Pihla Pohjola tunnetaan paremmin Jeppenä

27.4.2023

Moikka Jeppe! Minkälainen homma? Mikä boogie?

Iltaa iltaa! Hyvä boogie, mutta iso väsy kyllä läsnä. Aika pitkää päivää painanu gradun kanssa labrassa ja pronssijuhlien univelastakaan ei oo ihan vielä päästy yli..

Jälkimmäistä on itsellänikin vielä ilmassa… Mut mennään heti vakavien asioiden kimppuun: Lentiskansa vaatii saada tietää mistä sun lempinimi Jeppe tulee! Tietääkseni asiaan liittyy Ansku Kerminen…

Puijon viimeisen 1-sarjakauden aikana (18-19) mulla oli ylikasvanut polkkatukka, ja siitä sitten keksittiin, että näytän Jeesukselta. Jeesuksesta nimi sitten lyhentyi Jepeksi. Sen jälkeen oon kyllä kuopiolaisissa lentopallopiireissä ollut vaan Jeppe. En oo ihan varma kuka alunperin keksi nimen, mutta kyllä se on varmasti Kermaisen Anskun, Aune Autereen ja Linda Salon joukosta joku.

Tuossapa muuten on nelikko, josta 75% pelasi tänäkin vuonna Puijossa!

Totta! Oli kyllä hauskaa verestää vanhoja muistoja.

Laskinkohan mä oikein, mut sä olit kuitenki ainoa, joka on pelannut sieltä asti joka kaudella liigajengissä?!

No piru, näin taitaa olla! Tosin tänä vuonna ei pitänyt pelata, mutta kyllä sitä vaan silti tuli muutamassa pelissä käytyä. Reeneissä kävin auttelemassa pitkin kautta tarpeen mukaan.

Kun antaa sen pikkusormen… Ja olithan sä myös Liigan torjunnat / pelatut erät -tilaston ykkönen pitkään 100% suorittamisella!

No sepä se… On jäänyt harmittamaan, että ei tullut ite huomattua tuota tilastomerkintää. Siitä ois ehottomasti pitäny saada screenshot muistoksi! Tosin tuon torjunnan taisi vielä ottaa Emppu enkä minä :D

:D No, enää ei ehdi tilastoja korjailemaan. Viime kaudella oli muuten sekin spesiaalitilanne, et sun lisäks peräti kaks muutakin pelaajaa opiskeli noita ihmisten huumaushommia! Pilvi ja Henu. Miten te lentismimmit ton alan pariin päädytte?

Hyvä kysymys! Ei kyllä mitään hajua, pitäs kysyä Pilviltä ja Henulta mielipidettä. Kaikki oltiin harmillisesti eri vuosikursseilla, mutta hauskaa oli jakaa kokemuksia :)

Todettakoon myös, et sinnehän ei noin vain päädytä, vaan sinne on oikeesti aika vaikea päästä! Mut kerropa miten sä ajauduit lentikseen? Pituus ohjasi lajin pariin?

Pituus varmaan kyllä vaikutti asiaan. Oon alottanut lentiksen vasta yläasteella harrasteporukasta, josta vuoden jälkeen mut saatiin suostuteltua mukaan totisempaan junnutoimintaan. Sitä ennen harrastin yleisurheilua.

Mitä lajia?

Oikeestaan lopetin just, kun olis pitänyt valita oma laji. Mutta kyllä hyppy- ja juoksulajit oli mun vahvuus. Yleisurheilusta sai kyllä loistavan fysiikkapohjan lentikselle!

Kyllähän noita lajien yhdistäjiä on! Ainaki OrPon Oona Viljanen on kesäisin kuulantyöntäjä!

Oo, en tiennytkään! Aika kovia keihäänheittäjiäkin taitaa löytyä lentopalloilijoista.

Varmaan! Jotenkin itse ajattelisin, et lentiksen lajiharjoittelu ei kauheesti haittais myöskään kiekossa tai just noissa hypyissä.

Jep, kyllä monelle junnulle sanoisin neuvoksi, että monipuolisesti vaan monenlaista urheilua.

Teetsä siellä labrassa gradusi kanssa jotain megasalaista, vai voitko kertoa puuhistasi?

Labrassa tällä hetkellä teen dissoluutiokokeita ER-tableteille, jotka oon ite jatkuvatoimisella linjastolla tässä kevään aikana valmistanut. Tarkoituksena on selvittää, miten valmistusparametrien muuttaminen vaikuttaa tablettien ominaisuuksiin.

Sori vastaaminen kesti, kun juutuin tuijottamaan miesten finaalin jännittävää viimeistä erää. Onnittelut Valepalle kullasta ja Akaalle hopeasta!

Hahaha! Ei haittaa, et kesti! Itse otin unet!

Ai että, nukkuminen on parasta!

Mulla on yleensä ihan sikana ongelmia nukahtamisen kans, mut ei oo ollu lauantain jälkeen: Nukahtelen koko ajan!

Noni, kannatti juhlia kunnolla! Mä taas voisin nukkua oikeestaan missä ja milloin vaan.

Tää on kyllä supertaito.

Kerropa joku kaikista ässin treeni- ja tsemppibiisi! Mikä lähtee täysillä?

Voi jumpe, nyt pistit pahan! Mulla on on kyllä treenilistalla musiikkia niin laidasta laitaan, että aevan mahoton kysymys. Vastaan siis sen sijaan pronssijuhlien ässimmän karaokebiisin: Celine Dionin My heart will go on. Oli niin kova, että vedettiin kahdesti peräkkäin!

No voi jumpe, miten paha vastaus! Mites toi ens kausi: Vieläköhän oot Puijon vahvistuksena?

Harmillista tuottaa lisää epämääräisiä vastauksia, mutta semmonen taas tulossa :D. Ensi vuoden (tai edes ensi kesän) suunnitelmat vielä aivan auki, edetään päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan. Kestääkö kroppa, riittääkö aika ja motivaatio, onko joukkueilla kiinnostusta jne. Ainakin Puijo on aina sydämessä! 

No höh… Oot ainakin yhden Puijo-fanin sydämessä, ja toivon, et kroppa kestää ja sua näkee Studentialla vielä pitkään! Kiitti Jeppe ja hauskaa kesää!

Kiitos itsellesi! Törmäillään Studentialla ja hyvää kesää!


Teksti: Antti Hirsaho


Kuva: Juha Leskinen