yllä.

Andrea Carasi, OrPo: Emme oikein pelanneet tänään. Vastustajan passari Rusnachenko teki suunnilleen yhtä paljon pisteitä kuin meidän laitahyökkääjämme! Tämän esityksen jälkeen pitää kehittää pelin kaikkia osa-alueita.

Pekka Seppänen, Puijo: Naiset tekivät taas loistavaa työtä kentällä. Yleensä on ollut peleissä joku tason notkahdus, mutta nyt taso pysyi korkealla koko ottelun ajan.